Industrial piercing
Baggrund
En industrial piercing er en af de mest unikke piercinger der findes. En industrial piercing er en piercing i øret som går på tværs af øret. I virkeligheden er det faktisk 2 piercinger som forbindes med et smykke. Den kaldes også for en construction piercing. En industrial piercing kan godt være smertefuld at få lavet – hovedsageligt fordi det er 2 piercinger lige efter hinanden. Dog kan den rette teknik, og en super skarp nål afhjælpe meget af smerten. Den kan dog godt være øm i en lang periode efter den er lavet.
Placering
En Industrial piercing skal helst sidde så præcist som muligt, og det er vigtigt, at der tages hensyn til den hævelse som ofte kommer i området, efter piercingen er lavet. Piercing i bruskvæv er problematisk, og ofte en kilde til irritation og lang helingstid. Ved en industrial piercing, laves der nemlig 2 piercinger i samme type væv, og derfor er det nok åbenlyst for de fleste, at denne piercing kan give problemer. Den kan laves både vandret, skrå og lodret. Helingstiden er som ved en helix 3-6 måneder.
Komplikationer
Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:
-
Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.
-
Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket.
-
Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.
-
Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen.
Smykkevalg
Vi piercer som sagt altid med titanium da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:
- Kirurgisk stål
- Titanium
- PTFE
- Ægte guld
- Niobium
Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.
En Industrial Piercing er speciel fordi du kun kan bruge smykker i en bestemt størrelse og form, derfor er udvalget heller ikke så stort, som ved andre piercinger. Det er vigtigt, at smykket du bruger, passer til dit øre. Mange af vores modeller findes i en standard størrelse som passer de fleste, og nogle modeller kan kortes ned til dig, som har meget små ører. Du må først skifte smykket når din piercing er helt færdig helet.
Størrelse
Vi anbefaler altid at måle øret inden du køber nye smykker da der kan være stor variation af størrelsen på et øre fra person til person. Størrelserne er vejledende ud fra de typisk anvendte mål til Industrial piercinger. Du finder længden til din industrial piercing ved at måle afstanden mellem det ene og det andet piercing hul.
Længden skal ofte være fra 32-38 mm og trådtykkelse på 1,6 mm.
Aftercare
Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet.
Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår.
-
Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen.
-
Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.
-
Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.
-
Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.