Indlæser...
Leder du efter nogle nye piercingsmykker til din ørepiercing, så har vi et rigtigt stort udvalg her. Mennesket har altid udsmykket deres øre, og det har igennem tiden haft mange forskellige betydninger som fx religiøse, status & seksuelle præferencer.
Der findes mange forskellige slags ørepiercinger og du kan læse om de mest populære her
Helix Piercing er nok en af de mest almindelige ørepiercinger der findes, og den har været kendt i mange tusinde år. Navnet er en betegnelse for alle piercinger på ørets kant, så længe det er placeret i bruskvævet. Der er med tiden også kommet andre versioner til som minder om den traditionelle placering, men alligevel har nogle afvigelser som fx Flat piercing som er placeret i midten af øret i toppen. Denne version bliver mere og mere populær, men dog ikke i samme grad som den traditionelle placering.
Du kan bruge mange forskellige smykker til din helix, men de mest almindelige er piercing ringe og labret stave som er det fortrukne smykke til denne piercing.
Daith Piercing er de sidste par år blevet super populær og det skyldes ikke kun det flotte look, men også i høj grad dens mulige virkning på migræne. Den er placeret i samme punkt som akupunktører bruger til at lindre hovedpine, og mange har derfor fået den lavet med dette formål for øje.
Den er placeret i den lille fold som er lige over ørets indgang, og du kan bruge mange forskellige smykker som fx buede stave & piercing ringe til denne piercing.
Tragus piercing er lige som helix piercing en af de allermest populære ørepiercinger, og den har også været praktiseret i mange år. Den er placeret i den lille fold ved ørets indgang, og kan udsmykkes med både piercing ringe & labret studs.
Folden den laves i er ret tyk, og det er derfor meget vigtigt at tilpasse smykkestørrelsen efter tykkelsen, og det kan variere meget fra person til person. Få den derfor kun laves hos en erfaren piercer, som har stor erfaring med denne piercing.
Ørepiercinger er oftest lavet i bruskvæv, hvilket giver betydelig risiko for komplikationer som fx infektion. Det sætter også store krav til den person som skal udføre piercingen, og du skal derfor være obs på stor faglighed og ordentlig hygiejne.
Det er meget vigtigt du aldrig får din piercing skudt i med pistol da det både kan lave store skader på vævet & samtidig ikke kan sterilliseres korrekt. APP har lavet en rigtig god gennemgang af de risiko det medføre her (eksternt link) hvor du kan læse mere omkring emnet.
En ørepiercing bør kun udføres med en steril nål og et passende smykke, i et sikkert materialer, som fx Titanium. Det er samtidig ekstremt vigtigt smykket har den rigtige form og størrelse, så du ikke irritere kroppens væv mere end højest nødvendigt.
En af de helt store misforståelser opstår omkring smykkeskift, og ikke mindst hvor hurtigt man må gøre det efter piercingen er lavet. Med et smykkeskift menes at skifte hele smykket til et andet design, eller en anden variant, og ikke fx at skifte stenen på smykket.
Bruskvæv tager lang tid at hele, og det er vigtigt man som udgangspunkt har smykket siddende i indtil piercingen er helt færdighelet. Hvis en ørepiercing skifes for hurtigt kan det medføre komplikationer, da vævet omkring smykket bliver generet. Hvis du samtidig skifter til smykker i ringere kvalitet, kan du også risikere komplikationer som fx nikkelallergi.
Inden du skifter er det vigtigt at sikre at piercingen ikke er rød, øm og hævet & samtidig ikke lækker væske. Hvis alle disse parametre er opfyldt kan du som udgangspunkt bruge følgende retningslinjer:
Sørg altd for at spørge din piercer til råds inden du skifter første gang, og få gerne skiftet foretaget hos en din piercer første gang smykket skal skiftes.