X

    Brug for hjælp?

    Øjenbrynspiercing


    Øjenbrynspiercing

    Baggrund

    En Øjenbrynspiercing er en af de piercinger, som har det med, at dukke op fra tid til anden. Den fik for alvor sit gennembrud hos punkbevægelsen i 80'erne og blev mere mainstream i 90'erne. Piercingen kan laves med et hav af forskellige smykker og er en af de mindst smertefulde piercinger, som du kan få lavet. 

    Placering

    Der er mange muligheder hvad placering angår, men den mest almindelige placering er i den yderste tredjedel af øjenbrynet. Den laves ofte lodret med en lille vinkel til enten højre eller venstre, for at sikre det bedste resultat. Hvis den placeres for yderligt kan resultatet blive at den ser akavet ud, og hvis den laves med ring i dette område vil ringen stå ret ud i luften. Hvis den er placeret korrekt skal ringen hvile på området.

    Mange mennesker, især piger, har øjenbryn som er smalle. Hvis det er tilfældet, kan et mindre smykke bruges for at sikre en ligelig afstand mellem kuglerne og afstanden til brynets start på begge sider.

    En buet stav giver oftest det bedste resultat da smykkets design følger anatomien godt, og dermed mindsker presset på det omkringliggende væv.

    En øjenbrynspiercing kan også laves vandret. Oftest placeres en vandret øjenbrynspiercing lige over hårgrænsen, men det kan også lade sig gøre at placere den i selve øjenbrynet. Det er også muligt at lave flere øjenbrynspiercinger ved siden af hinanden. Helingstiden for en øjenbrynspiercing er 2-3 måneder. 

    Komplikationer

    Øjenbrynspiercingen har ry for at gro ud nemt, men faktisk er forekomsten ikke så stor hvis den laves med de rigtige smykker, og placeres korrekt i områder hvor huden kan holde til vægten af smykket. Oftest vokser piercingen ud fordi smykket placeres i områder hvor huden er for stram, eller på personer som ikke har nok hud til at understøtte denne piercing. Smykker som er for tunge for den lidt skrøbelige hud, eller smykker som ikke har pasformen, fx lige stav, vil oftest resultere i at piercingen vokser ud.

    Hvis huden er for stram i det område du ønsker piercingen placeret, bør du overveje at få en anden piercing i stedet, især hvis du er bekymret for at få ar i ansigtet.

    Øjenbrynspiercinger har et ry for at kunne lamme ansigtet. Den største nerve i området er trigeminal nerven, men de små nerveender som ligger i nærheden er ansvarlig for følelsen i området og ikke bevægelsen som historien bygger på. For at ramme en af disse nerve skal piercingen laves meget dybere end normalt, og meget tæt på næsen eller huden ovenfor pupillen. Af samme grund piercer vi ikke disse steder. Hvis skaden skulle ske, ville konsekvensen være nedsat følelse i området, og ikke lammelser.

    Der kan også opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

     

    Smykkevalg

    Det mest optimale smykke er et smykke, der måler 1,2 - 1,6 mm. i trådtykkelse og 8-12 mm. i længden. Du kan sagtens selv finde den rette størrelse smykke, ved at måle afstanden mellem de to huller og lægge 0.5 mm til. Du må dog ikke skifte dit smykke før piercingen er færdig helet (typisk efter ca. 3 måneder). Derefter findes der mange forskellige muligheder for, hvilke smykker du kan anvende. 

    Det bedste materialevalg vil altid være ASTM godkendte materialer, fx. titanium og kirurgisk stål. Det kan dog også være en fordel, at anvende mere flexible materialer, som fx. teflon eller PTFE, da disse ikke lægger pres på piercingen, grundet deres lave vægt. Samtidig kan disse materialer også følge kroppens bevægelser. Du bør ikke anvende produkter, som er belagte med fx. en guld- eller titanium belægning, hvis du i forvejen lider af nikkelallergi. Hvis du har en tendens til at danne store ar, er denne piercing ikke et godt valg, da den har en høj udstødelse procent, sammenlignet med andre piercinger.

    Når din øjenbrynspiercing er færdig med at hele kan du skifte smykket til et andet, men dette kan være svært for nogle. Oftest skyldes det at man dækker for sit udsyn når smykket skal skiftes, men kan også skyldes at spejlbilledet er omvendt.

    Det er ikke en god ide at bruge alt for store smykker, og det frarådes at stretche (udvide) sin øjenbrynspiercing. Huden er simpelthen for sart til, at dette kan anbefales. Kun de tykkeste øjenbryn kan bære et stort smykke, og vi anbefaler man holder sig til størrelser på max 1,2 mm.

     

    Aftercare

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.

    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken