X

    Brug for hjælp?

    Næsepiercing


    Næsepiercing

    Baggrund 

    Næsepiercingen udspringer fra ældgamle traditioner, hvor den blandt stammefolk var et symbol på status. Andre steder blev den brugt til, at drive onde ånder væk med. I vores del af verdenen har den typisk været for syns skyld, og har ikke haft nogen egentlig betydning. Der har igennem tiden været mange forskellige placeringsmuligheder.

    En næsepiercing er omtrent lige så almindelig som en almindelig ørepiercing, og det er bestemt ikke noget særsyn, at møde en med denne piercing. Den er meget udbredt i visse dele af verdenen, og kan betyde mange forskellige ting, som vi ikke vil komme videre ind på her.

    Placering 

    Den traditionelle næsepiercing er placeret på næsefløjen, i enten højre eller venstre side. Hvor højt den skal placeres afhænger af den enkeltes anatomi, men som regel er der mange muligheder. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkeltes anatomi når man vælger placering. Ofte vil man lave en trekantet linje fra siden og spidsen af næsen, og der hvor de 2 streger mødes på midten sætter man smykket i.

    Alternative placeringer:

    • Septum piercing som er placeret i stykket under næsetippen, ligesom en tyrering. Denne piercing kræver stor erfaring at lave da den er svær, at få til at sidde lige

     

    • Earl/bridge piercing er en piercing som placeres øverst på næseryggen imellem øjnene.

     

    Helingstiden for en næsepiercing er 3-6 måneder. 

    Komplikationer

    Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

    Den er oftest rød, øm og hævet de første par uger. Derudover kan der sive en klar væske (sårvæske) fra piercingen. Dette er en naturlig del af helingen, og bør ikke vække nogen bekymring. Når den ikke udviser de nævnte symptomer mere vil man anse den som værende overflade helet. Dette betyder ikke at den er færdig med at hele, og du må derfor ikke skifte smykket endnu.

    Gode råd

    • Undgå at pille ved smykket

    • Dæk den med tape hvis du dyrker kontaktsport som fx fodbold, håndbold, boksning osv.

    • Undgå solarium og svømmehal/boblebad så længe den heler

    • Pas på med at pille næse

    • Undgå produkter som indeholder alkohol i nærheden af piercingen.

    Smykkevalg

    Vi piercer altid med titanium, da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi for, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

    Til en næsepiercing kan du bruge:

    • Næseskrue som er det mest almindelige smykke. Den har en speciel skrue facon som sikre at smykke bliver siddende uden at falde ud hele tiden. I toppen af smykket er der enten en almindelig kugle, en sten.

    • Ring er også meget populær, og her er der også forskellige muligheder fx endeløse ring, kuglering osv.

    • Hestesko er ikke så almindelig at bruge til en næsefløjspiercing, og bruges mere til septum piercing. Du kan dog sagtens vælge en sådanne hvis det er det du ønsker.

     

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.

    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken