X

  Kundeservice

  Problemer med ordre
  Mine varer er gået i stykker
  Vi beklager hvis vores varer er gået i stykker og vi hjælper dig selvfølgelig med, at få sendt nogle nye eller refundere dine penge. 
  Vi sender mange tusinde smykker afsted hver måned, og der vil engang imellem være fejl som vi ikke var klar over eller smykkerne kan være beskadiget under transporten mellem os og dig. Lige meget hvad så hjælper vi dig selvfølgelig, så du får det du har betalt for. 
  Hvad skal du gøre?
  1. Tag billeder af fejlen og smid ikke smykket ud
  2. Send billederne + en kort forklaring til vores kundeservice på info@piercingfabrikken.dk 
  3. Oplys om du ønsker et nyt smykke eller pengene retur 

  Jeg har modtaget de forkerte smykker
  Vores dygtige medarbejdere pakker mange tusinde smykker hver måned, men engang imellem laver de desværre fejl. 
  Hvis du har modtaget noget andet end det du har bestilt, så skal vi selvfølgelig nok hjælpe dig. 
  Det skal du gøre
  1. Tag billeder af det du har modtaget og gerne med et billede af ordresedlen 
  2. Send det til vores kundeservice på info@piercingfabrikken.dk
  3. Skriv i mailen om du ønsker pengene retur eller de rigtige varer tilsendt 

  Jeg har modtaget et forkert antal smykker

  Vi er desværre kun mennesker og kan derfor komme til at pakke forkert. Det er selvfølgelig ikke noget som ligge dig til last og derfor er vi altid klar til at hjælpe. 

  Du skal gøre følgende:

  1. Tage et billede af din ordre sammen med din ordre seddel og skriv hvilke smykker du mangler

  2. Skrive en mail til vores kundeservice på info@piercingfabrikken.dk 

  3. Skrive "Produkter mangler" i emne feltet.

  Herefter vil vores kundeservice hurtigst muligt hjælpe dig med at få de korrekte produkter tilsendt. 


  Se Mere >>
  Smykke Guide
  Labret

  Labret smykke

  Labret smykker er et af de mest almindelige piercing smykke designs der findes, og det kan bruges til rigtig mange forskellige piercinger som fx Helix piercing, tragus piercing, conch piercing.

  Der findes især 3 forskellige varianter

  1. Labret med udvendigt gevind

  2. Labret med indvendigt gevind

  3. Labret med push inn sten 

  Labret med udvendigt gevind

  Labret med indvendigt gevind 

  Labret med push inn sten


  Clicker Ring

  Clicker Ring 

  En clicker ring er super populær grundet dens enkle design og bruger venlighed. Det kan tit være svært at sætte en ring i sin piercing, men med denne ring er det super nemt. Den kan bruges til stort set alle former for piercinger og den kan fremstilles i alle materialer. 


  Kuglering

  Kuglering 

  En kuglering kaldes også for en captive bead ring, og kan bruges til rigtig mange forskellige piercinger. Den var førhen den allermest populære model, men idag er den blevet overgået af de mere brugervenlige udgaver hvor kuglen sidder fast på ringen. En kuglering lukkes ved hjælp af en piercingkugle som sidder i spænd i ringen, og det kan lade sig gøre ved hjælp af små fordybninger i kuglen. 

  Den kan være svær at sætte i selv, men hvis du er ferm på fingrene kan den nemt sættes i de fleste piercinger med lidt hjælp. Man kan fx bruge en gribetang eller en ring åbner når ringen skal sættes i piercingen. 


  Se Mere >>
  Piercing Problemer
  Betændelse

  Betændelse i piercinger 

  Piercinger er mere populære end nogensinde, og det er ikke kun unge mennesker som får dem længere. Af samme grund vil der også være flere henvendelser i sundhedsvæsenet fra folk som oplever infektioner i deres piercing. Heldigvis er de fleste infektioner små og harmløse, og vil ofte kunne løses med korrekt rensning, men der er også tilfælde hvor det er nødvendigt at gå til sin læge for at få behandling. 
  Der er ikke lavet store studier som med sikkerhed kan fastslå hyppigheden af infektioner, men man ved dog at især ørepiercinger er udsatte. Det skyldes især, at de oftest laves i bruskvæv som ikke har den store elasticitet og blodforsyning og derfor er mindre egnet til at bekæmpe eventuelle infektioner, samt heler meget langsommere end andre vævstyper. 

  Årsager til betændelse

  En ny piercing er et åbent sår som står åbent i flere uger efter den er lavet, og i den tid kan bakterier trænge ind i såret og fremkalde en egentlig infektion. Derfor er det også vigtigt at du gør alt hvad du kan for at forebygge en eventuel infektion bedst muligt. Der er flere forskellige ting du skal være særligt opmærksom på. 
  1. Finde den rigtige piercer: Er uden tvivl det vigtigste sted at starte og helt sikkert der du skal prioritere din tid mest muligt. Der er sjældent nogen lovgivning på dette område, og derfor vil alle og enhver i princippet kunne kalde sig piercer, da det ikke er nogen beskyttet titel. Sørg for at stedet du besøger har god hygiejne, sterile procedure som fx steriliseret udstyr, engangsnåle og ordentlig personlig hygiejne. Du skal også sørge for at smykkerne der bruges er implantat egnede, således du ikke bliver piercet med smykker som ikke kan holde til at sidde i en helende piercing. 
  2. Forkert aftercare: Er ofte en årsag til infektioner, og det kan både være forkerte renseprodukter, men også forkert håndtering af den nye piercing. Fx kan det at pille ved smykket med beskidte hænder tit medføre infektion, da der på den måde overføres bakterier fra dine hænder til din nye piercing. Under vores aftercare kategori kan du finde en guide til vores anbefalinger. 

  Hvad er normalt og hvornår skal du kontakte din læge?

  Det er svært at adskille hvornår ens piercing opføre sig normalt og hvornår man skal kontakte sin læge. Hvis du er i tvivl skal du altid kontakte din piercer for råd og vejledning, da infektioner, som ikke forsvinder af sig selv indenfor kort tid, skal ses af en læge ift. vurdering og eventuel opstår af behandling. 

  Når piercing er nylavet er det helt normalt at: Den er hævet, rød, øm og der kommer en sivende klar eller gullig væske fra piercingen. Det er en helt normalt ting at en nylavet piercing opføre sig sådan og du behøver ikke blive nervøs over det. Især Piercinger i brusk og orale piercinger som fx Tungepiercinger kan hæve og være meget ømme i starten. Sørg for at rense præcist som din piercer har sagt, og undgå at tage imod råd fra venner og bekendte som ikke er eksperter på området. 

  Du bør opsøge din læge hvis:

  •  * Din piercing er voldsomt hævet, og øm udover det sædvanlige (især hvis den er mere end et par uger gammel)
  •  * Hvis væsken der siver fra din piercing er tyk, grøn, gul eller grå og lugter grimt 
  •  * Hvis området som er rødt omkring smykket bliver større og større 
  •  * Hvis du oplever symptomer og samtidig tager steroider, eller har en kronisk lidelse som fx diabetes
  •  * Hvis dine symptomer varer en uge eller mere, eller hvis de bliver markant værre. 
  •  * Hvis du får feber, kulderystelser, kvalme, opkast, bliver desorienteret eller svimmel (husk det også kan skyldes andre ting end din piercing)

  Hvordan skal en infektion behandles:

  Hvis du får en infektion i din piercing er det, i de fleste tilfælde, muligt at behandle den uden du behøver at fjerne din piercing. Det er sjældent smykket i sig selv som skaber problemet, men udefra kommende bakterier. Det kan dog være nødvendigt at skifte smykket til en anden størrelse eller type for at få bugt med problemet. Derudover kan der også dannes en bakteriefilm på smykket som har siddet i piercingen, hvilket også kan løses ved at skifte til et nyt sterilt smykke. 

  En piercing kan engang imellem blive rød, øm og hævet uden det nødvendigvis skyldes en infektion. Det kan fx forekomme hvis smykket sidder fast i noget, du får et slag på smykket eller du på anden måde irritere piercingen. Derfor er det også vigtigt at du i starten forsøger at rense med varmt saltvand i nogle dage og evt. kontakter din piercer for at få ham/hende til at vurdere den. Oftest kan problemet løses uden du behøver at konsultere din læge. 

  Hvis du oplever nogle af de symptomer vi har beskrevet som værende alarmerende længere oppe på siden, skal du selvfølgelig kontakte din læge. Det desværre ikke alle læger som er lige "piercing venlige" og derfor er det vigtigt du forsøger at finde en som også har forståelse for at du ønsker at beholde din piercing. 

  Der er nogle ting som er vigtige at understrege:

  Det er vigtigt at beholde smykket i da det hjælper med at holde såret åbent, således kroppen selv kan dræne sårvæsken væk fra piercingen. Hvis smykket fjernes vil hullet lukke og det kan i værste fald resultere i at der dannes en byld. 

  Varme saltvandsbade kan hjælpe med at dræne væske fra piercingen og afhjælpe problemet

  Baktroban har vist sig som værende meget effektiv i behandlingen af infektioner. 


  Buler omkring din piercing

  Er der en bule ved din piercing?

  Irritationsbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv omkring smykket som fx bruskvæv. De kan skyldes mange forskellige ting og kan oftest fjernes igen med lidt simple tricks. 


  De 3 hyppigste årsager er: 

   
  1. Hypertrofisk arvæv som er en fortykket ardannelse over området hvor piercingen er lavet. Starter oftest en måneds tid efter piercingen er lavet og vil ofte normaliseres over tid. 
   
  1. En infektion hvor sårvæsken / betændelsen er samlet under huden og dermed giver en bule
   
  1. En cyste som er forårsaget af døde hudceller eller hår 
   
  Her er en lille guide til hvordan du skal gribe det an
   
  • Undgå unødvendig irritation - Der er mange forskellige dagligdags situationer som kan irritere piercingen og dermed føre til dannelsen af en irritationsbule. Den mest almindelige årsag er slag / træk på eller i piercingen. Det kan fx opstå når dit hår sidder fast i smykket eller hvis du sover på den side smykket er placeret. Det kan også skyldes du rører ved smykket med beskidte hænder eller bruger makeup omkring smykket. 
  • Smykke - Når du har sikret dig at du ikke udsætter piercingen for unødvendig irritation skal du kigge på det smykke du bruger. Det er vigtigt at det har en korrekt pasform og er udført i et materiale, der er godkendt til piercinger der er nylavet og stadig heler. Der skal også være plads til hævelse omkring smykket. 
  • Giv det tid og rens med godkendte produkter - En piercing tager lang tid om at hele og det er vigtigt den får den tid den har brug for så den heler med mindst mulig indblanding. Hvis du fx skifter smykket for hurtigt kan det give irritationsbuler og derfor er det vigtigt du først skifter når der er gået nogle måneder. Du kan med fordel rense piercingen med saltvand som du kan købe i butikken eller online på vores webshop HER. Aftercare med saltvand er en sikker måde at rense området omkring piercingen, for at forhindre snavs der kan fører til en irritationsbule. 
  • Hold din piercing ren med produkter som er egnet til formålet. Især Infektioner og cyster opstår grundet manglende hygiejne og det derfor vigtigt du renser din piercing hver dag med godkendte materialer som fx mild antibakteriel sæbe og saltvand. Kroppen ser din piercing som et fremmedlegeme og derfor er det vigtigt at overbevise den om, at den skal hele omkring smykket. Det gør man nemmest ved at undgå snavs og andre ting omkring smykket, da det kan fører til infektioner som så kan føre til at kroppen ikke vil hele omkring smykket. 
  • Prøv med kamille te kompres - Selvom det oftest hjælper med varmt saltvand, så kan der være situationer hvor der skal andre midler til. En løsning kan være at lægge en vatrondel væddet i varm kamille te på området. Kamille te dræner sårvæsken fra området og er derudover antiinflammatorisk. Hvis det ikke hjælper kan du også forsøge med æbleeddike. Sæt et lille stykke vat væddet i æbleeddike over piercingen med tape inden du går i seng og lad det sidde natten over. Det vil gøre at bulen bliver hvid, derefter lilla og til sidst sort. Til sidst vil den ofte falde af, af sig selv. 
  • Brug en silikone disk - Ofte kan en irritationsbule opstå som følge af bevægelse og friktion og det kan afhjælpes med en lille silikone disk. Hvis smykket gnider mod huden konstant så vil der til sidst opstå en friktionsbule og denne kan undgås ved at beskytte området omkring smykket med denne lille disk. Du kan købe den i butikken eller købe den online på vores webshop HER
  • Masser området med olie - Der findes også olier som er rigtig effektive til at fjerne buler omkring piercingen som fx. Tea tree oil som du kan købe HER. Du kan med fordel massere området forsigtigt med olien hver dag, da olien giver fugt til huden og dermed blødgør huden. 
  • Få en kortison indsprøjtning i bulen - Hvis ikke bulen forsvinder efter ovenstående, så kan det være nødvendigt at opsøge en hudlæge med henblik på evt. at få en indsprøjtning med kortison i bulen. Det vil oftest hjælpe, men afhænger selvfølgelig af en konkret lægelig vurdering. 
   

  FAQ

  Hvor lang tid går der før bulen forsvinder? 
  "Det afhænger af mange faktorer, fx om du er god til at følge de ovennævnte råd. Typisk vil den forsvinde efter nogle få uger hvis den behandles korrekt"
   
  Hvorfor bliver min irritationsbule ved med at komme tilbage?
  "Hvis den bliver ved med at komme tilbage kan det tyde på du bruger et forkert smykke eller der er en infektion som kræver ekstra behandling. Besøg eventuelt en professionel piercer som hurtigt kan se hvad problemet er"  


  Er der gået infektion i min piercing?
  "De typiske tegn på en infektion er smerte, rødme, varme og hævelse omkring smykket. Hvis du mistænker en infektion skal du konsultere din læge"

  Skal jeg fjerne min piercing hvis der er infektion i den? 
  "Som udgangspunkt er det ikke nødvendigt at fjerne smykket for at behandle en infektion, og faktisk hjælper smykket da det holder piercingen åben, så kroppen kan komme af med sårvæsken. 

  Hvordan ombytter jeg min ordre?

  Vi ombytter desværre ikke smykker. Men du kan altid sende smykkerne tilbage og få pengene retur. 

  Du betaler selv for returfragten inde på vores returportal, men vi betaler selvfølgelig hvis returneringen skyldes defekte smykker eller lign. 

  Du skal gøre følgende:

  1. Gå ind på vores returportal her og udfyld formularen

  2. Print din label og aflever pakken i den nærmeste DAO pakkeboks 

  2. Husk at pakke smykkerne forsvarligt, gerne i den konvolut de er kommet i, i ubrudt emballage.

  Så snart vi har modtaget din pakke vil vores kundeservice kontakte dig pr mail. 

  Bemærk!!   Vi tager ikke smykker retur hvis emballagen de leveres i er anbrudt   !!!!

  Forseglingen er vores eneste garanti for at smykket ikke er brugt inden vi sender det afsted til en ny kunde og vi kan derfor ikke ombytte hvis emballagen har været åbnet/anbrudt


  Se Mere >>
  Aftercare
  Hvordan renser man sin piercing

  Sådan skal du rense din piercing 

  Der er mange forskellige meninger og holdninger til hvordan du skal rense din piercing. Mange råd fra venner og bekendte er velmenende, men ikke altid rigtige, og derfor skal du altid følge de guideline som du får med fra din piercer. Denne guide er baseret på råd fra det internationale piercing association som er førende på området, og altid sammenholder deres egen viden med læger og andre faggrupper med interesse i piercinger. 

  Hvad skal min piercing renses med?

  Det anbefales at du renser din piercing med saltvandsprodukter som er udviklet specielt til piercinger. Det er vigtigt blandingen er designet til at rense piercinger eller evt. designet til sårrens. Det betyder også at du ikke skal bruge andre lign. produkter som fx øjendråber osv. da opløsningen er anderledes. 
  Man kan også lave sin egen blanding ved at blande 1/2 tsk havsalt (uden jod) med en kop kogende vand, men det anbefales generelt at bruge færdigblandede produkter da der ofte kommer for meget salt i de blandinger man selv laver, hvilket kan udtørre huden og irritere piercingen. 
  Hvordan skal jeg rense min piercing?

  1. Vask altid dine hænder inden du rører ved din piercing, da der altid sidder bakterier på dine hænder som kan overføres til din piercing. Du kan også med fordel spritte hænderne inden. 
  2. Rens din piercing med saltvand 2-3 gange dagligt. Du kan også bruge en mild antibakteriel sæbe, men sørg for det er en mild sæbe som ikke irritere din piercing unødvendigt. 
  3. Skyl din piercing så der ikke er nogen spor af sæberester tilbage. Det er ikke nødvendigt at dreje smykket, da det blot irritere piercingen og kan forlænge helingstiden. 
  4. Tør området omkring piercingen med et engangsprodukt som fx papir. Undgå at bruge ting som fx håndklæder, som ofte er fyldt med bakterier og kan sætte fast i smykket.
   
  Hvad er normalt og hvad er vigtigt at vide?
  1. Det er helt normalt den i starten er meget øm, hævet, rød og bløder. 
  2. Mens den heler kan den godt klø og der kan komme klar / gullig væske fra piercingen, som nogle gange kan sætte sig som en skorpe.
  3. Når den er ved at være helet kan smykket godt sidde meget fast, og det vigtigt du ikke rykker for voldsomt i det. Derudover kan du opleve en væske som lugter grimt fra din piercing, især hvis du ikke har renset den dagligt efter de gældende forskrifter. 
  4. En piercing virker færdighelet før den er, og det skyldes den heler udefra og ind. Derfor kan vævet inderst godt være meget sart, selvom den udenpå virker færdighelet. Det er derfor vigtigt du renser den dagligt i hele perioden og ikke skifter smykke før tid. 
  5. Nogle piercinger lukker meget hurtigt hvis der ikke er et smykke i, og derfor er det vigtigt du altid har et smykke i. Selv piercinger som er flere år gamle kan lukke hurtigt. 
  FAQ
  1. Det er vigtigt du altid vasker fingre inden du rører ved din piercing.
  2. Det er godt at motionere efter du er piercet, men lyt altid til din krop. 
  3. Sørg for du altid har rent tøj på, og du altid sover i rent sengetøj. 
  4. Brusebade er altid bedre end karbade i starten.
  5. Undgå at rense din piercing med produkter som indeholder alkohol, som fx brintoverilte.  
  6. Undgå kropsvæsker, oral kontakt og voldsom leg med piercingen så længe den heler 
  7. Undgå at stresse kroppen med produkter som fx alkohol, stoffer og overdreven brug af koffein mens den heler 
  8. Undgå beskidt vand som fx svømmehaller, boblebade osv. Brug altid et vandfast plaster hvis det er muligt 
  9. Undgå at bruge kosmetiske produkter som fx bruncreme omkring din piercing 
  10. Brug aldrig smykker med vedhæng før din piercing er færdighelet 
  Nyttige links: 
  Er min piercing betændt?
  Buler ved piercing?

  Emu Olie

  Emu Olie 

  Emu olie udvindes fra Emuen, en fugl hjemhørende i Australien. Aboriginere har brugt det i tusinder af år til behandling af forbrændinger, sår, blå mærker, og som smertestillende middel. 

  Emu olie består af ca. 70% umættede fedtsyrer og den største komponent er oliesyre, en monoumættede omega-9 fedtsyre, som har en anti-inflammatorisk effekt på kroppens hud. Emu olie har en god effekt på hudceller og absorberes naturligt i huden uden at tilstoppe hudens porre. 

  På trods af, at det er en olie, er det klinisk bevist, at emu olie er et ikke-poretilstoppende stof. Emu olie trænger meget hurtigt ind i hudlagene og efterlader ingen fedtede rester. Det er også en af grundende til at det så velegnet til piercing aftercare. 

  Der har ikke været kendte allergiske reaktioner fra emu olie i undersøgelser. 

  Emu olie har i flere undersøgelser vist sig at hjælpe til at reducere ardannelse i forbrændingssår, kirurgiske snit og andre hudafskrabninger. Samtidig har undersøgelser vist, at den anti-inflammatoriske egenskab afhjælper gigtsmerter. 

  Emu olie har også vist sig at reducere keloid ardannelse betydeligt 

  Emu olie til piercing 

  Emu olie er bredt anerkendt som værende et fremragende middel til din piercing. Det skyldes kombinationen af den anti-inflammatoriske egenskab, samt det at den ikke tilstopper hudens porre. Emu olie kan bruges til piercinger som er røde, ømme og hævede eller som et generelt middel efter din piercing er lavet for at mindske risikoen for ardannelse. 

  Det er dog vigtigt at understrege at emu olie er et naturpræparat og derfor ikke er godkendt som et lægemiddel. 

  På piercingfabrikken importere vi vores emu olie direkte fra en australsk emu farm og du kan købe vores emu olie her 


  Tea Tree Oil 

  Tea Tree Oil 

  Tea Tree Oil har været brugt i tusinde år af aboriginere til fx bekæmpelser af infektioner. Tea tree oil har anti-inflammatoriske, antimikrobielle og antiseptiske egenskaber og egner sig derfor godt til betændte piercinger eller piercing buler. 
  Det kan derfor bruges som generel pleje, men også som et middel til problematiske piercinger. 
  Tea tre oil kan fx hjælpe med
  1. At lette rødme og irritation omkring din piercing 
  2. Formindske / dræne irritationsbuler omkring din piercing 
  3. Forhindre keloid ar og hypertrofisk arvæv
  4. Forhindre svampe infektion 
  Du kan enten bruge olien direkte på piercingen eller som tilskud i din saltvandsblanding hvis du laver denne selv. 

  Se Mere >>
  Piercinger
  Navlepiercing

  Navlepiercing 

  Kropspiercinger er en sjov og unik måde at sætte præg på din personlige stil, og i dag kan du få næsten hvad som helst piercet. Om man er nybegynder eller erfaren når det kommer til piercinguniverset, så er der meget at sætte sig ind i, og forvirringen kan være stor og spørgsmålene mange. Vi har derfor samlet en række informationer, som forhåbentlig kan hjælpe dig på vej i din piercingrejse.

  Navlepiercingen er blandt de mest populære piercinger, kun overgået af ørepiercinger. Piercing er at finde hos folk over hele verden og dens popularitet virker ikke til at være aftagende. Selvom navlepiercingen typisk ses hos yngre kvinder, er det en piercing der laves på tværs af køn og i alle aldre. Om man overvejer at få en navlepiercing eller om man allerede har en og blot søger svar eller information, kommer der her en guide omkring alt, hvad man har brug for at vide om navlepiercingen.

  4 HURTIGE

  -          PLACERING: Huden over navlen, og i sjældne tilfælde, under navlen.

  -          PRIS: ca. 400-500 kr.

  -          SMERTESKALA, 1-10: 2-4

  -          HELINGSPERIODE: 6-12 måneder, nogle gange længere

  HISTORIE

  Selvom der er uenighed og usikkerhed omkring, hvor navlepiercingen stammer fra, er piercingen popularitet ikke til at stille spørgsmålstegn ved. Navlepiercingen så en markant stigning i popularitet tilbage i 90’erne, blandt andet på grund af Christy Turlingtons afsløring af hendes navlepiercing under et modeshow i 1993. Dog går akkrediteringen for piercingens popularitet til Aerosmiths og musikvideon til sangen ‘Cryin’, hvor den amerikanske skuespiller Alicia Silverstone får hendes navle piercet af piercer Paul King. 90’ernes popkultur affødte en trend, der modsat de fleste andre trends, har sat sig fast og stadig formår at være populær 30 år senere.

  PLACERING & SMYKKE

  Placering: Navlepiercingen er et smykke som typisk bliver sat i huden direkte over navlen, men kan også sættes i huden under navlen. Sidstnævnte er dog sjælden, og har en større tendens til at vokse ud.  Hvert menneske er unik når det kommer til anatomien omkring navlen, og det er derfor vigtigt, at hver person bliver individuelt vurderet inden piercingen bliver lavet, for at sikre det bedste resultat. Om man er egnet til at få en navlepiercingen har ikke noget med vægt eller fysik at gøre, men udelukkende den individuelles anatomi. Desværre er det ikke alle, som er egnet til at få en navlepiercing. For eksempel kan det være sværere at lave piercingen, hvis huden over navlen ikke er fleksibel, da den vil have større risiko for at flytte sig eller vokse ud. Ligeledes er sandsynligeden for, at man kan få en navlepiercing ikke stor, hvis man har en udadvendt navle, da der ikke er plads til smykket i den naturlige fordybning af navlen.

  Inden piercingen laves, er det vigtigt at navlens udformning og tilstand vurderes stående, siddende og udstrækt. Dette gøres da formen og dimensionerne omkring navlen kan ændre sig drastisk mellem de forskellige positioner, og kan derfor få indflydelse på piercingens placering og smykkets størrelse.

  Smykke: Når det kommer til smykket, vil det smykke som man får lavet piercingen med, også være det smykke, som kommer til at sidde der hele helingsperioden igennem. Det er derfor vigtigt at man gør sig nogle tanker omkring, hvad man helt præcist ønsker som smykke. Standardsmykket vil i de fleste tilfælde være en buet stav, også kaldet curved barbell. Dette gør sig gældene både ved piercing i huden over og under navlen. Curved barbell kommer i flere varianter såsom med og uden sten samt med og uden vedhæng. Det anbefales dog, at det første smykke ikke laves med vedhæng, da dette øger risikoen for at irritere piercingen samt sandsynligheden for at piercingen vokser ud. En anden mulighed for smykke er en ring. Ringpiercinger kommer ligeledes i forskellige modeller såsom kuglering og endeløs ring. Vælger man at starte med en ring, kan det dog have indflydelse på placeringen af piercingen, og ønsker man senere at skifte til f.eks. en curved barbell, kan dette påvirke udseendet, da den originale piercing ikke nødvendigvis er lavet til en ideel placering af en curved barbell. Den første piercing vil i langt de fleste tilfælde påstå af materialer såsom titanium eller kirurgisk stål.

  PROCEDURE

  Det første der gøres før piercingen går i gang, er grundig afrensning af området omkring navlen for at sikre, at der ikke kommer bakterier ind i såret. Efter vurdering af navlen, sættes der to prikker, der bruges som guidelines til, hvor nålen skal føres igennem. Maveskindet bliver holdt på plads af en steril tang hvorefter nålen føres hurtigt igennem. Herefter føres smykket igennem hullet i forbindelse med, at nålen fjernes. Afslutningsvis renses området endnu engang og området dækkes med sterilt plaster. Sammenlignet med andre piercinger, er navlepiercinger mindre tilbøjelig til at bløde. Dem der gør, oplever typisk en hurtigere helingsproces, da en god blodtilstrømning gør det nemmere for kroppen at hente nærringsstoffer og ilt til området, hvilket er altafgørende for at kroppen kan behandle et sår.

  SMERTE & HELING

  Smerte: En navlepiercing ligger på den nederste del af skalaen, når det kommer til smerte. Selvom folks smertetærsklel er individuel, vil en navlepiercing ikke rangere højt på smerteskalaen. Dette skyldes, at området omkring navlen ikke har mange nerver og huden er meget tynd, hvilket gør det nemt at trænge igennem med en nål. På en skala fra 1-10, vil en navlepiercing typisk ligge mellem 2-4.

  Heling: Navlepiercingen er blandt de piercinger der tager længst om at hele. Dette skyldes den manglende fluksion (blodtilstrømningen) i maveregionen. Foruden dette er maven også i højere grad et sted, som bliver påvirket af kroppens naturlige bevægelser og friktion fra tøj. Sammenlagt betyder det, at der kan opstå gener, og det kræver tålmodighed og dedikation til pleje af piercingen igennem helingsperioden. Det er vigtigt at holde området omkring piercingen tør, da fugt kan skabe problemer for helingsprocessen.

  Igennem helingsperioden, specielt de første par uger, vil det være meget normalt at opleve at området omkring piercingen er rød, øm, hævet eller lækker væske. På trods af lighederne, betyder det dog ikke at der er gået betændelse i såret. Dette er symptomerne på en sund helingsproces. Det er kroppens egen måde at hele såret og danne ny hud. Det vigtigste er, at man følger retningslinjerne for korrekt pleje. Man kan opleve at piercingen bløder en smule dagene efter den er blevet lavet. Skulle det ske, er det på ingen måde farligt, og kan renses med en mild sæbe.

  Mange oplever at helingsprocessen ikke er en liniær proces, men at der derimod vil være perioder hvor piercingen ser ud til at hele fint efterfulgt af perioder, hvor det går den anden vej. Dette er helt normalt og det vigtigste i denne proces er tålmodighed.

  Det anbefales, at man går med bukser der har lav talje eller som er løstsiddende, for at undgå at irritere området samt tillade lufttilførelse. 

  PLEJE

  Den rette pleje eller ‘aftercare’, er rigtig vigtig både gennem helingsperioden, men også efterfølgende. Dette er afgørende for at piercingen heler korrekt, men også for at helingsprocessen ikke bliver sænket. Efter helingsperioden er det specielt vigtgt for at minimere sandsynligheden for, at man kommer til at opleve udstødelse.

  Nogle gange kan det gødt blive for meget at det gode, og den simple løsning viser sig at være den bedste løsning. Overrensning eller brug af for mange produkter kan i nogle tilfælde være lige så skadeligt som mangel på samme. Det bedste råd er derfor at opretholde en god hygiejne, hvilket indebærer at altid vaske hænderne grundigt før man rører ved sin piercing. Det anbefales at rense piercingen og området omkring den to gange dagligt med saltvandspray og efterfølgende sørge for at tørre området grundigt med engangsservietter såsom køkkenrulle.

  Her er 7 gode råd, hvis man ønsker at sikre de bedst mulige omstændigheder for en problemfri helingsproces:

  -          Undgå svømmehaller + boblebade

  -          Undgå at pille ved piercingen

  -          Sov på ryggen

  -          Undgå for stramt tøj omkring piercingen

  -          Hav en ren bluse på hver dag

  -          Undgå alkohol i nærheden af piercingen

  -          En sund livsstil uden tobak og alkohol forkorter din helingstid betragteligt.

  KOMPLIKATIONER

  Der er altid mulighed for, at der opstår komplikationer når man har med piercinger at gøre. Dette gælder både under helingsprocessen, men også efter at piercingen er helet. Den mest almindelig komplikation der ses, når det kommer til navlepiercingen, er udstødelse. Dette betyder at kroppen udstøder piercingen og den vil begynde at vokse ud af. Hvis dette sker, er det vigtigt at man fjerner piercingen, da der ellers kan opstå ar omkring navlen. Der er forskellige grunde til at dette sker, men de mest hyppige er: for stramt maveskind, traume omkring piercingen eller forkert pleje, f.eks. ved brug af alkoholrige produkter omkring piercingen. Skulle dette ske, kan man tage en snak med sin piercer vedrørende muligheder.

  Komplikationer kan opstå i forbindelse med at man sover på maven, er iført tætsiddende tøj eller hvis maven folder og bukker meget omkring piercingen. Friktion, tryk og traume på området kan skabe bump, ømhed, hævelse, røde områder, hvilket alt sammen kan være med til at sænke helingsprocessen.

  NÅR PIERCINGEN ER HELET – SKIFT AF SMYKKE OG ANDRE MULIGHEDER

  Nyt smykke: Når man er sikker på, at piercingen er fuldt helet (6-12 måneder), er det muligt at skifte smykket. Der findes en række muligheder når det kommer til valg af smykke. Udvalget består blandt andet af twisterring, curved barbell, kuglering og endeløs ring. Det mest populære smykke er curved barbell, som kommer i mange varianter både med og uden sten, ligesom der findes et hav af forskellige vedhæng. De fleste piercingsmykker er 1,6 mm tyk, og det anbefales ikke at bruge piercingsmykker under 1.2mm da det øge chancen for blandt andet udstødelse.

  Er man i tvivl, om smykket kan skiftes, kan man forehøre sig ved sin piercer.

  Stretching: Selvom stretching af navlepiercing er noget man sjældent ser, er det stadig en mulighed, men er igen noget der vurderes på individuel basis. Det er blandt andet vigtigt, at man er sikker på, at der er nok væv at arbejde med. Det er dog vigtigt at notere, at det kan være svært at finde piercingsmykker i tykkere design og dette er derfor en vigtig ting at have med i sine overvejelser, før man påbegynder stretching.

  SPORT OG TRÆNING

  Ved at holde sig til nogle enkelte forholdsregler, er der stadig rig mulighed for at dyrke sport og være aktiv. Grundet piercingens udsatte placering, er det vigtigt at man sørger for at beskytte maveregionen omkring piercingen. Dette betyder blandt andet, at man frarådes at lave ‘fulde’ mavebøjninger, men i stedet stopper før maveskindet omkring navlen folder for meget. Ligeledes er det vigtigt at tildække piercingen når man dyrker kontakt sport såsom håndbold eller fodbold. Dette er for at beskytte mod sammenstød med både andre personer men også mod slag fra bolde. Man kan f.eks. bruge en plastikøjenklap, som kan købes på apoteket. Denne kan sættes over piercingen og efterfølgende fastgøres ved at vikle bandage rundt omkring maven.

  GRAVIDITET

  Det frarådes generalt at få lavet piercinger under graviditeten, herunder også navlepiercinger, da der er chancer for infektion. Har man allerede en piercing fra før man bliver gravid, findes der en række smykker, som er specielt fremstillet til gravide, der gør det muligt at bevare piercingen under hele graviditeten.

  NÅR MAN IKKE LÆNGERE ØNSKER AT HAVE PIERCINGEN

  Det anbefales ikke at fjerne en piercing, som endnu ikke er helet fuldt ud. Hvis man alligevel ønsker at gøre dette, bør det gøres i en periode, hvor der ikke er tegn på irritation eller betændelse. Det er vigtigt at man fortsætter med sin aftercare indtil såret er helet, da man efterlader et åbent sår med øget risiko for infektioner. En færdig helet piercing kan fjernes uden problemer. Navlepiercinger har det med at efterlade ar og i flere tilfælde vil hullet aldrig vokse helt sammen. Som med så meget andet når det kommer til navlepiercinger, afhænger dette helt af den individuelle persons anatomi. At hullet ikke vokser sammen udgør ingen helbredsmæssige fare, og er udelukkende kosmetisk. 

   

  Kilder: Angel, Elayne. (2021). The Piercing Bible: The Definitive Guide To Safe Piercing (2. udg.). Ten Speed Press. (Originalværk udgivet 2009)


  Tungepiercing

  Tungepiercing

  Baggrund

  Fik sit store indtog i 90'erne, men har i virkeligheden været praktiseret som piercing i mange hundrede år. Denne piercing har desværre et dårligt ry på grund af skader på tænder og tandkød. Størstedelen af disse skader skyldes en dårlig udførsel, så husk derfor at opsøge en professionel piercer, hvis du ønsker en. Den blev formelt opfundet og udført af Elayne Angel, som er en kvindelig pioner indenfor piercing branchen. Men meget peger på at denne piercing har været praktiseret i mange befolkningsgrupper, før den kom til vores del af verdenen.

  Placering

  Det er vigtigt at få lavet en tungepiercing hos en erfaren piercer så den laves korrekt. Tungepiercingen har fået sit dårlige ry pga. Dårligt udført arbejde ved uerfarne piercere. Udføres piercingen korrekt kan den faktisk forløbe uden store problemer.

  En tungepiercing laves altid på det punkt hvor tungen har sit naturlige knæk, og placeringen er meget vigtig for piercingens succes. Placeres den for langt fremme ødelægger staven dine tænder, og placeres den for langt tilbage ødelægger den din gane. Den kan placeres forskellige steder på tungen alt efter den enkeltes anatomi. Det er vigtigt at tage hensyn til de blodårer og nervebaner der løber under tungen, samt tungebåndet.

  Det kan forekomme at piercingen ikke kan udføres pga. Anatomien, men kan på langt de fleste lade sig gøre. Som hovedregel vil det være stort set umuligt at få en tungepiercing, hvis du oplever problemer med at kunne række tungen ud af munden. Det er muligt at placere piercingen ude i tungespidsen, men dette medfører en langt højere risiko for at skade tænderne.

  Det er vigtigt at din piercer tager hensyn til din anatomi, og ikke vælger en standard placering, standard smykke størrelse etc. Oftest vil tungen hæve mere hvis piercingen laves på den bagerste del af tungen, og et længere smykke kan derfor være nødvendigt. Hvis du har tendens til at hæve meget når du bliver piercet, skal dette også nævnes, så din piercer kan tage hensyn til det. Helingstiden for en tungepiercing er ca. 3 måneder. 

   

  Komplikationer

  De hyppigste komplikationer er skader på tænder og tandkød. Disse skader skyldes dårlig placering og for meget leg med smykket. Emaljen på tænderne kommer ikke igen hvis denne slides af, så vær meget forsigtig med hvor meget staven køres rundt i munden.

  Du kan med stor succes skifte til bløde plastik materialer, hvis kuglerne kører mod tænderne. Plastik materialer knækker hvis du bider hårdt i dem, men hellere dette end en knækket tand som oftest er konsekvensen hvis du bider for hårdt ned i et metal smykke. Igen er det her vigtigt at pointere hvor vigtig en optimal placering af smykket er for at mindske risikoen for skader. Alternativt kan det også være en forkert størrelse stav du bruger. Kom ind forbi hvis du er i tvivl om du bruger den rette størrelse.

  Kløft

  Når piercingen er lavet, kan man opleve, at smykket gnaver sig ned i tungen og laver en form for kløft i tungen. Dette fænomen skyldes ofte et smykke som er for kort. Når smykket er for kort, vil det ofte presse sig ned i tungen, og derfra fortsætte med at vandre ud af. Problemet kan næsten altid løses ved, at finde et smykke i den rette størrelse. 

   

  Obstruktion

  Obstruktion af luftveje er også en potentiel, men meget lille risiko. Hvis kuglen ikke er skruet fast, kan den falde ned i luftvejene og medføre besværet eller helt obstrueret vejrtrækning. Mange har prøvet at sluge en kugle, men oftest er luftrøret hos en voksen person så stort, at en kugle bare vil passere uden at spærre helt. Oplevelsen kan dog stadig være voldsom og smertefuld - og vil kræve kirurgi såfremt kuglen ender i lungerne. 

   

  Infektion

  Infektion er nok den mest hyppige form for komplikation, men oftest også den  mildeste. En tunge indeholder mange blodkar, hvilket også gør, at området er i top når det handler om at bekæmpe infektioner. Jo mere blodgennemstrømning et område har, des større virkning har immunforsvaret også. Af samme grund er det yderst sjældent, at opleve alvorlige infektioner i forbindelse med en tungepiercing. Du kan kende en infektion på de klassiske tegn; smerte, rødmen, hævelse, varme. Rens munden med rent varmt saltvand et par gange om dagen, indtil symptomerne forsvinder - antibiotika er sjældent et behov ved disse typer af infektion.

  Smykkevalg

  Startersmykket som piercingen laves med, er typisk 20 mm langt og bruges i de første par uger, hvor hævelsen er størst. Når hævelsen er faldet, typisk efter 2-3 uger, er det tid til at skifte til en kortere stavlængde. Oftest er denne længde 16 mm. Nogle kan dog bruge en endnu kortere størrelse - spørg evt din piercer til råds hvis du er i tvivl

  Det er vigtigt du holder dig til materiale som kan tåle at være sat i en helende piercing. Kropsvæsker fra den nye piercing kan være hårde ved smykket, hvorfor det er vigtigt at vælge et materialer som, fx titanium, kirurgisk stål og PTFE. Dette er særligt gældende så længe piercingen stadig heler.

  Det anbefales at første smykkeskift foretages hos din piercer, for at sikre det foregår sterilt og dermed mindske risikoen for infektion.

  Aftercare

  Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

  Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

  Rens munden med saltvand 2 gange dagligt indtil den er færdighelet og ved infektion. 

   

  Andre gode råd

  • Køb en ny tandbørste.

  • Undgå fremmede kropsvæsker de første 2-3 uger.

  • Vær opmærksom på ikke at lege for meget med smykket.

  • Rygning kan forlænge helingstiden og giver større risiko for infektion.

  • Skyl munden i postevand hver gang du har røget, drukket alkohol, kysset ect.

  • Hvis smykket støder mod dine tænder efter indsætning af kortere stav, skal du tage kontakt til din piercer.

   


  Helix Piercing 

  Helix piercing

  Baggrund 

  En helix piercing er næst efter en almindelig ørepiercing den mest udbredte ørepiercing i vores del af verdenen. I de løbet af de sidste årtier er piercingen blevet utrolig populær hos især unge piger og ses blandt andet på store stjerner som Rihanna og Miley Cyrus.   Placering 

  Helix piercingen laves på ydersiden af den øverste ørefold. Den kan laves mange forskellige steder langs ørets kant, og er derfor en af de mest alsidige ørepiercinger. 

  Helix piercingens placering kan være årsag til mange problemer i ophelingen. Især hvis den skydes i med en ørepistol, eller ikke passes ordentligt. Bruskvæv er nemlig notorisk kendt for, at hele langsomt. Det skyldes hovedsageligt det ringe blodomløb, der er i området. Jo mindre blod der er i huden, des mindre har kroppen at arbejde med, når den skal hele en piercing op. 

  Det er derfor ekstremt vigtigt at piercingen eller smykket ikke placeres gennem en blodåre. Det vil medføre endnu ringere blodforsyning, end der er i forvejen. Hvis blodforsyningen svigter, kan immunforsvaret heller ikke fungere ordentligt. Dermed er der også i risiko for infektioner og andre komplikationer. Helingstiden for en Helix er 3-6 måneder. 

  Komplikationer

  Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

   

  • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

  • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

  • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

  • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

   

  Smykkevalg 

  Vi piercer som sagt altid med titanium da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

  - Kirurgisk stål

  - Titanium

  - PTFE

  - Ægte guld

  - Niobium 

  Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

  Helix piercing kan laves med mange forskellige smykker, fx

  • Buet stav

  • Lige stav

  • Ring

  • Labret

   

  Størrelse 

  Vi anbefaler altid at måle øret inden du køber nye smykker da der kan være stor variation af størrelsen på et øre fra person til person. Størrelserne er vejledende ud fra de typisk anvendte mål til Helix piercinger. 

   

  Ringe/ hestesko: Skal ofte være 6-8 mm i diameter hvis smykket skal sidde tæt og 10-12 mm hvis det skal hænge. 

  Labret / lige stav: Skal ofte være 6-10 mm i længden. 

  Trådtykkelse: 0,8-1,6 mm. 

   

  Aftercare 

  Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

  Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

   

  • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

  • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

  • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

  Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.  


  Se Mere >>
  Stretch
  Stretch

  Stretch

  Baggrund

  Stretching er en speciel form for kropsudsmykning, eller body modification om man vil. Det går i al sin enkelhed ud på, at udvide sit piercing hul til en størrelse, der ligger ud over normalen.Folk har stretched så længe menneskeheden har været kendt, men det er først vundet igennem i vores del af verden inden for de sidste 5 -10 år.

   

  Placering

  Det kan praktiseres i stort set alle piercinger, men foretrækkes oftest i øreflippen. 

   

  Komplikationer

  Mange oplever, at deres ører lugter når de stretcher, Dette skyldes bakterier og døde hudceller fra hullet. Især smykker af træ og silikone absorberer disse ting, og derfor kan du med fordel skifte over til fx. stål, hvis det er et problem som du oplever. Du må gerne tage dine Plugs eller Tunnels ud fra tid til anden for at rense dem, da det ofte vil sikre en god hygiejne. Hvis dine stretch bliver for store kan det ødelægge vævet i øreflippen og have svært ved at hele op og det vil være nødvendigt med et kirurgisk indgreb for at rette op på skaden eller for at fjerne overskydende hud. 

   

  Smykkevalg

  En Piercer vil ofte bruge en større nål, en punch eller en taper, til at lave et stretch i en vis størrelse med det samme. Husk at dette kun bør gøres af en professionel piercer, som ved præcist hvor langt øret kan strækkes første gang.

   

  Herefter skal hullet i øret udvides. Her anbefales det at bruge en Taper i stål, da den ikke absorberer sårvæske og bakterier. Man kan dog også bruge andre materialer, som fx glas. Akryl og silikone bør kun bruges i tilfælde hvor du fører taperen igennem øret én gang og herefter sætter et smykke i umiddelbart bagefter. Dog anbefaler vi altid de førstnævnte materialer.  

   

  Der er som udgangspunkt 2 måder du kan bruge en taper på:

   

  • Hurtig stretch, hvor du fører taperen igennem af en gang og herefter sætter smykket i.

  • Langsom stretch, hvor taperen sidder i øret som et smykke og langsomt skubbes længere og længere ind, indtil den er hele vejen igennem (som oftest en proces der foregår over nogle uger). Den langsomme måde, er klart den mindst smertefulde, men igen skal det understreges, at denne metode kun bør foretages med en taper i stål eller glas.

   

  Stretch aldrig for hurtigt. Der bør som minimum ikke stretches før den tidligere størrelse er helet op. En god tommelfingerregel er, at der skal gå 1-2 mdr. imellem størrelserne 0-8 mm., 2-3 mdr. imellem størrelserne 8-16 mm. og ca.3 mdr. imellem størrelser over 16 mm.

  Aftercare 

  Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

  Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår.

  Hold dine ører rene, især under ophelingen. Du må gerne tage dine Plugs eller Tunnels ud fra tid til anden for at rense dem, da det ofte vil sikre en god hygiejne.  Selve øret renses bedst med varmt saltvand, som laves ved at putte en 1/2 tsk. havsalt i et glas og derefter fylde kogende vand henover. Det er vigtig at blandingen bruges når den er rigtig varm.

   

  • Vask altid dine hænder inden du røre ved din stretch, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af din stretch. 

  • Rens din stretch med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

  • Fjern alt puds omkring smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

  • Tør smykket med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din stretch. 


  Hvordan stretcher man et øre 

  Hvordan stretcher man sit øre

  Der er flere forskellige måder at stretche sit øre, og vi har lavet en lille video her som illustrere den mest almindelige måde at gøre det på. 


  Smykke materialer
  Titanium

  Titanium

   
  Titanium er et let materiale som er perfekt til dig som er bekymret for nikkel allergi. Titanium kan anodiseres (farves) uden at det går udover sikkerheden ved at bruge det, og det kan farves i næsten alle farver ved at udsætte det for strøm. Farven ændre sig efter styrken, men guld og sort farve skal oftest laves en en speciel pvd belægning da denne farve er svær at opnå med den førnævnte metode. 
  Titanium er ikke bare titanium, og derfor er det vigtigt du kun køber produkter som er implantat godkendt (Ti6Al4V ELI). Fx ASTM F-136, ASTM F-1295, ISO 5832-3 eller ASTM F-67. 
  Alt i alt er Titanium et super piercing venligt materiale som både er let, allergivenligt og derfor super egnet til din piercing 
   

  Kirurgisk stål 

  Kirurgisk stål

  Kirurgisk stål er lavet af en række forskellige legeringer. Mange af dem bruges til piercingsmykker, men kun nogle få specifikke varianter er biokompatible som fx ASTM F-138, ISO 5832-1 eller 10993 - (6,10 eller 11) 

  EU har lavet et fælles nikkel direktiv som forskriver at alle smykker som er beregnet til langvarig brug, max må frigive 0,2 µg nikkel/cm²/uge. Du kan læse mere om lovgivningen her  

  Kirurgisk stål kan belægges med andre farver ved hjælp af en guld eller titanium belægning. På den måde kan smykket ændre farve til andet end den traditionelle sølv farve, hvilket er meget efterspurgt. Der er stor forskel på kvaliteten af belægning og derfor vil man ofte lave en pvd coating på smykkerne, for at sikre en bedre slidstyrke. 

  Det anbefales ikke at bruge belagte smykker før din piercing er helt færdighelet, og husk at belægningen ikke tåler stærke væsker som fx brintoverilte og lign. 

  Ren Kirurgisk stål, som er biokompatibelt kan godt bruges til at lave piercinger med, men kirurgisk stål som er belagt bør ikke bruges. De fleste piercere vælger dog produkter som fx Titanium som er mere velegnede til at lave piercinger med. 


  Guld

  Guld

  Guld er et metal som kan fås i forskellige renhedsgrader (karat). Når det gælder piercing smykker er det vigtigt at gulvet er rent nok, altså at det har en høj karat.

  Til piercing smykker anbefales at anvende 14k eller højere. Dog kan 24k hurtigt blive ridset, da metallet er meget blødt pga. den høje karat. I guld med lavere karat end 14 er der risiko for allergi, da guldet indeholder meget andet metal end guld.

  Vent gerne med at bruge guld smykker til piercingen er færdighelet, Kirurgisk stål eller titanium er renere metaller og du mindsker risikoen for allergi væsentligt ved at bruge disse i din nye piercing.


  Se Mere >>

  Vi kan se at du besøker oss fra Norge
  Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

  Vi kan se att du besöker oss från Sverige
  Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

  We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
  Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken