X

    Brug for hjælp?

    Brystpiercing


    Brystpiercing

    Baggrund

    Hvornår mennesker begyndte at pierce deres bryster er ikke præcist kortlagt, men denne piercing fik faktisk et lidt sjovt gennembrud i vores del af verdenen.

    1800’tallets victorianske kvinder har op gennem historien haft ry for, at være kedelige og meget lidt åbne overfor nye modediller, men faktisk var de nogle af de første som bar denne piercing i Europa.

    Helt tilbage til starten af dette århundrede begyndte disse modige kvinder, at pierce deres bryster. Motivationen bag var efter sigende, den flotte facon en brystpiercing gav brystvorten. Det var selvfølgelig ikke noget man berettede om offentligt, men det var ekstremt populært især i de finere kredse i London.

    Det var dog ikke alle der var lige begejstret for denne nye “dille”, fx var landets læger forargede over, at kvinderne udsatte deres krop for dette mærkværdige påfund, men kvinderne fortsatte ufortrødent. Denne anekdote fortæller også lidt om, at folks trang til at skille sig ud og være anderledes levede i bedste velgående allerede den gang

    Placering 

    Placeringen afhænger meget af kønnet på den som skal bære den. En kvinde har som regel større brystvorter end en mand, hvilket giver bedre muligheder for at placere den i vorten. Hos mænd er vorten mindre og derfor kan det være nødvendigt at pierce igennem det område som ligger bagved brystvorten (areola)

    Den typiske placering er uanset køn ved bunden af brystvorten, i en vandret position. Den kan dog laves både lodret og skrå hvis dette ønskes.

    Det er vigtigt man ikke placere den bag brystvorten på kvinder da dette kan resultere i komplikationer som fx brystbetændelse.

    Hvis du lider af indadvendte brystvorter kan piercingen hjælpe til at trække dine brystvorter ud igen, men sørg for at gå til en dygtig piercer som ved hvad han/hun har med at gøre, da en fejlplacering kan resultere i brystbetændelse.

    Hvis du lider af indadvendte brystvorter kan problemet oftest afhjælpes ved, at få en piercing i brystvorten. Mange kvinder vælger denne løsning frem for almindelig kirurgi, som oftest er en meget kostbar affære.

    Hvis din brystvorte fortsætter med at trække sig ind, selvom du har fået en piercing i den, skal du konsultere din piercer, for det resulterer som oftest i, at smykket bliver udstødt på grund af det konstante pres mod smykket.

    Hvis du har indadvendte brystvorter vil succesraten stige hvis du bruger en buet stav, hovedsageligt fordi den minimerer presset på piercingen. Helingstiden for en brystpiercing er 3-6 måneder. 

     

    Komplikationer

    Der kan opstå komplikationer hvis der opstår infektion i piercingen, eller hvis smykket ikke er i et korrekt materiale, eller i en forkert størrelse. Komplikationer der kan opstå:

     

    • Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket. 

    • Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.

    • Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen. 

    Brystpiercing kvinder 

    Området kan bløde i op til 12 timer efter piercingen er lavet, men er som regel stoppet meget før. Sørg for at have et ammeindlæg eller andet i bh'en for at beskytte den nye piercing og bh’en. Det er vigtigt at du ikke bære en bh som er alt for stram, da det kan forlænge helingstiden, og i værste fald resultere i, at piercingen udstødes. Hvis den ikke heler ordentligt kan du skifte til en stav da det tit afhjælper problemet.

     

    Under din menstruation vil du oftest opleve at din piercing bliver mere øm end normalt, dette skyldes de hormonelle reaktioner i kroppen, som er helt normale under din menstruation. Efter endt menstruation vil følsomheden i brystvorten gå tilbage til det normale.

     

    Brystpiercing og amning

    Mange kvinder er urolige for, om de kan amme, når piercingen er lavet. Brystvorten har ca. 15-20 udførselsgange hvor mælken kommer ud, og en piercing blokerer max. 5 af disse udgange.

    Det er derfor ikke noget problem, at amme med en piercing i brystvorten – dog skal du huske, at fjerne smykket når du ammer, da du ellers kan risikere, at der er en kugle der river sig løs og falder ned i halsen på barnet.

    Der er aldrig lavet en rapport eller undersøgelse omkring amning og piercing, så den viden der er om emnet bygger udelukkende på erfaringsudveksling og sund fornuft.

    Det er dog vigtigt at pointere, at en piercing som bliver udstødt, kan danne arvæv som i yderste tilfælde kan blokere flere end de 5 mælkekanaler. Dette kan dog undgås ved, at fjerne et smykke som er ved at blive udstødt, før det er helt ude af kroppen.

     

    Smykkevalg

    Vi piercer altid med titanium, da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi for, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner. Det anbefales at anvende smykker i:

    - Kirurgisk stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Ægte guld

    - Niobium 

    Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.

     

    Du kan vælge imellem mange forskellige smykker, fx

    • Lige stav

    • Buet stav

    • Kuglering

    • Endeløs ring

    • Hestesko

    Hos os anbefaler vi en lige stav da den har tendens til at hele mere lige op. Dog kan du sagtens bruge de andre designs uden problemer.

    Det er vigtigt at smykket er lavet i et godt materiale som kan tåle, at sidde i en helende piercing. Vi bruger kun sikre materialer som fx titanium, kirurgisk stål 316L, PTFE osv.

    Hvis det ønskes og piercingen er færdig med at hele, kan du udvide hullet så du kan bærer større smykker, husk dog at tage din piercer med på råd inden du går igang

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen. 

    • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing. 

    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken