X

  Næseringe

  Næseringe 

  Har altid være en af de mest populære smykker, at udsmykke sin piercing i næsen med. Den har været en fast del af udsmykningen så længe folk har piercet sig, og den popularitet er stadig lige så stor. 

  Der er mange spørgsmål relateret til dette smykke og vil derfor kort forsøge at beskrive de vigtigste ting her, og du er altid velkommen til at række ud hvis der er emner du syntes mangler i denne beskrivelse. Jeg har taget udgangspunkt i de hyppigst forekommende spørgsmål i min tid som piercer, og håber denne tekst kan være en hjælp til dig når du skal bestemme dig for hvad du skal udsmykke din næse med. 

  Kan man pierce med en Næsering?

   Det er et af de spørgsmål vi oftest får, og svaret er ja det kan man sagtens. Har dog rigtig mange henvendelser fra kunder der har oplevet en piercer som ikke vil lave den direkte med en ring, men det er en godkendt og acceptabel metode og modviljen bunder nok mere i færdigheder end argumenter. 

  Det kan være rigtig træls at skulle gå rundt med en lille sten eller kugle hvis man ønsker en ring, og derfor vil vi også altid lave den direkte med en ring hvis det er det som kunden ønsker. 

  Det kan være lidt sværere at få en ring i fra starten end et "almindeligt" næsesmykke, men det kan nemt gøres med udstyr som fx en nål med kateter som sikre ringen nemt kan føres igennem når piercingen laves. Andre foretrækker måske en anden metode, og det er vigtigt at understrege at der ikke er nogle metoder som er bedre end andre, så længe processen foregår så skånsomt som muligt. 

  Hvordan finder man den rigtige størrelse på en Næsering?

  Det kan være lidt af en jungle at finde den rigtige størrelse, og det er bestemt ikke nemmere hvis det er en næsering man snakker om. Størrelsen afhænger også af hvilket look du ønsker, og derfor kan det variere meget fra person til person. 

  Når du skal finde størrelsen skal du måle afstanden fra hullet/piercingen, og ned til næsens kant som vist på billedet. Herefter skal du lægge 0,5 cm til hvis den skal sidde forholdsvist stramt, og 1 - 1,5 cm til hvis den skal sidde mere løst. 

  Denne guide er vejledende og kan ikke erstatte det, at få den målt hos en professionel piercer. 

  Hvilke Næseringe findes der?

  Der er med tiden kommet mange forskellige designs, og der kommer hele tiden flere til. Før havde man stort set kun kugleringe og almindelige segment ringe, men i dag findes der mange forskellige designs som er udviklet til at gøre det nemmere at skifte sit smykke, og dermed gøre det nemmere for privat personer at skifte deres næsering. 

  De vigtigste designs er: 

  Kuglering som er en af de ældste former for piercing ring, men stadig er et design som er meget populært. Den kan deles op i 2 varianter, almindelig kuglering hvor kuglen sidder løst på, og klikkes ind i ringen, og den mere moderne kuglering med fast kugle, hvor kuglen er sat fast på ringen, hvilket gør det meget nemmere at skifte smykket selv. 

  Det kan være rigtig svært at skifte en traditionel kuglering selv, da kuglen kan være ret besværlig at få påsat og dette er især gældende ved små størrelser. Det er også af samme grund at den anden model blev udviklet, da den gør det noget nemmere at åbne og lukke ringen. 

  Den "almindelige ring" uden kugle er i dag mere populære end varianten med kugle, og det skyldes især det stilfulde design og gode pasform. Denne ring er kendetegnet ved ikke at have nogle vedhæng, kugler eller lign og giver derfor et meget rent udtryk som mange er vilde med. 

  Der findes forskellige varianter af denne ring som fx Clicker ring som er en ring med et design for ringen kan åbnes ved hjælp af et fast hængsel, der nemt kan åbnes og lukkes. Denne piercing ring er super populær og klart den variant flest kunder foretrækker. Fordelen er at der ikke er nogle kanter som irritere piercingen, og der samtidig ikke er en åbning som kan sidde fast i hullet. Ringen er derfor også særdeles velegnet til at pierce med. 

  En anden variant er den endeløse ring som åbnes og lukkes ved at vride ringen op. Denne variant minder meget om en clicker ring, men adskiller sig ved at der altid vil være en lille åbning, og derfor er ringen kun egnet til at pierce med ved enkelte piercinger, da åbningen kan risikere at irritere og i værste fald sidde fast i piercing hullet.