X

    Brug for hjælp?

    Septum Piercing 


    Septum piercing 

    Baggrund

    En septum piercing er en af de ældste piercinger man kender til og den er stadig super populær i alle dele af verden. Samtidig er det en piercing som der konstant udvikles nye smykkedesigns til. Septumen er set hos en del naturfolk, for eksempel havde nogle inuitstammer piercingen, fordi de mente, at piercingen hindrede sjælen i at flyve ud gennem næsen. Den blev også brugt af aboriginerne i Australien. Ellers er den også set i nogle sydafrikanske stammer.

    Placering

    Septum Piercingen er placeret i det bløde punkt under septum skillevæggen. Helingstiden er 3-6 måneder. 

    Komplikationer

    Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

    Smykkevalg

    Vi piercer altid med titanium, da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi for, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

    Du kan bruge stort set alle varianter af smykker til din septum piercing, fx. kan du bruge:

    • Hestesko

    • Ringe, 

    • Lige stave

    • Buede stave. 

    • Septum clickers

    Størrelse

    Når du skal vælge størrelse, kan det være en god ide at vide, hvilken størrelse smykke der er brugt fra starten. Som udgangspunkt, skal du bruge smykker med en diameter på mellem 8 - 10 mm., hvis du ønsker at smykket skal sidde rimelig tæt og over 10 mm., hvis du ønsker en meget synlig piercing. Skulle du fortryde din septum piercing, er det helt klart den piercing, der efterlader mindst spor. 

     

    Fake septum smykker

    Du kan også vælge at prøve stilen af, med en fake septum. Enten en fake ring eller et fake septum smykke. Det kan give dig en ide om, hvorvidt dette er en piercing for dig og en piercing som du ønsker skal være mere permanent. Om du vælger det ene eller det andet, så skal du være klar over, at en septum piercing helt klart er en piercing, der giver dig megen opmærksomhed.

     

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.

    Septum Piercing 

    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken