X

    Navlepiercing smykker

    247 stilarter fundet

    Navlepiercing

    Historien om navlepiercingen går tilbage i tiden med rødder i forskellige kulturer rundt omkring i verdenen. I den vestlige verden begyndte navlepiercingen at blive populær i det 20. århundrede og steg i popularitet i løbet af 1990'erne og 2000'erne. På trods af, at den har været at finde i mange hundrede år - og ofte tidligere var et symbol på erotik, blev den for alvor kendt, efter at fx Naomi Campell poserede på catwalken med en ny piercing i navlen, eller da Alicia Silverstone poserede med en navlepiercing i en aerosmith video på MTV. Det var dog ikke kun kvindelige berømtheder som bar disse piercinger. Mænd som fx lenny kravitz har også haft en navlepiercing i mange år, og det viser at denne piercing ikke kun er forbeholdt kvinder.

    Navlepiercing smykker

    Det er flere typer smykker som kan bruges til en navlepiercing, afhængigt af personlig stil og ikke mindst hvor gammel din navlepiercing er. Her kommer en lille guide til piercinger du kan bruge, samt en forklaring på hvilken stav der er bedst til din piercing.

    Hvilket materiale er bedst til en navlepiercing?

    Det kræver faktisk en del viden at vælge det rette materiale til sin navlepiercing, og valget afhænger meget af hvilket stadie din piercing er i, og ikke mindst din egen situation. Hvis du lider af nikkelallergi, er det selvfølgelig vigtigt, at holde sig til en stav uden nikkel som fx titanium. Piercingsmykker er en stor industri og de fleste smykker produceres i kirurgisk stål, men hvad skal du vælge?

    Titanium Navlesmykker

    Er perfekt til dig, som er bekymret for nikkel allergi. Det kan anodiseres (farves)i en flot farve uden det påvirker sikkerheden. Det er vigtigt du vælger smykker der er implantat godkendt (Ti6Al4V ELI). Fx ASTM F-136, ASTM F-1295, ISO 5832-3 eller ASTM F-67 når det skal bruges i din nye piercing. Se vores titanium navlepiercinger her

    Kirugisk stål Navlesmykker

    Kirurgisk stål, også kendt under navnet rustfrit stål, er normalt lavet af forskellige legeringer. Mange af dem bruges til navlepiercing smykker, men kun nogle få specifikke varianter er sikre at bruge, som fx ASTM F-138, ISO 5832-1 eller 10993 - (6,10 eller 11). EU har lavet et fælles nikkel direktiv som forskriver at kirurgisk stål beregnet til langvarig brug, max må frigive 0,2 µg nikkel/cm²/uge, og det overholder vores varianter af kirurgisk stål.

    Navlesmykker i ægte guld

    Ægte guld navlepiercing smykker kan laves i forskellige karat, som refererer til renheden af guldet. Karat er en måleenhed som angiver hvor meget guldet er blandet med andre metaller. Jo højere karat, desto højere er andelen af ægte guld i smykket.

    • 24 karat (24K) er den reneste form, som indeholder 99,9% rent guld. 24K guld er ikke egnet til navlepiercinger da det er meget blødt og derfor hurtigt vil gå i stykker.

    • 18 Karat (18K) Består af 75% ren guld og 25% andre metaller, som fx kobber eller sølv. 18K har en fin balance imellem renhed og styrke, og kan derfor sagtens bruges i din navlepiercing.

    • 14 Karat (14K) Består af 58,3% ren guld og 41,7% andre metaller, som fx kobber eller sølv. 14K Guld har en højere styrke end 18K og er samtidig billigere.

    • 10 Karat (10K) Består af 41,7% ren guld og 58,3% andre metaller, som fx kobber eller sølv.

    Alternative Navlepiercing materialer

    Niobium er meget allergivenligt, men har ikke en implantat godkendelse. Dette materiale er sikkert at bruge i en helende navlepiercing, og er godkendt til at sidde længe i kroppen.

    Platinium er et rigtig godt materiale at bruge for kroppen, men bruges sjældent da det er et ekstremt dyrt materiale, og samtidig svært at arbejde med.

    Akryl er hårde plastik materialer som kan bruges hvis du ønsker et let smykke, som ikke indeholder nikkel. Det er billigt og det kan designes på mange forskellige måder. Akryl er mindre holdbart, og kan absorbere kropsvæsker og farve, og bør derfor aldrig bruges i en ny piercing, eller i en piercing som er rød, øm og hævet.

    PTFE er et allergivenligt produkt som både kan fåes med og uden vedhæng. Det er typisk længere end 10 mm og derfor ideelt hvis du ønsker at beholde din navlepiercing under graviditeten. Denne stav er ofte lang og flot og kan udsmykkes med en lille kugle med sten.

    Navlepiercinger

    Der findes rigtig mange designs du kan bruge til at udsmykke din piercing med, og der kommer hele tiden flere og flere muligheder til. Husk du ikke må skifte en helende piercing, og at standard målet for en navlepiercing stav er 10 mm.

    Buet stav/Curved barbell

    Er den mest almindelige type piercing til navlepiercinger, og det design der bruges til at lave piercingen med. Der findes forskellige varianter, som fx smykke med sten osv.

    Navlepiercing smykker med vedhæng

    Et Navlesmykke med vedhæng er super flot, men samtidig også en stil der kun bør anvendes i en færdighelet navlepiercing. Smykkerne med vedhæng er tungere og kan give et skævt træk på en helende navlepiercing, og i nogle tilfælde resultere i irritation og udstødelse. Der findes mange forskellige vedhæng som fx vedhæng med hjerter, vedhæng med blomster og vedhæng med kugle og sten.

    Navlepiercing Ringe

    Var engang populære, men er ikke udbredt i samme grad længere. i 1990'erne blev ringene tit brugt når et par skulle vise deres kærlighed til hinanden. En ring er ikke egnet til helende navlepiercinger, da formen vil kunne medføre komplikationer for piercingen.

    Hvornår må du skifte din navlepiercing?

    Der mange designs til navlepiercinger og det kan det være fristende, at skifte smykket mens din piercing heler, men det er rigtig vigtigt du venter med at fjerne smykket og erstatte det med et nyt før tid. Navlepiercinger kan laves i forskellige farver og stave, men brug kun et smykke i høj kvalitet hvis du vil undgå nikkelallergi. Din piercer vil bruge smykkedesigns som er egnet, og disse stave må ikke skiftes før tid.

    En navlepiercing tager lang tid om at hele, og det er ikke ualmindeligt det kan tage op til et år. Helingsprocessen tager lang tid, og det en stor misforståelse at skifte smykket før tid. En tommelfingerregel er at der skal gå minimum 6 måneder, og piercingen ikke må have haft tegn på komplikationer eller betændelse i lang tid.

    Hvordan skifter man en navlepiercing

    Som tidligere nævnet er det vigtigt navlen er er flot at se på, og været normal i lang tid. Du skal altid rense din hænder inden med med håndsprit som indeholder alkohol, så du undgår bakterier i såret og i værste tilfælde infektion.

    Start med at undersøge hvilken størrelse du er piercet med, typisk er smykket 10 mm lang, som også er standard størrelsen.

    Navlepiercinger åbnes ved at skrue kuglen af i toppen, og herefter tage piercingen ud gennem hullet. Når smykket er ude kan du forsigtigt indføre det nye smykke nedefra og op igennem navlen. Til sidst skrues kuglen på.

    Det er normalt kroppen kan reagere et par timer efter den er skiftet, da piercinger lige skal vende sig til nye forskellige typer design. Desværre kan reaktionen nogle gange være permanent hvis du fx ikke kan tåle det nye. Hvis det ikke matcher din krop kan det i værste fald være skyld i at den vil vokse ud, og det er derfor vigtigt du reagere hurtigt hvis du oplever mange symptomer, og kontakt gerne din piercer som evt kan sætte et smykke i der er mere end 10 mm lang eller skifte til andre typer stave. 

     

     

     

    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken