X

    Brug for hjælp?

    Piercinger

    Navlepiercing

    Navlepiercing 

    Kropspiercinger er en sjov og unik måde at sætte præg på din personlige stil, og i dag kan du få næsten hvad som helst piercet. Om man er nybegynder eller erfaren når det kommer til piercinguniverset, så er der meget at sætte sig ind i, og forvirringen kan være stor og spørgsmålene mange. Vi har derfor samlet en række informationer, som forhåbentlig kan hjælpe dig på vej i din piercingrejse.

    Navlepiercingen er blandt de mest populære piercinger, kun overgået af ørepiercinger. Piercing er at finde hos folk over hele verden og dens popularitet virker ikke til at være aftagende. Selvom navlepiercingen typisk ses hos yngre kvinder, er det en piercing der laves på tværs af køn og i alle aldre. Om man overvejer at få en navlepiercing eller om man allerede har en og blot søger svar eller information, kommer der her en guide omkring alt, hvad man har brug for at vide om navlepiercingen.

    4 HURTIGE

    -          PLACERING: Huden over navlen, og i sjældne tilfælde, under navlen.

    -          PRIS: ca. 400-500 kr.

    -          SMERTESKALA, 1-10: 2-4

    -          HELINGSPERIODE: 6-12 måneder, nogle gange længere

    HISTORIE

    Selvom der er uenighed og usikkerhed omkring, hvor navlepiercingen stammer fra, er piercingen popularitet ikke til at stille spørgsmålstegn ved. Navlepiercingen så en markant stigning i popularitet tilbage i 90’erne, blandt andet på grund af Christy Turlingtons afsløring af hendes navlepiercing under et modeshow i 1993. Dog går akkrediteringen for piercingens popularitet til Aerosmiths og musikvideon til sangen ‘Cryin’, hvor den amerikanske skuespiller Alicia Silverstone får hendes navle piercet af piercer Paul King. 90’ernes popkultur affødte en trend, der modsat de fleste andre trends, har sat sig fast og stadig formår at være populær 30 år senere.

    PLACERING & SMYKKE

    Placering: Navlepiercingen er et smykke som typisk bliver sat i huden direkte over navlen, men kan også sættes i huden under navlen. Sidstnævnte er dog sjælden, og har en større tendens til at vokse ud.  Hvert menneske er unik når det kommer til anatomien omkring navlen, og det er derfor vigtigt, at hver person bliver individuelt vurderet inden piercingen bliver lavet, for at sikre det bedste resultat. Om man er egnet til at få en navlepiercingen har ikke noget med vægt eller fysik at gøre, men udelukkende den individuelles anatomi. Desværre er det ikke alle, som er egnet til at få en navlepiercing. For eksempel kan det være sværere at lave piercingen, hvis huden over navlen ikke er fleksibel, da den vil have større risiko for at flytte sig eller vokse ud. Ligeledes er sandsynligeden for, at man kan få en navlepiercing ikke stor, hvis man har en udadvendt navle, da der ikke er plads til smykket i den naturlige fordybning af navlen.

    Inden piercingen laves, er det vigtigt at navlens udformning og tilstand vurderes stående, siddende og udstrækt. Dette gøres da formen og dimensionerne omkring navlen kan ændre sig drastisk mellem de forskellige positioner, og kan derfor få indflydelse på piercingens placering og smykkets størrelse.

    Smykke: Når det kommer til smykket, vil det smykke som man får lavet piercingen med, også være det smykke, som kommer til at sidde der hele helingsperioden igennem. Det er derfor vigtigt at man gør sig nogle tanker omkring, hvad man helt præcist ønsker som smykke. Standardsmykket vil i de fleste tilfælde være en buet stav, også kaldet curved barbell. Dette gør sig gældene både ved piercing i huden over og under navlen. Curved barbell kommer i flere varianter såsom med og uden sten samt med og uden vedhæng. Det anbefales dog, at det første smykke ikke laves med vedhæng, da dette øger risikoen for at irritere piercingen samt sandsynligheden for at piercingen vokser ud. En anden mulighed for smykke er en ring. Ringpiercinger kommer ligeledes i forskellige modeller såsom kuglering og endeløs ring. Vælger man at starte med en ring, kan det dog have indflydelse på placeringen af piercingen, og ønsker man senere at skifte til f.eks. en curved barbell, kan dette påvirke udseendet, da den originale piercing ikke nødvendigvis er lavet til en ideel placering af en curved barbell. Den første piercing vil i langt de fleste tilfælde påstå af materialer såsom titanium eller kirurgisk stål.

    PROCEDURE

    Det første der gøres før piercingen går i gang, er grundig afrensning af området omkring navlen for at sikre, at der ikke kommer bakterier ind i såret. Efter vurdering af navlen, sættes der to prikker, der bruges som guidelines til, hvor nålen skal føres igennem. Maveskindet bliver holdt på plads af en steril tang hvorefter nålen føres hurtigt igennem. Herefter føres smykket igennem hullet i forbindelse med, at nålen fjernes. Afslutningsvis renses området endnu engang og området dækkes med sterilt plaster. Sammenlignet med andre piercinger, er navlepiercinger mindre tilbøjelig til at bløde. Dem der gør, oplever typisk en hurtigere helingsproces, da en god blodtilstrømning gør det nemmere for kroppen at hente nærringsstoffer og ilt til området, hvilket er altafgørende for at kroppen kan behandle et sår.

    SMERTE & HELING

    Smerte: En navlepiercing ligger på den nederste del af skalaen, når det kommer til smerte. Selvom folks smertetærsklel er individuel, vil en navlepiercing ikke rangere højt på smerteskalaen. Dette skyldes, at området omkring navlen ikke har mange nerver og huden er meget tynd, hvilket gør det nemt at trænge igennem med en nål. På en skala fra 1-10, vil en navlepiercing typisk ligge mellem 2-4.

    Heling: Navlepiercingen er blandt de piercinger der tager længst om at hele. Dette skyldes den manglende fluksion (blodtilstrømningen) i maveregionen. Foruden dette er maven også i højere grad et sted, som bliver påvirket af kroppens naturlige bevægelser og friktion fra tøj. Sammenlagt betyder det, at der kan opstå gener, og det kræver tålmodighed og dedikation til pleje af piercingen igennem helingsperioden. Det er vigtigt at holde området omkring piercingen tør, da fugt kan skabe problemer for helingsprocessen.

    Igennem helingsperioden, specielt de første par uger, vil det være meget normalt at opleve at området omkring piercingen er rød, øm, hævet eller lækker væske. På trods af lighederne, betyder det dog ikke at der er gået betændelse i såret. Dette er symptomerne på en sund helingsproces. Det er kroppens egen måde at hele såret og danne ny hud. Det vigtigste er, at man følger retningslinjerne for korrekt pleje. Man kan opleve at piercingen bløder en smule dagene efter den er blevet lavet. Skulle det ske, er det på ingen måde farligt, og kan renses med en mild sæbe.

    Mange oplever at helingsprocessen ikke er en liniær proces, men at der derimod vil være perioder hvor piercingen ser ud til at hele fint efterfulgt af perioder, hvor det går den anden vej. Dette er helt normalt og det vigtigste i denne proces er tålmodighed.

    Det anbefales, at man går med bukser der har lav talje eller som er løstsiddende, for at undgå at irritere området samt tillade lufttilførelse. 

    PLEJE

    Den rette pleje eller ‘aftercare’, er rigtig vigtig både gennem helingsperioden, men også efterfølgende. Dette er afgørende for at piercingen heler korrekt, men også for at helingsprocessen ikke bliver sænket. Efter helingsperioden er det specielt vigtgt for at minimere sandsynligheden for, at man kommer til at opleve udstødelse.

    Nogle gange kan det gødt blive for meget at det gode, og den simple løsning viser sig at være den bedste løsning. Overrensning eller brug af for mange produkter kan i nogle tilfælde være lige så skadeligt som mangel på samme. Det bedste råd er derfor at opretholde en god hygiejne, hvilket indebærer at altid vaske hænderne grundigt før man rører ved sin piercing. Det anbefales at rense piercingen og området omkring den to gange dagligt med saltvandspray og efterfølgende sørge for at tørre området grundigt med engangsservietter såsom køkkenrulle.

    Her er 7 gode råd, hvis man ønsker at sikre de bedst mulige omstændigheder for en problemfri helingsproces:

    -          Undgå svømmehaller + boblebade

    -          Undgå at pille ved piercingen

    -          Sov på ryggen

    -          Undgå for stramt tøj omkring piercingen

    -          Hav en ren bluse på hver dag

    -          Undgå alkohol i nærheden af piercingen

    -          En sund livsstil uden tobak og alkohol forkorter din helingstid betragteligt.

    KOMPLIKATIONER

    Der er altid mulighed for, at der opstår komplikationer når man har med piercinger at gøre. Dette gælder både under helingsprocessen, men også efter at piercingen er helet. Den mest almindelig komplikation der ses, når det kommer til navlepiercingen, er udstødelse. Dette betyder at kroppen udstøder piercingen og den vil begynde at vokse ud af. Hvis dette sker, er det vigtigt at man fjerner piercingen, da der ellers kan opstå ar omkring navlen. Der er forskellige grunde til at dette sker, men de mest hyppige er: for stramt maveskind, traume omkring piercingen eller forkert pleje, f.eks. ved brug af alkoholrige produkter omkring piercingen. Skulle dette ske, kan man tage en snak med sin piercer vedrørende muligheder.

    Komplikationer kan opstå i forbindelse med at man sover på maven, er iført tætsiddende tøj eller hvis maven folder og bukker meget omkring piercingen. Friktion, tryk og traume på området kan skabe bump, ømhed, hævelse, røde områder, hvilket alt sammen kan være med til at sænke helingsprocessen.

    NÅR PIERCINGEN ER HELET – SKIFT AF SMYKKE OG ANDRE MULIGHEDER

    Nyt smykke: Når man er sikker på, at piercingen er fuldt helet (6-12 måneder), er det muligt at skifte smykket. Der findes en række muligheder når det kommer til valg af smykke. Udvalget består blandt andet af twisterring, curved barbell, kuglering og endeløs ring. Det mest populære smykke er curved barbell, som kommer i mange varianter både med og uden sten, ligesom der findes et hav af forskellige vedhæng. De fleste piercingsmykker er 1,6 mm tyk, og det anbefales ikke at bruge piercingsmykker under 1.2mm da det øge chancen for blandt andet udstødelse.

    Er man i tvivl, om smykket kan skiftes, kan man forehøre sig ved sin piercer.

    Stretching: Selvom stretching af navlepiercing er noget man sjældent ser, er det stadig en mulighed, men er igen noget der vurderes på individuel basis. Det er blandt andet vigtigt, at man er sikker på, at der er nok væv at arbejde med. Det er dog vigtigt at notere, at det kan være svært at finde piercingsmykker i tykkere design og dette er derfor en vigtig ting at have med i sine overvejelser, før man påbegynder stretching.

    SPORT OG TRÆNING

    Ved at holde sig til nogle enkelte forholdsregler, er der stadig rig mulighed for at dyrke sport og være aktiv. Grundet piercingens udsatte placering, er det vigtigt at man sørger for at beskytte maveregionen omkring piercingen. Dette betyder blandt andet, at man frarådes at lave ‘fulde’ mavebøjninger, men i stedet stopper før maveskindet omkring navlen folder for meget. Ligeledes er det vigtigt at tildække piercingen når man dyrker kontakt sport såsom håndbold eller fodbold. Dette er for at beskytte mod sammenstød med både andre personer men også mod slag fra bolde. Man kan f.eks. bruge en plastikøjenklap, som kan købes på apoteket. Denne kan sættes over piercingen og efterfølgende fastgøres ved at vikle bandage rundt omkring maven.

    GRAVIDITET

    Det frarådes generalt at få lavet piercinger under graviditeten, herunder også navlepiercinger, da der er chancer for infektion. Har man allerede en piercing fra før man bliver gravid, findes der en række smykker, som er specielt fremstillet til gravide, der gør det muligt at bevare piercingen under hele graviditeten.

    NÅR MAN IKKE LÆNGERE ØNSKER AT HAVE PIERCINGEN

    Det anbefales ikke at fjerne en piercing, som endnu ikke er helet fuldt ud. Hvis man alligevel ønsker at gøre dette, bør det gøres i en periode, hvor der ikke er tegn på irritation eller betændelse. Det er vigtigt at man fortsætter med sin aftercare indtil såret er helet, da man efterlader et åbent sår med øget risiko for infektioner. En færdig helet piercing kan fjernes uden problemer. Navlepiercinger har det med at efterlade ar og i flere tilfælde vil hullet aldrig vokse helt sammen. Som med så meget andet når det kommer til navlepiercinger, afhænger dette helt af den individuelle persons anatomi. At hullet ikke vokser sammen udgør ingen helbredsmæssige fare, og er udelukkende kosmetisk. 

     

    Kilder: Angel, Elayne. (2021). The Piercing Bible: The Definitive Guide To Safe Piercing (2. udg.). Ten Speed Press. (Originalværk udgivet 2009)


    Tungepiercing

    Tungepiercing

    Baggrund

    Fik sit store indtog i 90'erne, men har i virkeligheden været praktiseret som piercing i mange hundrede år. Denne piercing har desværre et dårligt ry på grund af skader på tænder og tandkød. Størstedelen af disse skader skyldes en dårlig udførsel, så husk derfor at opsøge en professionel piercer, hvis du ønsker en. Den blev formelt opfundet og udført af Elayne Angel, som er en kvindelig pioner indenfor piercing branchen. Men meget peger på at denne piercing har været praktiseret i mange befolkningsgrupper, før den kom til vores del af verdenen.

    Placering

    Det er vigtigt at få lavet en tungepiercing hos en erfaren piercer så den laves korrekt. Tungepiercingen har fået sit dårlige ry pga. Dårligt udført arbejde ved uerfarne piercere. Udføres piercingen korrekt kan den faktisk forløbe uden store problemer.

    En tungepiercing laves altid på det punkt hvor tungen har sit naturlige knæk, og placeringen er meget vigtig for piercingens succes. Placeres den for langt fremme ødelægger staven dine tænder, og placeres den for langt tilbage ødelægger den din gane. Den kan placeres forskellige steder på tungen alt efter den enkeltes anatomi. Det er vigtigt at tage hensyn til de blodårer og nervebaner der løber under tungen, samt tungebåndet.

    Det kan forekomme at piercingen ikke kan udføres pga. Anatomien, men kan på langt de fleste lade sig gøre. Som hovedregel vil det være stort set umuligt at få en tungepiercing, hvis du oplever problemer med at kunne række tungen ud af munden. Det er muligt at placere piercingen ude i tungespidsen, men dette medfører en langt højere risiko for at skade tænderne.

    Det er vigtigt at din piercer tager hensyn til din anatomi, og ikke vælger en standard placering, standard smykke størrelse etc. Oftest vil tungen hæve mere hvis piercingen laves på den bagerste del af tungen, og et længere smykke kan derfor være nødvendigt. Hvis du har tendens til at hæve meget når du bliver piercet, skal dette også nævnes, så din piercer kan tage hensyn til det. Helingstiden for en tungepiercing er ca. 3 måneder. 

     

    Komplikationer

    De hyppigste komplikationer er skader på tænder og tandkød. Disse skader skyldes dårlig placering og for meget leg med smykket. Emaljen på tænderne kommer ikke igen hvis denne slides af, så vær meget forsigtig med hvor meget staven køres rundt i munden.

    Du kan med stor succes skifte til bløde plastik materialer, hvis kuglerne kører mod tænderne. Plastik materialer knækker hvis du bider hårdt i dem, men hellere dette end en knækket tand som oftest er konsekvensen hvis du bider for hårdt ned i et metal smykke. Igen er det her vigtigt at pointere hvor vigtig en optimal placering af smykket er for at mindske risikoen for skader. Alternativt kan det også være en forkert størrelse stav du bruger. Kom ind forbi hvis du er i tvivl om du bruger den rette størrelse.

    Kløft

    Når piercingen er lavet, kan man opleve, at smykket gnaver sig ned i tungen og laver en form for kløft i tungen. Dette fænomen skyldes ofte et smykke som er for kort. Når smykket er for kort, vil det ofte presse sig ned i tungen, og derfra fortsætte med at vandre ud af. Problemet kan næsten altid løses ved, at finde et smykke i den rette størrelse. 

     

    Obstruktion

    Obstruktion af luftveje er også en potentiel, men meget lille risiko. Hvis kuglen ikke er skruet fast, kan den falde ned i luftvejene og medføre besværet eller helt obstrueret vejrtrækning. Mange har prøvet at sluge en kugle, men oftest er luftrøret hos en voksen person så stort, at en kugle bare vil passere uden at spærre helt. Oplevelsen kan dog stadig være voldsom og smertefuld - og vil kræve kirurgi såfremt kuglen ender i lungerne. 

     

    Infektion

    Infektion er nok den mest hyppige form for komplikation, men oftest også den  mildeste. En tunge indeholder mange blodkar, hvilket også gør, at området er i top når det handler om at bekæmpe infektioner. Jo mere blodgennemstrømning et område har, des større virkning har immunforsvaret også. Af samme grund er det yderst sjældent, at opleve alvorlige infektioner i forbindelse med en tungepiercing. Du kan kende en infektion på de klassiske tegn; smerte, rødmen, hævelse, varme. Rens munden med rent varmt saltvand et par gange om dagen, indtil symptomerne forsvinder - antibiotika er sjældent et behov ved disse typer af infektion.

    Smykkevalg

    Startersmykket som piercingen laves med, er typisk 20 mm langt og bruges i de første par uger, hvor hævelsen er størst. Når hævelsen er faldet, typisk efter 2-3 uger, er det tid til at skifte til en kortere stavlængde. Oftest er denne længde 16 mm. Nogle kan dog bruge en endnu kortere størrelse - spørg evt din piercer til råds hvis du er i tvivl

    Det er vigtigt du holder dig til materiale som kan tåle at være sat i en helende piercing. Kropsvæsker fra den nye piercing kan være hårde ved smykket, hvorfor det er vigtigt at vælge et materialer som, fx titanium, kirurgisk stål og PTFE. Dette er særligt gældende så længe piercingen stadig heler.

    Det anbefales at første smykkeskift foretages hos din piercer, for at sikre det foregår sterilt og dermed mindske risikoen for infektion.

    Aftercare

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

    Rens munden med saltvand 2 gange dagligt indtil den er færdighelet og ved infektion. 

     

    Andre gode råd

    • Køb en ny tandbørste.

    • Undgå fremmede kropsvæsker de første 2-3 uger.

    • Vær opmærksom på ikke at lege for meget med smykket.

    • Rygning kan forlænge helingstiden og giver større risiko for infektion.

    • Skyl munden i postevand hver gang du har røget, drukket alkohol, kysset ect.

    • Hvis smykket støder mod dine tænder efter indsætning af kortere stav, skal du tage kontakt til din piercer.

     


    Helix Piercing 

    Helix piercing

    Baggrund 

    En helix piercing er næst efter en almindelig ørepiercing den mest udbredte ørepiercing i vores del af verdenen. I de løbet af de sidste årtier er piercingen blevet utrolig populær hos især unge piger og ses blandt andet på store stjerner som Rihanna og Miley Cyrus. 



    Placering 

    Helix piercingen laves på ydersiden af den øverste ørefold. Den kan laves mange forskellige steder langs ørets kant, og er derfor en af de mest alsidige ørepiercinger. 

    Helix piercingens placering kan være årsag til mange problemer i ophelingen. Især hvis den skydes i med en ørepistol, eller ikke passes ordentligt. Bruskvæv er nemlig notorisk kendt for, at hele langsomt. Det skyldes hovedsageligt det ringe blodomløb, der er i området. Jo mindre blod der er i huden, des mindre har kroppen at arbejde med, når den skal hele en piercing op. 

    Det er derfor ekstremt vigtigt at piercingen eller smykket ikke placeres gennem en blodåre. Det vil medføre endnu ringere blodforsyning, end der er i forvejen. Hvis blodforsyningen svigter, kan immunforsvaret heller ikke fungere ordentligt. Dermed er der også i risiko for infektioner og andre komplikationer. Helingstiden for en Helix er 3-6 måneder. 

    Komplikationer

    Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

     

    Smykkevalg 

    Vi piercer som sagt altid med titanium da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

    Helix piercing kan laves med mange forskellige smykker, fx

    • Buet stav

    • Lige stav

    • Ring

    • Labret

     

    Størrelse 

    Vi anbefaler altid at måle øret inden du køber nye smykker da der kan være stor variation af størrelsen på et øre fra person til person. Størrelserne er vejledende ud fra de typisk anvendte mål til Helix piercinger. 

     

    Ringe/ hestesko: Skal ofte være 6-8 mm i diameter hvis smykket skal sidde tæt og 10-12 mm hvis det skal hænge. 

    Labret / lige stav: Skal ofte være 6-10 mm i længden. 

    Trådtykkelse: 0,8-1,6 mm. 

     

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.  


    Læbepiercing 

    Læbepiercing

    Baggrund

    Læbepiercinger er yderst populære og kan laves i mange forskellige varianter blandt andet Monroe, Medusa og Vertical lip. Den har været udskældt pga risikoen for tand og tandkødsskader, så det er vigtigt at de altid laves af en professionel piercer der har helt styr på korrekt placering. De er blevet lavet i flere hundrede år rundt i verden, men de første læbepiercinger blev set i de sydamerikanske kulturer og kaldet for Tembetá.  

    Placering

    Man kan i princippet placere en læbepiercing mange steder i området omkring læben, men der skal dog tages hensyn til den enkeltes anatomi.

    De forskellige læbepiercinger hedder:

    • Labret: En ring eller labret (sten) placeret under læberne i midten. 

    • Monroe: En Labret placeret i højre side over læberne (Som Marilyn Monroes skønhedsplet.) 

    • Medusa: En labret der er placeret lige over midten af læben. 

    • Vertical Lip: En stav der går igennem midten af underlæben. 

    • Snake Bites: To labrets eller ringe placeret i begge sider under læben. 

    • Ashley: Labret igennem midten af underlæben. 

    • Jestrum: En stav igennem midten af overlæben. 

    • Spider Bites: To labrets eller ringe i siden underlæben. 

    • Angel Bites: To labrets eller ringe i begge sider af overlæben. 

    • Smiley: Ring, hestesko eller labret på indersiden er overlæben. 

    • Madonna: Labret i venstre side over læberne. 

    • Cyber Bites: En labret over og under læberne. 

    • Dolphin Bites: To labrets eller ringe lige under læberne.

    • Dahlia Bites: En labret i begge sider af læbernes kant. 

    • Canine Bites: To labrets i begge sider af læbernes kant. 

    • Shark Bites: To labrets eller ringe i begge sider under læberne. 

    Komplikationer 

    Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    En korrekt udførsel hos en dygtig piercer, kan dog mindske risikoen for, at du får skader på tænder og tandkød. Som oftest, er det på grund af en skæv vinkel, at smykket slider på tænderne. Vær derfor opmærksom på, at smykket hviler på tandkødet, i stedet for at skære. Er du i tvivl om, hvorvidt din piercing sidder korrekt, kan du opsøge en anerkendt piercer, for en professionel vurdering. 

     

    Smykkevalg

    Vi piercer altid med titanium, da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi for, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

    Du kan bruge stort set alle varianter af smykker til din læbepiercing, fx. kan du bruge:

    • Labret

    • Ringe

    • Lige stave

    • Hestesko (smiley)

    • Buede stave (vertical lip) 

    Der findes mange forskellige varianter af materialer man kan bruge, og især materialer som PTFE er populært fordi det er fleksibelt og derfor nedsætter sliddet på dine tænder. Men i bund og grund kommer det også meget an på hvor godt piercingen er placeret, og her kan vi garantere dig et godt resultat hver gang.

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

      

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing. 

     

    Gode råd til en ny læbepiercing

    • Pil aldrig ved piercingen,

    • Rens både udvendigt og indvendigt med saltvand – Morgen/aften

    • Skyl munden hver gang du har spist/drukket/røget, skyl med almindeligt postevand

    • Få fat i en ny tandbørste

    • Pil aldrig piercingen ud hvis der går infektion i den


    Septum Piercing 

    Septum piercing 

    Baggrund

    En septum piercing er en af de ældste piercinger man kender til og den er stadig super populær i alle dele af verden. Samtidig er det en piercing som der konstant udvikles nye smykkedesigns til. Septumen er set hos en del naturfolk, for eksempel havde nogle inuitstammer piercingen, fordi de mente, at piercingen hindrede sjælen i at flyve ud gennem næsen. Den blev også brugt af aboriginerne i Australien. Ellers er den også set i nogle sydafrikanske stammer.

    Placering

    Septum Piercingen er placeret i det bløde punkt under septum skillevæggen. Helingstiden er 3-6 måneder. 

    Komplikationer

    Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

    Smykkevalg

    Vi piercer altid med titanium, da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi for, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

    Du kan bruge stort set alle varianter af smykker til din septum piercing, fx. kan du bruge:

    • Hestesko

    • Ringe, 

    • Lige stave

    • Buede stave. 

    • Septum clickers

    Størrelse

    Når du skal vælge størrelse, kan det være en god ide at vide, hvilken størrelse smykke der er brugt fra starten. Som udgangspunkt, skal du bruge smykker med en diameter på mellem 8 - 10 mm., hvis du ønsker at smykket skal sidde rimelig tæt og over 10 mm., hvis du ønsker en meget synlig piercing. Skulle du fortryde din septum piercing, er det helt klart den piercing, der efterlader mindst spor. 

     

    Fake septum smykker

    Du kan også vælge at prøve stilen af, med en fake septum. Enten en fake ring eller et fake septum smykke. Det kan give dig en ide om, hvorvidt dette er en piercing for dig og en piercing som du ønsker skal være mere permanent. Om du vælger det ene eller det andet, så skal du være klar over, at en septum piercing helt klart er en piercing, der giver dig megen opmærksomhed.

     

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.

    Septum Piercing 


    Almindelig ørering

    Almindelig ørering

     

    Baggrund 

    En piercing i øret er kendt i alle dele af verden og er en meget populært udsmykning blandt kvinder og mænd. Oprindeligt har øreringen været et værn mod onde ånder og i kontinenter som Afrika og Amerika var øreringe en nem måde, hvorpå man kunne angive, hvilken stamme eller religion man tilhørte. 

     

    Placering 

    En almindelig ørering kaldes også for lobe og kan placeres i hele øreflippen. Det er en piercing som sjældent forvolder de store problemer for bæreren, da øreflippen er et meget taknemmeligt sted at pierce, og heler næsten altid problemfrit.

    Helingstiden for en almindelig ørering er: 2-4 måneder. Den heler i ét lag og har samtidigt et stort netværk af blodkar – alt sammen faktorer som er vigtige i forbindelse med ophelingen af en piercing. 

     

    Komplikationer 

    Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket.

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

     

    Ørepistol

    Der er desværre mange som stadig vælger at lave, eller få lavet, deres ørepiercing med en ørepistol.

    En Ørepistol hører ikke hjemme i et professionelt piercingstudie, og hvis de bruger en i dit studie, bør du finde et andet sted at blive piercet.

    En ørepistol kan ikke fuldstændigt steriliseret – noget som betyder at du udsættes for en stor smitterisiko, da der dermed kan overføres blodrester og lign. mellem hver kunde i butikken.

    Samtidigt er det stort set umuligt, at lave en piercing vinkelret med en ørepistol. Det betyder, at du næsten altid ender ud med en skæv piercing som på grund af denne “skævhed” vil kunne forvolde problemer og skabe unødig irritation.

    Ørepistoler laver også et større hul end almindelige piercingnåle gør, og resulterer derfor ofte i unødvendig ardannelse omkring smykket.

    Det er vigtigt at huske på, at jo mere din piercing bliver stresset, des større chance er der for at kroppen vælger at udstøde din piercing.

    Smykkevalg 

    Vi piercer som sagt altid med titanium da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.


    Anti helix 

    Anti helix 

    Baggrund

    En Anti helix er blevet super populær de seneste år og kaldes også har en Helix Rod. Piercingen blev især populær efter et billede af en triple Anti helix gik viralt på internettet. Den er teknisk svær at lave, selv for en erfaren piercer. Husk derfor kun at få den lavet hos en professionel piercer.

    Placering

    Anti Helix er en piercing i øret på den modsatte side af hvor man placere en almindelig helix piercing. Man kan lave flere på en gang hvis man har anatomi til det.

    Når den laves tages der hensyn til hævelse i området, og derfor skal du påregne et par smykkeskift / afkortninger før resultatet er perfekt. Helingstiden for en Anti helix er 3-6 måneder. 

    Komplikationer

    Der kan dog opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

     

    Smykkevalg 

    Vi piercer som sagt altid med titanium da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

    Anti helix kan laves med

    • Lige stav

    • Ring

    • Labret

    • Buet stav

    • Hestesko

     

    Størrelse 

    Ringe/ Hestesko: Skal ofte være 6-10 mm i diameter og 0.8-1,2 mm i trådtykkelse. Jo mindre diameteren er, jo strammere sidder smykket omkring øret. Labret/ Lige stav: Skal ofte være 6-8 mm i længden og 1,2 mm i trådtykkelse. 

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.    


    Daith piercing 

    Daith piercing 

    Baggrund

    En Daith piercing kaldes også for en migræne piercing grundet dens mulige virkning på Migræne. Det er aldrig dokumenteret at den virker, men vi ser i vores piercing studier ret store resultater når kunderne får denne piercing. Teorien bag dens virkning er blandt andet at kroppen egne morfin depoter er lokaliseret i området og den sidder i et punkt som har været brugt indenfor akupunkturens verden i mange år.

    Placering

    Den er placeret inderst i øret i et punkt som også kan bruges til muskelspændinger, og måske er det derfor den kan ha en effekt på migræne. Helingstiden for en Daith er 6-12 måneder, da den sidder i en bruskdel i øret. 

    Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket.

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

     

    Smykkevalg

    Vi piercer som sagt altid med titanium da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

    Du kan bruge mange forskellige smykker til en Daith piercing, men de mest almindelige er:

    • Buet stave 

    • Ringe

    • hestesko

     

    Størrelse

    Vi anbefaler altid at måle øret inden du køber nye smykker da der kan være stor variation af størrelsen på et øre fra person til person. Størrelserne er vejledende ud fra de typisk anvendte mål til Daith piercinger.

    Ringe/ hestesko: Skal ofte være 6-8 mm i diameter hvis smykket skal sidde tæt og 10-12 mm hvis det skal hænge. 

    Labret/ lige stav: Skal ofte være 8-10 mm i længden

    Trådtykkelse: Skal være fra 0-8-1,6 mm 

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.


    Rook piercing

    Rook piercing

    Baggrund

    En rook piercing hitter virkelig meget i øjeblikket og det er også en sjov piercing at have. For det er nemlig en piercing med mange forskellige anvendelsesmuligheder, hvad angår valg af smykker. Du kan fx. bruge ringe, hestesko og især buede stave til denne flotte piercing. 

    Placering

    Rook piercing er en piercing som sidder i den øverste fold lige over øreskålen. Ikke alle har denne fold, og det er derfor ikke en piercing alle kan få.

    Rook laves i bruskvæv og kan derfor tage noget tid om at hele færdig, så sørg for, først at skifte smykket, når den er fuldkommen færdighelet. Helingstiden er 6-12 måneder. Dette skyldes – ligesom andre bruskpiercinger – at brusklag heler i forskellig tempo, og derfor tit i forskellige faser som ikke altid passer sammen. Det er derfor vigtigt du overholder de retningslinjer du får udleveret efter den er lavet.

    Komplikationer

    Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

    Smykkevalg 

    Vi piercer som sagt altid med titanium da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

    Den laves typisk med en buet stav, men kan også laves med andre piercingsmykker fx

    • Ring

    • Hestesko

    • Buet Stav

    Størrelse 

    Vi anbefaler altid at måle øret inden du køber nye smykker da der kan være stor variation af størrelsen på et øre fra person til person. Størrelserne er vejledende ud fra de typisk anvendte mål til Helix piercinger. 

     

    Ringe/ hestesko: Skal ofte være 6-10 mm i diameter og 0,8-1,2 mm i trådtykkelse. 

    Buet stav / lige stav: Skal ofte være 6-8 mm i længden og 1,2 mm i trådtykkelse. 

     

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing. 


    Industrial piercing

    Industrial piercing

    Baggrund 

    En industrial piercing er en af de mest unikke piercinger der findes. En industrial piercing er en piercing i øret som går på tværs af øret. I virkeligheden er det faktisk 2 piercinger som forbindes med et smykke. Den kaldes også for en construction piercing. En industrial piercing kan godt være smertefuld at få lavet – hovedsageligt fordi det er 2 piercinger lige efter hinanden. Dog kan den rette teknik, og en super skarp nål afhjælpe meget af smerten. Den kan dog godt være øm i en lang periode efter den er lavet.

     

    Placering

    En Industrial piercing skal helst sidde så præcist som muligt, og det er vigtigt, at der tages hensyn til den hævelse som ofte kommer i området, efter piercingen er lavet. Piercing i bruskvæv er problematisk, og ofte en kilde til irritation og lang helingstid. Ved en industrial piercing, laves der nemlig 2 piercinger i samme type væv, og derfor er det nok åbenlyst for de fleste, at denne piercing kan give problemer. Den kan laves både vandret, skrå og lodret. Helingstiden er som ved en helix 3-6 måneder. 

     

    Komplikationer

    Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

     

    Smykkevalg 

    Vi piercer som sagt altid med titanium da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

    En Industrial Piercing er speciel fordi du kun kan bruge smykker i en bestemt størrelse og form, derfor er udvalget heller ikke så stort, som ved andre piercinger. Det er vigtigt, at smykket du bruger, passer til dit øre. Mange af vores modeller findes i en standard størrelse som passer de fleste, og nogle modeller kan kortes ned til dig, som har meget små ører.  Du må først skifte smykket når din piercing er helt færdig helet. 

     

    Størrelse 

    Vi anbefaler altid at måle øret inden du køber nye smykker da der kan være stor variation af størrelsen på et øre fra person til person. Størrelserne er vejledende ud fra de typisk anvendte mål til Industrial piercinger. Du finder længden til din industrial piercing ved at måle afstanden mellem det ene og det andet piercing hul. 

     

    Længden skal ofte være fra 32-38 mm og trådtykkelse på 1,6 mm. 

     

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.


    Brystpiercing

    Brystpiercing

    Baggrund

    Hvornår mennesker begyndte at pierce deres bryster er ikke præcist kortlagt, men denne piercing fik faktisk et lidt sjovt gennembrud i vores del af verdenen.

    1800’tallets victorianske kvinder har op gennem historien haft ry for, at være kedelige og meget lidt åbne overfor nye modediller, men faktisk var de nogle af de første som bar denne piercing i Europa.

    Helt tilbage til starten af dette århundrede begyndte disse modige kvinder, at pierce deres bryster. Motivationen bag var efter sigende, den flotte facon en brystpiercing gav brystvorten. Det var selvfølgelig ikke noget man berettede om offentligt, men det var ekstremt populært især i de finere kredse i London.

    Det var dog ikke alle der var lige begejstret for denne nye “dille”, fx var landets læger forargede over, at kvinderne udsatte deres krop for dette mærkværdige påfund, men kvinderne fortsatte ufortrødent. Denne anekdote fortæller også lidt om, at folks trang til at skille sig ud og være anderledes levede i bedste velgående allerede den gang

    Placering 

    Placeringen afhænger meget af kønnet på den som skal bære den. En kvinde har som regel større brystvorter end en mand, hvilket giver bedre muligheder for at placere den i vorten. Hos mænd er vorten mindre og derfor kan det være nødvendigt at pierce igennem det område som ligger bagved brystvorten (areola)

    Den typiske placering er uanset køn ved bunden af brystvorten, i en vandret position. Den kan dog laves både lodret og skrå hvis dette ønskes.

    Det er vigtigt man ikke placere den bag brystvorten på kvinder da dette kan resultere i komplikationer som fx brystbetændelse.

    Hvis du lider af indadvendte brystvorter kan piercingen hjælpe til at trække dine brystvorter ud igen, men sørg for at gå til en dygtig piercer som ved hvad han/hun har med at gøre, da en fejlplacering kan resultere i brystbetændelse.

    Hvis du lider af indadvendte brystvorter kan problemet oftest afhjælpes ved, at få en piercing i brystvorten. Mange kvinder vælger denne løsning frem for almindelig kirurgi, som oftest er en meget kostbar affære.

    Hvis din brystvorte fortsætter med at trække sig ind, selvom du har fået en piercing i den, skal du konsultere din piercer, for det resulterer som oftest i, at smykket bliver udstødt på grund af det konstante pres mod smykket.

    Hvis du har indadvendte brystvorter vil succesraten stige hvis du bruger en buet stav, hovedsageligt fordi den minimerer presset på piercingen. Helingstiden for en brystpiercing er 3-6 måneder. 

     

    Komplikationer

    Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

    Brystpiercing kvinder 

    Området kan bløde i op til 12 timer efter piercingen er lavet, men er som regel stoppet meget før. Sørg for at have et ammeindlæg eller andet i bh'en for at beskytte den nye piercing og bh’en. Det er vigtigt at du ikke bære en bh som er alt for stram, da det kan forlænge helingstiden, og i værste fald resultere i, at piercingen udstødes. Hvis den ikke heler ordentligt kan du skifte til en stav da det tit afhjælper problemet.

     

    Under din menstruation vil du oftest opleve at din piercing bliver mere øm end normalt, dette skyldes de hormonelle reaktioner i kroppen, som er helt normale under din menstruation. Efter endt menstruation vil følsomheden i brystvorten gå tilbage til det normale.

     

    Brystpiercing og amning

    Mange kvinder er urolige for, om de kan amme, når piercingen er lavet. Brystvorten har ca. 15-20 udførselsgange hvor mælken kommer ud, og en piercing blokerer max. 5 af disse udgange.

    Det er derfor ikke noget problem, at amme med en piercing i brystvorten – dog skal du huske, at fjerne smykket når du ammer, da du ellers kan risikere, at der er en kugle der river sig løs og falder ned i halsen på barnet.

    Der er aldrig lavet en rapport eller undersøgelse omkring amning og piercing, så den viden der er om emnet bygger udelukkende på erfaringsudveksling og sund fornuft.

    Det er dog vigtigt at pointere, at en piercing som bliver udstødt, kan danne arvæv som i yderste tilfælde kan blokere flere end de 5 mælkekanaler. Dette kan dog undgås ved, at fjerne et smykke som er ved at blive udstødt, før det er helt ude af kroppen.

     

    Smykkevalg

    Vi piercer altid med titanium, da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi for, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

     

    Du kan vælge imellem mange forskellige smykker, fx

    • Lige stav

    • Buet stav

    • Kuglering

    • Endeløs ring

    • Hestesko

    Hos os anbefaler vi en lige stav da den har tendens til at hele mere lige op. Dog kan du sagtens bruge de andre designs uden problemer.

    Det er vigtigt at smykket er lavet i et godt materiale som kan tåle, at sidde i en helende piercing. Vi bruger kun sikre materialer som fx titanium, kirurgisk stål 316L, PTFE osv.

    Hvis det ønskes og piercingen er færdig med at hele, kan du udvide hullet så du kan bærer større smykker, husk dog at tage din piercer med på råd inden du går igang

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing. 


    Næsepiercing

    Næsepiercing

    Baggrund 

    Næsepiercingen udspringer fra ældgamle traditioner, hvor den blandt stammefolk var et symbol på status. Andre steder blev den brugt til, at drive onde ånder væk med. I vores del af verdenen har den typisk været for syns skyld, og har ikke haft nogen egentlig betydning. Der har igennem tiden været mange forskellige placeringsmuligheder.

    En næsepiercing er omtrent lige så almindelig som en almindelig ørepiercing, og det er bestemt ikke noget særsyn, at møde en med denne piercing. Den er meget udbredt i visse dele af verdenen, og kan betyde mange forskellige ting, som vi ikke vil komme videre ind på her.

    Placering 

    Den traditionelle næsepiercing er placeret på næsefløjen, i enten højre eller venstre side. Hvor højt den skal placeres afhænger af den enkeltes anatomi, men som regel er der mange muligheder. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkeltes anatomi når man vælger placering. Ofte vil man lave en trekantet linje fra siden og spidsen af næsen, og der hvor de 2 streger mødes på midten sætter man smykket i.

    Alternative placeringer:

    • Septum piercing som er placeret i stykket under næsetippen, ligesom en tyrering. Denne piercing kræver stor erfaring at lave da den er svær, at få til at sidde lige

     

    • Earl/bridge piercing er en piercing som placeres øverst på næseryggen imellem øjnene.

     

    Helingstiden for en næsepiercing er 3-6 måneder. 

    Komplikationer

    Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

    Den er oftest rød, øm og hævet de første par uger. Derudover kan der sive en klar væske (sårvæske) fra piercingen. Dette er en naturlig del af helingen, og bør ikke vække nogen bekymring. Når den ikke udviser de nævnte symptomer mere vil man anse den som værende overflade helet. Dette betyder ikke at den er færdig med at hele, og du må derfor ikke skifte smykket endnu.

    Gode råd

    • Undgå at pille ved smykket

    • Dæk den med tape hvis du dyrker kontaktsport som fx fodbold, håndbold, boksning osv.

    • Undgå solarium og svømmehal/boblebad så længe den heler

    • Pas på med at pille næse

    • Undgå produkter som indeholder alkohol i nærheden af piercingen.

    Smykkevalg

    Vi piercer altid med titanium, da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi for, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

    Til en næsepiercing kan du bruge:

    • Næseskrue som er det mest almindelige smykke. Den har en speciel skrue facon som sikre at smykke bliver siddende uden at falde ud hele tiden. I toppen af smykket er der enten en almindelig kugle, en sten.

    • Ring er også meget populær, og her er der også forskellige muligheder fx endeløse ring, kuglering osv.

    • Hestesko er ikke så almindelig at bruge til en næsefløjspiercing, og bruges mere til septum piercing. Du kan dog sagtens vælge en sådanne hvis det er det du ønsker.

     

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.


    Øjenbrynspiercing

    Øjenbrynspiercing

    Baggrund

    En Øjenbrynspiercing er en af de piercinger, som har det med, at dukke op fra tid til anden. Den fik for alvor sit gennembrud hos punkbevægelsen i 80'erne og blev mere mainstream i 90'erne. Piercingen kan laves med et hav af forskellige smykker og er en af de mindst smertefulde piercinger, som du kan få lavet. 

    Placering

    Der er mange muligheder hvad placering angår, men den mest almindelige placering er i den yderste tredjedel af øjenbrynet. Den laves ofte lodret med en lille vinkel til enten højre eller venstre, for at sikre det bedste resultat. Hvis den placeres for yderligt kan resultatet blive at den ser akavet ud, og hvis den laves med ring i dette område vil ringen stå ret ud i luften. Hvis den er placeret korrekt skal ringen hvile på området.

    Mange mennesker, især piger, har øjenbryn som er smalle. Hvis det er tilfældet, kan et mindre smykke bruges for at sikre en ligelig afstand mellem kuglerne og afstanden til brynets start på begge sider.

    En buet stav giver oftest det bedste resultat da smykkets design følger anatomien godt, og dermed mindsker presset på det omkringliggende væv.

    En øjenbrynspiercing kan også laves vandret. Oftest placeres en vandret øjenbrynspiercing lige over hårgrænsen, men det kan også lade sig gøre at placere den i selve øjenbrynet. Det er også muligt at lave flere øjenbrynspiercinger ved siden af hinanden. Helingstiden for en øjenbrynspiercing er 2-3 måneder. 

    Komplikationer

    Øjenbrynspiercingen har ry for at gro ud nemt, men faktisk er forekomsten ikke så stor hvis den laves med de rigtige smykker, og placeres korrekt i områder hvor huden kan holde til vægten af smykket. Oftest vokser piercingen ud fordi smykket placeres i områder hvor huden er for stram, eller på personer som ikke har nok hud til at understøtte denne piercing. Smykker som er for tunge for den lidt skrøbelige hud, eller smykker som ikke har pasformen, fx lige stav, vil oftest resultere i at piercingen vokser ud.

    Hvis huden er for stram i det område du ønsker piercingen placeret, bør du overveje at få en anden piercing i stedet, især hvis du er bekymret for at få ar i ansigtet.

    Øjenbrynspiercinger har et ry for at kunne lamme ansigtet. Den største nerve i området er trigeminal nerven, men de små nerveender som ligger i nærheden er ansvarlig for følelsen i området og ikke bevægelsen som historien bygger på. For at ramme en af disse nerve skal piercingen laves meget dybere end normalt, og meget tæt på næsen eller huden ovenfor pupillen. Af samme grund piercer vi ikke disse steder. Hvis skaden skulle ske, ville konsekvensen være nedsat følelse i området, og ikke lammelser.

    Der kan også opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

     

    Smykkevalg

    Det mest optimale smykke er et smykke, der måler 1,2 - 1,6 mm. i trådtykkelse og 8-12 mm. i længden. Du kan sagtens selv finde den rette størrelse smykke, ved at måle afstanden mellem de to huller og lægge 0.5 mm til. Du må dog ikke skifte dit smykke før piercingen er færdig helet (typisk efter ca. 3 måneder). Derefter findes der mange forskellige muligheder for, hvilke smykker du kan anvende. 

    Det bedste materialevalg vil altid være ASTM godkendte materialer, fx. titanium og kirurgisk stål. Det kan dog også være en fordel, at anvende mere flexible materialer, som fx. teflon eller PTFE, da disse ikke lægger pres på piercingen, grundet deres lave vægt. Samtidig kan disse materialer også følge kroppens bevægelser. Du bør ikke anvende produkter, som er belagte med fx. en guld- eller titanium belægning, hvis du i forvejen lider af nikkelallergi. Hvis du har en tendens til at danne store ar, er denne piercing ikke et godt valg, da den har en høj udstødelse procent, sammenlignet med andre piercinger.

    Når din øjenbrynspiercing er færdig med at hele kan du skifte smykket til et andet, men dette kan være svært for nogle. Oftest skyldes det at man dækker for sit udsyn når smykket skal skiftes, men kan også skyldes at spejlbilledet er omvendt.

    Det er ikke en god ide at bruge alt for store smykker, og det frarådes at stretche (udvide) sin øjenbrynspiercing. Huden er simpelthen for sart til, at dette kan anbefales. Kun de tykkeste øjenbryn kan bære et stort smykke, og vi anbefaler man holder sig til størrelser på max 1,2 mm.

     

    Aftercare

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.


    Intimpiercing

    Intimpiercing 

    Baggrund

    Intimpiercing har en lang historie og menes, at stamme fra Borneo hvor mændene skulle bære en intimpiercing før kvinderne gad og elske med dem. Intimpiercinger deles op i 2 kategorier, alt efter deres funktion: 

     

    Piercing for synets skyld

    Er som navnet antyder, en piercing som hovedsageligt er placeret der for syns skyld. De har ringe eller ingen stimulerende funktion for hverken bæreren eller partneren. Et eksempel kan være en piercing i skamlæberne.

    Stimulerende piercinger

    Er piercinger, hvis formål er, at stimulere bæreren eller dennes partner. Hvor meget, og hvem de stimulere afhænger meget af hvilken type piercing det er. Fx er en hood piercing meget stimulerende for kvinden, men ikke for dennes partner. Mandlige intimpiercinger laves oftere for, at stimulere deres partner end dem selv.

     

    Placering og smykkevalg

    Prins albert piercing

    Har sit navn efter en gammel engelsk konge som muligvis var udstyret med en for at kunne kontrollere hans store penis i bukserne, men om denne historie er sand er der ingen historisk bevis for. Den blev første gang udført af Jim Ward, som af mange opfattes som den moderne piercing industris fader, tilbage i 80'erne. Jim Ward drev nogle af  de første moderne piercing studier i USA, og er blandt andet forfatteren til Running The Gauntlet som er en af de mest betydningsfulde bøger indenfor piercing industrien. 

     

    En Prins Albert Piercing laves gennem urinrøret og kan både laves som en almindelig prins albert, eller en omvendt prins albert hvor den ringen sidder på toppen af penis hovedet. Dens ypperligste formål er at stimulere mandens penis og dennes partner under sex. Man kan bruge forskellige former for smykker i denne piercing, men mest almindeligt er det at bruge en Kuglering eller en Hestesko i størrelsen 16 - 22 mm. Tykkelsen på smykket skal være minimum 1,6 mm, men gerne større da det giver mere stimulering. Den Heler rigtig hurtigt (typisk 4-6 uger), og den er, i modsætning til hvad folk tror, ikke specielt smertefuld at få lavet. 

     

    Klitoris / Hood piercing 

    En klitoris forhud er en kvindelig piercing der er placeret i huden der dækker klitoris. Den kan både laves lodret og vandret alt efter hvad kunden ønsker, men den lodrette er klart mest populær da den stimulere meget mere end den vandrette gør. De fleste kvinder har anatomi til denne piercing, men dem som ikke har bør undgå at få den lavet da det kan give unødvendige komplikationer. 

     

    En professionel piercer vil inspicere området inden han laver den, og ofte lave en såkaldt Q-tip test som har til formål at bedømme pladsen under huden.  Det er desværre ikke alle kvinder som opnår stimulering fra denne piercing, også selvom den er placeret helt korrekt. Den vandrette version er mere for syns skyld, men kan give stimulering hvis kvindens klitoris har en hvis størrelse.

     

    En Hood piercing laves enten med en Ring, Buet stav eller Lige stav. Det er meget vigtigt du vælger den korrekte størrelse som kan variere efter kvindens anatomi, og det vil derfor være en god ide at spørge vores kundeservice til råds hvis du ikke kender den præcise størrelse.

     

    Piercing i skamlæberne 

    Var utrolig populær for nogle år siden, men er i dag mindre populær end de mere stimulerende piercinger. Den kan placeres i både de indre og ydre skamlæber, og laves altid med en Kuglering eller Hestesko. De fleste kvinder får den lavet i den øverste del af skamlæberne da det kan give meget ubehag hvis de sidder for langt nede, fordi de generer hver gang man sidder ned på en sofa eller en saddel. Når du skal vælge en størrelse måler du skamlæben og tillægger ca 0,5 - 1 mm i diameteren, men igen skal vi opfordre til at bruge vores kundeservice som betjenes af uddannede piercere. Du kan som med andre intimpiercinger også stretche en skamlæbe, men sørg for du går forsigtigt frem. 

    Piercing i pungen / piercing i penis skaft 

    Minder meget om hinanden hvad angår smykker, og bliver derfor beskrevet sammen. Denne form for piercing laves næsten altid med en kuglering, og oftest laves flere ved siden af hinanden. De har ingen egentlig funktion, men bruges udelukkende for æstetiske årsager. Det er vigtigt du er opmærksom på ordentlig hygiejne da en infektion her nemt breder sig med trælse komplikationer til følge, pas især på hvis de er placeret tæt på din endetarm. Når den laves på penisskaftet kaldes den ofte en frenum piercing, og en frenum ladder hvis der laves flere efter hinanden.

     

    Komplikationer 

    Der kan også opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

     

    Aftercare

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing. 


    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken