X

  Rook Piercing

  113 stilarter fundet

  Rook Piercing 

  Blev opfundet i 1990'erne af Erik Dakota, og er en piercing placeret i fremspringet over det punkt hvor en tragus piercing er placeret. Den har, i modsætning til andre ørepiercinger, ikke en forside og bagside, men sidder på samme måde som fx en navlepiercing.  Piercingen blev første gang beskrevet i Body Play and Modern Primitives Quarterly magasinet, sammen med andre piercinger som fx Industrial piercingen. 

  Hvordan laves en Rook Piercing 

  Den kan laves på flere forskellige måder, og metoden afhænger i høj grad af den enkelte piercers præferencer. Det kan både gøres med en tang eller en receiving tube, men de fleste piercere foretrækker at lave den i fri hånd. 

  Først afsprittes området og herefter vil man, i samråd med kundens ønsker, vælge hvor den skal placeres. Området er dog begrænset, da anatomien sjældent tillader mange placeringer, og derfor vil det være pierceren som i sidste ende bestemmer den mest optimale placering. 

  Når området er renset, og markeringen er sat, vil pierceren føre nålen igennem vævet. Nogle foretrækker at gøre det nedefra og op, men de fleste gør oppefra og ned , da der er bedre synlighed fra denne position. 

  Når nålen er igennem, vil den blive erstattet af det smykke som skal sidde i piercingen. Det gør processen nemmere, hvis man bruger specielle nåle som fx en connector nål eller en nål med kateter, da smykket kan sættes fast på nålen. 

  Smerte er subjektivt, men de fleste beskriver piercingen som værende i den høje ende af smerteskalaen, hvilket ofte er tilfældet med brusk piercinger.

  Hvilke smykker kan man bruge til en Rook Piercing 

  Det mest almindelige er Buede Stave eller Piercing Ringe, men andre smykker kan også bruges. En buet stav passer, grundet dens buede form, rigtig godt, da den følger ørets anatomi og dermed ikke lægger pres på vævet. Nogle bruger en Lige Stav, men det kan tit medføre problemer og for meget pres på området, da den ikke passer korrekt i formen. 

  Når du skal finde størrelsen skal du måle afstanden mellem de 2 huller og lægge 0,5 - 1,0 mm til længden, og det gælder både barbells og piercing ringe. Typisk er den perfekte længde / diameter 6 - 8 mm. 

  Trådtykkelsen er næsten altid 1,2 mm, men nogle foretrækker tyndere eller tykkere smykker. Vær dog opmærksom på at meget tynde smykker under 1,0 mm har en tendens til at skære i huden, og derved kunne føre til at den udstødes.

  Det er vigtigt at piercingen er færdighelet inden du skifter første gang, og det vil ofte kunne tage 6 - 12 mdr. Hvis du skifter smykket for hurtigt, kan det medføre komplikationer som fx infektion, irritationsbuler osv. 

  Smykket bør kun udskiftes før tid hvis det ikke kan undgås, og altid i samråd med din piercer. 

  Hvordan skal man rense sin Rook 

  Ørepiercinger i bruskvæv har en lang helingstid, og er oftere forbundet med komplikationer end andre piercinger. Det skyldes at bruskvæv er meget lidt elastisk, og har en mindre blodforsyning end andre områder af kroppen. Samtidig heler bruskvæv i flere lag og derfor forskellige tempo. 

  Det er derfor ekstremt vigtigt at rense sin piercing korrekt, og hele tiden være obs på eventuelle komplikationer. 

  De vigtigste ting er:

  At holde piercingen fri for indtørret sårvæske, da det kan blokere udgangen og dermed forhindre, at piercingen ikke kan dræne sårvæske fra området. Hvis sårvæsken ikke kan komme væk, vil den hobe sig bagud i lymfekarrene og medføre hævelse, ømhed og rødmen. 

  At rense din piercing morgen og aften med isotonisk saltvand eller lignende godkendte produkter så længe den er rød, øm og hævet. En god hygiejne er essentiel for en sund piercing, og det er derfor meget vigtigt at holde den ren. 

  At undgå fremmede bakterier fra dine hænder, dit sengetøj, dine høretelefoner osv. Din nye piercing er et åbent sår og bør behandles derefter, så undgå at røre ved den med beskidte hænder osv.

  Vi kan se at du besøker oss fra Norge
  Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

  Vi kan se att du besöker oss från Sverige
  Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

  We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
  Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken