X

    Brug for hjælp?

    Piercing Problemer

    Betændelse

    Betændelse i piercinger 

    Piercinger er mere populære end nogensinde, og det er ikke kun unge mennesker som får dem længere. Af samme grund vil der også være flere henvendelser i sundhedsvæsenet fra folk som oplever infektioner i deres piercing. Heldigvis er de fleste infektioner små og harmløse, og vil ofte kunne løses med korrekt rensning, men der er også tilfælde hvor det er nødvendigt at gå til sin læge for at få behandling. 
    Der er ikke lavet store studier som med sikkerhed kan fastslå hyppigheden af infektioner, men man ved dog at især ørepiercinger er udsatte. Det skyldes især, at de oftest laves i bruskvæv som ikke har den store elasticitet og blodforsyning og derfor er mindre egnet til at bekæmpe eventuelle infektioner, samt heler meget langsommere end andre vævstyper. 

    Årsager til betændelse

    En ny piercing er et åbent sår som står åbent i flere uger efter den er lavet, og i den tid kan bakterier trænge ind i såret og fremkalde en egentlig infektion. Derfor er det også vigtigt at du gør alt hvad du kan for at forebygge en eventuel infektion bedst muligt. Der er flere forskellige ting du skal være særligt opmærksom på. 
    1. Finde den rigtige piercer: Er uden tvivl det vigtigste sted at starte og helt sikkert der du skal prioritere din tid mest muligt. Der er sjældent nogen lovgivning på dette område, og derfor vil alle og enhver i princippet kunne kalde sig piercer, da det ikke er nogen beskyttet titel. Sørg for at stedet du besøger har god hygiejne, sterile procedure som fx steriliseret udstyr, engangsnåle og ordentlig personlig hygiejne. Du skal også sørge for at smykkerne der bruges er implantat egnede, således du ikke bliver piercet med smykker som ikke kan holde til at sidde i en helende piercing. 
    2. Forkert aftercare: Er ofte en årsag til infektioner, og det kan både være forkerte renseprodukter, men også forkert håndtering af den nye piercing. Fx kan det at pille ved smykket med beskidte hænder tit medføre infektion, da der på den måde overføres bakterier fra dine hænder til din nye piercing. Under vores aftercare kategori kan du finde en guide til vores anbefalinger. 

    Hvad er normalt og hvornår skal du kontakte din læge?

    Det er svært at adskille hvornår ens piercing opføre sig normalt og hvornår man skal kontakte sin læge. Hvis du er i tvivl skal du altid kontakte din piercer for råd og vejledning, da infektioner, som ikke forsvinder af sig selv indenfor kort tid, skal ses af en læge ift. vurdering og eventuel opstår af behandling. 

    Når piercing er nylavet er det helt normalt at: Den er hævet, rød, øm og der kommer en sivende klar eller gullig væske fra piercingen. Det er en helt normalt ting at en nylavet piercing opføre sig sådan og du behøver ikke blive nervøs over det. Især Piercinger i brusk og orale piercinger som fx Tungepiercinger kan hæve og være meget ømme i starten. Sørg for at rense præcist som din piercer har sagt, og undgå at tage imod råd fra venner og bekendte som ikke er eksperter på området. 

    Du bør opsøge din læge hvis:

    •  * Din piercing er voldsomt hævet, og øm udover det sædvanlige (især hvis den er mere end et par uger gammel)
    •  * Hvis væsken der siver fra din piercing er tyk, grøn, gul eller grå og lugter grimt 
    •  * Hvis området som er rødt omkring smykket bliver større og større 
    •  * Hvis du oplever symptomer og samtidig tager steroider, eller har en kronisk lidelse som fx diabetes
    •  * Hvis dine symptomer varer en uge eller mere, eller hvis de bliver markant værre. 
    •  * Hvis du får feber, kulderystelser, kvalme, opkast, bliver desorienteret eller svimmel (husk det også kan skyldes andre ting end din piercing)

    Hvordan skal en infektion behandles:

    Hvis du får en infektion i din piercing er det, i de fleste tilfælde, muligt at behandle den uden du behøver at fjerne din piercing. Det er sjældent smykket i sig selv som skaber problemet, men udefra kommende bakterier. Det kan dog være nødvendigt at skifte smykket til en anden størrelse eller type for at få bugt med problemet. Derudover kan der også dannes en bakteriefilm på smykket som har siddet i piercingen, hvilket også kan løses ved at skifte til et nyt sterilt smykke. 

    En piercing kan engang imellem blive rød, øm og hævet uden det nødvendigvis skyldes en infektion. Det kan fx forekomme hvis smykket sidder fast i noget, du får et slag på smykket eller du på anden måde irritere piercingen. Derfor er det også vigtigt at du i starten forsøger at rense med varmt saltvand i nogle dage og evt. kontakter din piercer for at få ham/hende til at vurdere den. Oftest kan problemet løses uden du behøver at konsultere din læge. 

    Hvis du oplever nogle af de symptomer vi har beskrevet som værende alarmerende længere oppe på siden, skal du selvfølgelig kontakte din læge. Det desværre ikke alle læger som er lige "piercing venlige" og derfor er det vigtigt du forsøger at finde en som også har forståelse for at du ønsker at beholde din piercing. 

    Der er nogle ting som er vigtige at understrege:

    Det er vigtigt at beholde smykket i da det hjælper med at holde såret åbent, således kroppen selv kan dræne sårvæsken væk fra piercingen. Hvis smykket fjernes vil hullet lukke og det kan i værste fald resultere i at der dannes en byld. 

    Varme saltvandsbade kan hjælpe med at dræne væske fra piercingen og afhjælpe problemet

    Baktroban har vist sig som værende meget effektiv i behandlingen af infektioner. 


    Buler omkring din piercing

    Er der en bule ved din piercing?

    Irritationsbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv omkring smykket som fx bruskvæv. De kan skyldes mange forskellige ting og kan oftest fjernes igen med lidt simple tricks. 


    De 3 hyppigste årsager er: 

     
    1. Hypertrofisk arvæv som er en fortykket ardannelse over området hvor piercingen er lavet. Starter oftest en måneds tid efter piercingen er lavet og vil ofte normaliseres over tid. 
     
    1. En infektion hvor sårvæsken / betændelsen er samlet under huden og dermed giver en bule
     
    1. En cyste som er forårsaget af døde hudceller eller hår 
     
    Her er en lille guide til hvordan du skal gribe det an
     
    • Undgå unødvendig irritation - Der er mange forskellige dagligdags situationer som kan irritere piercingen og dermed føre til dannelsen af en irritationsbule. Den mest almindelige årsag er slag / træk på eller i piercingen. Det kan fx opstå når dit hår sidder fast i smykket eller hvis du sover på den side smykket er placeret. Det kan også skyldes du rører ved smykket med beskidte hænder eller bruger makeup omkring smykket. 
    • Smykke - Når du har sikret dig at du ikke udsætter piercingen for unødvendig irritation skal du kigge på det smykke du bruger. Det er vigtigt at det har en korrekt pasform og er udført i et materiale, der er godkendt til piercinger der er nylavet og stadig heler. Der skal også være plads til hævelse omkring smykket. 
    • Giv det tid og rens med godkendte produkter - En piercing tager lang tid om at hele og det er vigtigt den får den tid den har brug for så den heler med mindst mulig indblanding. Hvis du fx skifter smykket for hurtigt kan det give irritationsbuler og derfor er det vigtigt du først skifter når der er gået nogle måneder. Du kan med fordel rense piercingen med saltvand som du kan købe i butikken eller online på vores webshop HER. Aftercare med saltvand er en sikker måde at rense området omkring piercingen, for at forhindre snavs der kan fører til en irritationsbule. 
    • Hold din piercing ren med produkter som er egnet til formålet. Især Infektioner og cyster opstår grundet manglende hygiejne og det derfor vigtigt du renser din piercing hver dag med godkendte materialer som fx mild antibakteriel sæbe og saltvand. Kroppen ser din piercing som et fremmedlegeme og derfor er det vigtigt at overbevise den om, at den skal hele omkring smykket. Det gør man nemmest ved at undgå snavs og andre ting omkring smykket, da det kan fører til infektioner som så kan føre til at kroppen ikke vil hele omkring smykket. 
    • Prøv med kamille te kompres - Selvom det oftest hjælper med varmt saltvand, så kan der være situationer hvor der skal andre midler til. En løsning kan være at lægge en vatrondel væddet i varm kamille te på området. Kamille te dræner sårvæsken fra området og er derudover antiinflammatorisk. Hvis det ikke hjælper kan du også forsøge med æbleeddike. Sæt et lille stykke vat væddet i æbleeddike over piercingen med tape inden du går i seng og lad det sidde natten over. Det vil gøre at bulen bliver hvid, derefter lilla og til sidst sort. Til sidst vil den ofte falde af, af sig selv. 
    • Brug en silikone disk - Ofte kan en irritationsbule opstå som følge af bevægelse og friktion og det kan afhjælpes med en lille silikone disk. Hvis smykket gnider mod huden konstant så vil der til sidst opstå en friktionsbule og denne kan undgås ved at beskytte området omkring smykket med denne lille disk. Du kan købe den i butikken eller købe den online på vores webshop HER
    • Masser området med olie - Der findes også olier som er rigtig effektive til at fjerne buler omkring piercingen som fx. Tea tree oil som du kan købe HER. Du kan med fordel massere området forsigtigt med olien hver dag, da olien giver fugt til huden og dermed blødgør huden. 
    • Få en kortison indsprøjtning i bulen - Hvis ikke bulen forsvinder efter ovenstående, så kan det være nødvendigt at opsøge en hudlæge med henblik på evt. at få en indsprøjtning med kortison i bulen. Det vil oftest hjælpe, men afhænger selvfølgelig af en konkret lægelig vurdering. 
     

    FAQ

    Hvor lang tid går der før bulen forsvinder? 
    "Det afhænger af mange faktorer, fx om du er god til at følge de ovennævnte råd. Typisk vil den forsvinde efter nogle få uger hvis den behandles korrekt"
     
    Hvorfor bliver min irritationsbule ved med at komme tilbage?
    "Hvis den bliver ved med at komme tilbage kan det tyde på du bruger et forkert smykke eller der er en infektion som kræver ekstra behandling. Besøg eventuelt en professionel piercer som hurtigt kan se hvad problemet er"  


    Er der gået infektion i min piercing?
    "De typiske tegn på en infektion er smerte, rødme, varme og hævelse omkring smykket. Hvis du mistænker en infektion skal du konsultere din læge"

    Skal jeg fjerne min piercing hvis der er infektion i den? 
    "Som udgangspunkt er det ikke nødvendigt at fjerne smykket for at behandle en infektion, og faktisk hjælper smykket da det holder piercingen åben, så kroppen kan komme af med sårvæsken. 

    Hvordan ombytter jeg min ordre?

    Vi ombytter desværre ikke smykker. Men du kan altid sende smykkerne tilbage og få pengene retur. 

    Du betaler selv for returfragten inde på vores returportal, men vi betaler selvfølgelig hvis returneringen skyldes defekte smykker eller lign. 

    Du skal gøre følgende:

    1. Gå ind på vores returportal her og udfyld formularen

    2. Print din label og aflever pakken i den nærmeste DAO pakkeboks 

    2. Husk at pakke smykkerne forsvarligt, gerne i den konvolut de er kommet i, i ubrudt emballage.

    Så snart vi har modtaget din pakke vil vores kundeservice kontakte dig pr mail. 

    Bemærk!!   Vi tager ikke smykker retur hvis emballagen de leveres i er anbrudt   !!!!

    Forseglingen er vores eneste garanti for at smykket ikke er brugt inden vi sender det afsted til en ny kunde og vi kan derfor ikke ombytte hvis emballagen har været åbnet/anbrudt


    Hvad koster fragt?

    Vi har 2 forskellige muligheder

    1. DAO direkte til din dør (1-2 dage) 39 kr ( gratis v. køb over 299 kr ) 

    2. Dao til valgfri pakkeshop (1-2 dage) 39 kr ( gratis v. køb over 299 kr )


    Kan jeg få mine penge retur for min ordre?

    Du kan altid få det fulde beløb refunderet, så længe du ikke har anbrudt enkelt emballagen på smykkerne. Grunden til vi ikke refunderer smykker som er taget ud af emballagen er, at vi i sådanne situationer ikke kan garantere overfor vores kunder, at smykket vi sælger er helt rent og aldrig brugt før. Denne foranstaltning er også med til at sikre dig som kunde når du køber smykker hos os. 

    Du afholder selv udgiften til returneringen og du kan oprette og betale på vores returportal her 

    Vores kundeservice giver besked så snart vi har krediteret beløbet til din konto. Bemærk, at det kan tage op til 14 dage fra vi krediterer, til pengene er på din konto (dette afhænger meget af ekspeditionstiden for den enkelte bank)


    Hvordan ændrer jeg adresse og navn på min ordre?

    Det er vigtig at du oplyser den korrekte adresse.

    Hvis dit navn ikke står på postkassen eller du har skrevet en forkert adresse eller et forkert navn skal du hurtigst muligt vores kundeservice på info@piercingfabrikken.dk. 

    Hvis din ordre er afsendt inden du kontakter os er der desværre ikke så meget andet vi kan gøre end at håbe DAO kan finde dig. Hvis ikke hjælper vi selvfølgelig med at efterlyse den ved DAO.

    Vigtigt!! Hvis du opdager at du har skrevet forkert navn og pakken er afsendt kan du evt skynde dig at sætte en seddel med dit navn på adressen


    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken