Labret Piercing
Er en lille stav, hvor selve staven har en flad disk i bunden og en kugle på toppen. Det er et af de mest brugte piercingsmykker og kan fx bruges til Tragus, Helix, Conch & madonna piercing. Labret Piercingsmykker kan fremstilles i alle materialer som fx kirurgisk stål.
Labret piercing smykket fremstilles i mange forskellige materialer som fx guld, sølv etc.
Labret smykke materialer
Der findes som sagt forskelligt materiale som kan bruges.
Labret Piercing Smykker i Guld
Er forskellige piercinger som har guld farven til fælles. Disse smykker kan både være fremstillet i kirurgisk stål eller sølv som er guldbelagt, eller det mere allergivenlige titanium.
Smykkerne kan også være fremstillet i ægte guld, som deles op i karat efter hvor rent det er.
24 karat er næsten 100% rent, men det er alt for blødt til at kunne bruge som materiale. Derfor blandes guldet op med andre materialer som fx stål, sølv, kobber og så videre for at hærde det. Vær altid opmærksom på at de materialer som er tilsat, ikke indeholder nikkel.
Titanium Labret piercing smykker
Er super allergivenlige, og kan produceres i mange forskellige farver. Labret Piercing smykker som er fremstillet i titanium bliver ofte brugt til at pierce med, da titanium er super allergivenligt og meget slidstærk.
Labret Piercing smykker i kirurgisk stål
Når man snakker om kirurgisk stål, bliver det tit forvekslet med sølv. Det har samme farve, men er et helt andet materiale. Kirurgisk stål er det klart mest brugt materiale, og det skyldes især prisen. Der findes samtidig mange forskellige varianter som er godkendt efter det EU nikkel direktiv som mange i smykke branchen arbejder efter.
Kirurgisk stål kan godt bruges som piercingsmykke i en nylavet piercing, men de fleste foretrækker at bruge det mere allergivenlige titanium.
Labret Ørering & ørering med flad lås
Er et udtryk man ofte støder på, og det hænger sammen med at disse labret designs er ret velegnet til en piercing i øret, eller som smykke i en almindelig ørering. Disse designs er faktisk lækre at have i øret når du fx skal sove, da disken bagpå øret er mere behagelig end en almindelig ørering.
Den flade disk som falder naturligt mod øret gør også en labret piercing til et ideelt valg mange forskellige piercinger som Tragus, Monroe & andre piercingsmykker i læben.
Labret piercingsmykker designs
Der findes mange forskellige varianter af et labret piercing smykke, og forskellen ligge ofte i hvilken måde kuglen sættes fast på.
Der findes både et udvendigt gevind hvor kuglen skrues udenpå staven, og et indvendigt gevind hvor den skrues ind i staven.
Generelt anbefales det at bruge indvendigt gevind da det er mere hygiejnisk og har en bedre pasform. Du kan her læse lidt omkring de forskellige labret piercingsmykker og se få en ide om hvad der passer bedst til dig.
Push in labret piercing
Er en variant som er fremstillet med en sten hvor stenen eller kuglen presses ned i en labret staven og låses ved, at bøje staven lidt når den er halvejs inde og til sidste skubbe den helt i bund.
Denne form for labret piercing kan være svær at bruge hvis du ikke er vant til det, og det anbefales derfor at få en piercer til at hjælpe første gang så du er helt opdateret på teknikken.
Labret med indvendigt gevind
Er lige som en push inn labret, en labret piercing hvor stenen sidder nede i staven. I modsætning til den anden, så skrues stenen ned i labret staven. Det er en væsentlig nemmere version af smykket, og derfor en variant mange foretrækker.
Labret med udvendigt gevind
Er et klassisk design for labret piercing smykker, og den variant som blev udviklet først. Det er stadig den foretrukne variant mange steder, og det især fordi den er nem at producere og billig. Den er dog ikke så hygiejnisk som labret smykket med indvendigt gevind, og derfor anbefaler mange piercere den stav hvor kuglen skrues ned i smykket.
Hvilke piercinger kan du bruge en labret piercing til?
En labret piercing kan bruges til mange piercinger & faktisk også som almindelig øreringe. En af de store fordele ved en labret er, at du sagtens kan nøjes med at skifte toppen på smykket, og derfor ikke behøver at skifte den stav som sidder i din piercing for at få et nyt look. Og den kugle der sidder på din labret stav kommer i mange forskellige former, som fx hjerte, stjerne, firkant eller kors.
De mest almindelige piercinger hvor en labret piercing bruges er
-
Helix Piercing
-
Flat Piercing
-
Monroe Piercing
-
Madonna Piercing
-
Anti Helix Piercing
-
Ørering
-
Næsepiercing
-
Tragus Piercing
Når du skal vælge længde & og specifikationer anhænger dit valg meget af hvilken piercing den skal bruges til og om piercingen er gammel eller nylavet. Hvis din labret piercing skal bruges til at lave din piercing med, vil du ofte skulle vælge længde som imødekommer hævelse osv, hvorimod du kan bruge kortere varianter hvis det er en færdighelet piercing. Typisk vil en ny labret piercing laves med en længde på 8 til 10 mm, og hvis du blot skal skifte vil du skulle bruge 6 til 8 mm.
Hvordan skifter du en labret piercing?
Når du skal skifte din labret til fx guld, sølv eller en helt andet størrelse, er det faktisk også ret nemt ved de fleste typer piercinger. En labret tages ud ved at fjerne kuglen, og trække staven ud imod diskens retning.
Hvis du skal sætte den i skal du skrue kuglen af, og herefter føre smykket igennem piercingen indtil den ikke kan komme længere grundet disken. Herefter skrues kuglen på.