X

  Tungepiercing Smykker

  60 stilarter fundet

  Tungepiercing

  Fik sit store indtog i 90'erne, men har i virkeligheden været praktiseret som piercing i mange hundrede år. Denne piercing har desværre et dårligt ry på grund af skader på tænder og tandkød. Størstedelen af disse skader skyldes en dårlig udførsel, så husk derfor at opsøge en professionel piercer, hvis du ønsker en. Den blev formelt opfundet og udført af Elayne Angel, som er en kvindelig pioner indenfor piercingbranchen. Men meget peger på at denne piercing har været praktiseret i mange befolkningsgrupper, før den kom til vores del af verdenen.

  Vi har et kæmpe udvalg af smykker her på shoppen, og nedenfor vil vi prøve at guide dig til, hvad du kan vælge.

   

  Tungepiercinger er populære, men hvilke tungepiercing smykker skal du vælge?

  Når du skal vælge dit nye tunge smykke, er det vigtigt, at du er klar over, om din piercing er færdig med at hele. Startersmykket som piercingen laves med, er typisk 20 mm langt og bruges i de første par uger, hvor hævelsen er størst. Når hævelsen er faldet, typisk efter 2-3 uger, er det tid til at skifte til en kortere stavlængde. Oftest er denne længde 16 mm - samme størrelse som de fleste af vores smykker. Nogle kan dog bruge en endnu kortere størrelse - spørg evt din piercer til råds hvis du er i tvivl. Et for langt smykke vil kunne skade tænder og tandkød, hvorimod et alt for kort smykke, kan give en kløft i tungen, grundet presset fra smykket.  Som tidligere nævnt er 16 mm stav, den optimale størrelse for langt de fleste, trådtykkelsen på smykket er altid 1,6 mm. 

  Størrelsen på smykket, er ikke det eneste vigtige, som du skal tage hensyn til. Materialet som dit smykke er lavet af, spiller også en stor rolle, især lige efter piercingen er lavet. De fleste piercere bruger robuste materialer som fx titanium, kirurgisk stål osv som starter materiale, og det er også dette materiale du bør bruge imens din piercing heler. Typisk er den 12 uger om at hele, men helingstiden kan vare længere hvis smykket bevæges for meget rundt i munden. 

  Når piercingen er færdighelet, kan stort set alle materialer bruges, men vær opmærksom på, at munden slider meget på smykket på grund af enzymer fra spyt og andet du putter i munden. Du kan derfor opleve, at smykker med fx belægning, slides forholdsvist hurtigt når de bruges i en tungepiercing.  Lider du af spiseforstyrrelser, bør du kun bruge materialer som ikke er med belægning.

  Mange vælger at bruge smykker af materialer som fx silikone og akryl, da disse materialer slider mindre på tænder og tanbdkød. Dog er disse materialer også mere skrøblige end fx titanium. Det betyder, at du godt kan komme til at ødelægge kugler/stave, hvis du kommer til at tygge på dem - Men igen - det ville måske være tænderne der blev ødelagt istedet, hvis materialet var fx titanium.

  Billige Tungepiercinger...

  Behøver ikke at betyde dårlig kvalitet, og hos os kan du forvente kvalitets smykker som er helt på højde med dem du finder andre steder. Vi producere stort set alle smykker selv, og kan derfor tilbyde produkter til en pris som ikke er set før i Danmark. Alle vores guldbelagte produkter er pvd behandlet, hvilket gør dem ekstra modstandsdygtige overfor slidtage. Vores stål og titaniums produkter overholder alle lovgivninger på området omkring frigivelse af nikkel. Du kan derfor trygt købe dine smykker hos os.

   

  Hvordan laves en Tungepiercing

  Det er faktisk en af de piercinger som stiller størst krav til en piercer, og det bunder alt sammen i placeringen. De har et dårligt ry på grund af adskillige eksempler på skader på fx tænder og tandkød. Faktum er, at en rigtig placeret piercingen mindsker chancen for skader betragteligt, og derfor er det meget vigtigt, at du går til en dygtig piercer. Tungens størrelse varierer fra person til person og derudover bestemmer tungebåndet også meget over, hvor langt tungen kan strækkes. Den korrekte placering er i midten af tungen, lige der hvor tungen knækker over. Dette punkt er meget vigtigt rent placeringsmæssigt, da en afvigelse herfra oftest indebærer komplikationer. Hvis piercingen placeres for langt fremme, ødelægger den tænderne og hvis den placeres for langt tilbage, vil den ødelægge ganen.

   

  Når først placeringen er på plads, er det vigtigt at hygiejnen er helt i top. Du skal altid sørge for at sikre dig, at din piercer anvender instrumenter der er enten sterile eller engangsinstrumenter. Nåle må ikke bruges mere en max 1 gang, dette vil have betydning både rent hygiejnemæssigt, men samtidig også sikre dig, at du bliver piercet med den skarpest mulige nål. Når udstyret er klargjort, afklemmes tungen med en tang, og pierceren sørger for, at nålen ikke rammer blodårer eller tungebånd. Nålen føres nu igennem tungen med en hurtig bevægelse, og smykket skubber herefter nålen ud og overtager dennes plads.   

  Problemer med din piercing i tungen

  Der er som tidligere nævnt mange mulige komplikationer, mest udtalt er dog skader på tænder og tandkød. Mange af disse skader skyldes forkert placering, eller udførsel på personer som ikke er egnet anatomisk til denne type piercing. En erfaren piercer vil ikke lave en tungepiercing på en person, som ikke kan få sin tunge særligt langt ud. Det kan som regel godt lade sig gøre, men der vil med stor sikkerhed opstå komplikationer efter piercingen er udført. En perfekt placeret piercing, i en tunge som er egnet, giver ikke de store problemer - men igen skal det understreges, at piercingen i sig selv altid medfører en vis risiko for infektion.

  Når piercingen er lavet, kan man opleve, at smykket gnaver sig ned i tungen og laver en form for kløft i tungen. Dette fænomen skyldes ofte et smykke som er for kort. Når smykket er for kort, vil det ofte presse sig ned i tungen, og derfra fortsætte med at vandre ud af. Problemet kan næsten altid løses ved, at finde et smykke i den rette størrelse. 

  Obstruktion af luftveje er også en potentiel, men meget lille risiko. Hvis kuglen ikke er skruet fast, kan den falde ned i luftvejene og medføre besværet eller helt obstrueret vejrtrækning. Mange har prøvet at sluge en kugle, men oftest er luftrøret hos en voksen person så stort, at en kugle bare vil passere uden at spærre helt. Oplevelsen kan dog stadig være voldsom og smertefuld - og vil kræve kirurgi såfremt kuglen ender i lungerne. 

  Infektion er nok den mest hyppige form for komplikation, men oftest også den  mildeste. En tunge indeholder mange blodkar, hvilket også gør, at området er i top når det handler om at bekæmpe infektioner. Jo mere blodgennemstrømning et område har, des større virkning har immunforsvaret også. Af samme grund er det yderst sjældent, at opleve alvorlige infektioner i forbindelse med en tungepiercing. Du kan kende en infektion på de klassiske tegn; smerte, rødmen, hævelse, varme. Rens munden med rent varmt saltvand et par gange om dagen, indtil symptomerne forsvinder - antibiotika er sjældent indikeret ved disse typer af infektion.

      

  Vi kan se at du besøker oss fra Norge
  Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

  Vi kan se att du besöker oss från Sverige
  Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

  We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
  Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken