X

  Navlepiercing smykker

  Navlepiercing

  Er en af de mest almindelige Piercinger i den vestlige verden. Det er samtidig også en af de piercinger, hvor du kan finde det største udvalg af smykker. Det er, som med alle andre piercinger, vigtigt, at du ikke går på kompromis med kvaliteten - især imens din piercing heler. Netop i helingsprocessen, er din nye piercing ekstra modtagelig overfor komplikationer, fx. udvikling af nikkelallergi, betændelse, udstødelse mv. Så sørg for, at du kun vælger smykker, som matcher vores anbefalinger.

  Historie

  På trods af, at den har været at finde i mange hundrede år - og ofte tidligere var et symbol på erotik, blev den for alvor mainstream, efter at Naomi Campell poserede på catwalken med en ny piercing i navlen. Det er en såkaldt æstetisk piercing, dvs. en piercing uden stimulerende formål, men blot til pynt. Tidligere var den faktisk ret populær til mænd, men i dag er det primært yngre kvinder der får den lavet. Der findes et hav af designs, materialer, farver osv., som du skal forholde dig til, når du skal vælge dit smykke. Vi vil prøve at guide dig igennem dine muligheder herunder.

           

  Hvilke navlepiercing smykker skal du vælge?

  Det er nok den piercing, der laves flest smykkedesigns til. Samtidig er den også notorisk kendt for, at skabe problemer hvis den ikke passes korrekt. En af de store misforståelser er helingstiden, som faktisk er en del længere end mange tror. Den er lavet forholdsvis dybt, og i et meget bevægeligt område, derfor strækker helingstiden sig oftest ud over minimum 6 mdr. Det er ekstremt vigtigt, at du ikke skifter smykket ud i helingsperioden, da det ofte resulterer i irritation og en potentiel mulighed for, at smykket vokser ud. Hvis dit starter smykke går i stykker, vil det være en god ide, at få din piercer til at skifte til et nyt. 

  Nedenunder finder du en kort forklaring på, hvad du skal gå efter når du vælger et smykke, samt en præsentation af de enkelte designs.

  Navlepiercing smykker med vedhæng

  Et smykke med vedhæng, er nok det mest solgte smykke, men samtidig også et smykke, der kun bør anvendes i din piercing når den er helet. Smykket med vedhæng er tungere end det uden og det kan medføre en skæv heling af din piercing, hvis det bruges imens den stadig heler. Derfor bør du kun overveje et smykke med vedhæng, når din piercing er helt færdig helet. Desværre fejlinformeres mange kunder omkring helingstider og korrekt smykkevalg. Det kan desværre ofte medføre komplikationer som fx. betændelse og i sidste udfald resultere i, udstødelse af smykket. Det er derfor en god ide at tjekke grundigt, om den information du får fra din piercer, er korrekt. Skulle du være i tvivl, kan du altid kontakte os - vi har erfarne piercere tilknyttet - enten i vores chat eller via mail.

  Navlepiercing smykker uden vedhæng

  Når den laves, er det vigtigt, at der bliver brugt et smykke uden vedhæng - det vil nemlig øge dine chancer for succes. Et vedhæng på smykket, kan trække den skæv eller sidde fast i tøjet. Og jo større irritation din piercing udsættes for, des større er chancen for, at smykket ender med at vokse ud. Smykker uden vedhæng er lette at have i og hænger heller ikke fast i tøjet, på samme måde som et smykke med vedhæng kan gøre. Af samme årsag, er det et åbentlyst valg som startersmykke.

  Smykker der kan bruges imens din navlepiercing heler

  Det er vigtigt, at du lader dit starter smykke sidde i, indtil din piercing er helt færdig helet. Typisk sker dette efter cirka 6 måneder - men indimellem kan det tage op til 1 år. Hvis den ofte er rød, øm og irriteret under helingen, kan det også forøge helingstiden væsentligt. Det er derfor også strengt forbudt, at anvende smykker med vedhæng, i et helings forløb - i sidste ende, kan det måske resultere i, at smykket vokser ud. I forhold til materialevalg, skal du altid holde dig til ASTM godkendt materialer som fx. titanium, kirurgisk stål, niobium m.fl. Brug aldrig produkter med belægninger på, så længe din piercing stadig heler. Ridser eller skarpe kanter på smykket, kan også irritere din piercing. Det er derfor vigtigt, med jævne mellemrum, at tjekke dit smykke. Dette gøres bedst ved, forsigtigt (og med rene hænder) at skubbe smykke op og ned og fra side til side. Bemærk, at du skal ikke fjerne smykket fra kroppen for at inspicere det. Irriteres din piercing af smykket, kan det i værste fald være skyld i, at smykket udstødes fra kroppen - og det er du jo ikke interesseret i, når du er glad for din navlepiercing. Det er dog almindeligt, at der vil foreskomme brugsspor på smykket, da det slides af at sidde i kroppen.

  Hvilken størrelse navlepiercing smykke skal jeg bruge?

  En perfekt lavet piercing har målene 1,6 mm i tykkelsen og 10 mm i længden. Af samme grund, er stort set alle vores smykker fremstillet i denne størrelse. Desværre kan du, som kunde, godt komme ud for et dårligt udført stykke arbejde, eller en piercing, der bare af den ene eller anden grund, langsomt bevæger sig ud af kroppen. Derfor kan det være nødvendigt for dig, at bruge et smykke, der er mindre end standard størrelsen. Vi tilstræber altid, at have et bredt udvalg af smykker på shoppen, og har defor også modeller i alternative størrelser. Desuden kan mange af vores modeller kortes ned, blot ved at købe en løs stav. Alternativt kan du også vælge, at bygge dit smykke selv, ved hjælp af løsdele. Mulighederne er mange, men er du i tvivl, er du altid velkommen til, at kontakte vores kundeservice på mail.

   

   

  Billige smykker behøver ikke være et tegn på dårlig kvalitet

  Hos os sælger vi smykker til langt under den normale pris, og det kan selvfølgelig få nogle alarm klokker til at ringe. Du vil helt sikkert også høre andre, fraråde dig, at købe smykker som er så billige. Måske er du overbevist om, at det går ud over kvaliteten. Lad os slå fast med det samme; du har ingen grund til bekymring. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten!

  Når et smykke sælges, i et lille land som Danmark, har det typisk skiftet hænder et par gange, i dets færd fra fabrikken til dig. Det er en helt normal forretningsgang, for en stor del af de produkter, som sælges i Danmark - og det gælder ikke kun for piercingsmykker. Hos os er de fleste produkter produceret af os selv, hvilket betyder, at der ikke er flere led imellem fabrikken, os og dig. På den måde, kan vi sælge til uhørt lave priser, uden at det går ud over kvaliteten på smykkerne. Faktisk kan det være en fordel for dig, i og med, at vi selv kan bestemme, alle de processer smykket undergår under dets fremstilling. Fx. er alle vores belagte smykker, PVD behandlet, hvilket bestemt ikke er standarden andre steder. Det at smykket er PVD behandlet betyder, at der er lagt en ekstra beskyttende film henover farven, som giver smykket en større modstandsdygtighed overfor slid. Vi kan også kontrollere, at de materialer vi oplyser smykket er fremstillet i, rent faktisk er korrekt oplyst.

   

  Lidt om hvordan den laves, samt hvilke problemer du kan rende ind i

   

  Den kan laves både med og uden tang. Metoden afhænger helt af den enkelte piercers præference. Vi har valgt, altid at bruge tang i vores studier - vi synes nemlig, at det giver både piercer og kunde en større sikkerhed. Inden der pierces, tjekkes navlens anatomi - det har nemlig stor betydning for valg af placering, især hvis kunden har en assymetrisk navle. Kundens kropsbygning tages der også hensyn til; hvis fx. kunden planlægger et snarligt vægttab, kan dette ændre på mavens anatomi - og derved ændre piercingens placering. Det er derfor meget vigtigt at du føler, at din piercer er til at tale med, og ikke bare skal have opgaven overstået. Din piercer vil starte med at klargøre de instrumenter og steriliserede smykker, som han skall bruge. Huden hvor piercingen skal laves, afrenses. Når den perfekte placering er fundet, sættes der to prikker som pejlemærke for indgangs- og udgangshul. Huden holdes fast med tangen og nåles føres hurtigt igennem huden, for derefter at blive erstattet af smykket. Til sidst renses huden igen og den nye piercing pakkes ind i plaster. Vi anbefaler at du lader plasteret sidde på de næste par timer, så undgår du at få blod på tøjet. 

   

   

  Ofte forekommende problemer

  Der er ofte komplikationer forbundet med den - især hvis den ikke passes korrekt. Der findes mange forskellige typer af komplikationer og det vil være svært at gennemgå dem alle. Blot skal de mest almindelige her nævnes:

  Betændelse opstår når en mikroorganisme trænger ind i piercinghullet og dermed fremkalder en infektion. En infektion er sjældent farlig, og bør ikke føre til fjernelse af smykket som det første. Din navlepiercing er placeret et udsat sted, hvor den ofte er i kontakt med tøj eller udsættes for friktion. Derfor kan du, fra tid til anden opleve, at den bliver irriteret. Det kan dog i 95% af alle tilfælde løses ved, at rense med varmt saltvand et par gange om dagen, indtil du oplever, at infektionen er aftaget. Hvis dette ikke hjælper, bør du tage kontakt til din piercer for råd og vejledning.

  For hyppig rensning er også et problem, som vi ofte oplever i vores studier, og det er faktisk en stor kilde til irritation af piercingen. Huden skal have tid og ro til ophelingen, men samtidig holdes ren, således at der ikke kommer bakterier i såret. Hvis der renses for meget, får huden ikke ro og det vil ofte irritere huden, og dermed kroppen, som af den grund, kan vælge at udstøde smykket. Sørg derfor for, kun at rense max. 2-3 gange om dagen, imens din piercing heler. Rens gerne 3-4 gange, hvis den er betændt.

  Rensning med alkoholbaserede produkter er et stort problem, og bygger på en misforståelse. Tidligere rådgav guldsmeden, kunder der fik skudt øreringe i, til at rense med brintoverilte. Det råd hænger desværre stadig ved. Brintoverilte og andre skrappe produkter ødelægger de nye hudceller, og dermed kroppens mulighed for, at hele op. Hvis kroppen bliver standset i helingsprocessen alt for mange gange, vil den ofte vælge at udstøde smykket - derfor er det ekstremt vigtigt, at du undgår disse produkter