X

    Brug for hjælp?

    Stretch


    Stretch

    Baggrund

    Stretching er en speciel form for kropsudsmykning, eller body modification om man vil. Det går i al sin enkelhed ud på, at udvide sit piercing hul til en størrelse, der ligger ud over normalen.Folk har stretched så længe menneskeheden har været kendt, men det er først vundet igennem i vores del af verden inden for de sidste 5 -10 år.

     

    Placering

    Det kan praktiseres i stort set alle piercinger, men foretrækkes oftest i øreflippen. 

     

    Komplikationer

    Mange oplever, at deres ører lugter når de stretcher, Dette skyldes bakterier og døde hudceller fra hullet. Især smykker af træ og silikone absorberer disse ting, og derfor kan du med fordel skifte over til fx. stål, hvis det er et problem som du oplever. Du må gerne tage dine Plugs eller Tunnels ud fra tid til anden for at rense dem, da det ofte vil sikre en god hygiejne. Hvis dine stretch bliver for store kan det ødelægge vævet i øreflippen og have svært ved at hele op og det vil være nødvendigt med et kirurgisk indgreb for at rette op på skaden eller for at fjerne overskydende hud. 

     

    Smykkevalg

    En Piercer vil ofte bruge en større nål, en punch eller en taper, til at lave et stretch i en vis størrelse med det samme. Husk at dette kun bør gøres af en professionel piercer, som ved præcist hvor langt øret kan strækkes første gang.

     

    Herefter skal hullet i øret udvides. Her anbefales det at bruge en Taper i stål, da den ikke absorberer sårvæske og bakterier. Man kan dog også bruge andre materialer, som fx glas. Akryl og silikone bør kun bruges i tilfælde hvor du fører taperen igennem øret én gang og herefter sætter et smykke i umiddelbart bagefter. Dog anbefaler vi altid de førstnævnte materialer.  

     

    Der er som udgangspunkt 2 måder du kan bruge en taper på:

     

    • Hurtig stretch, hvor du fører taperen igennem af en gang og herefter sætter smykket i.

    • Langsom stretch, hvor taperen sidder i øret som et smykke og langsomt skubbes længere og længere ind, indtil den er hele vejen igennem (som oftest en proces der foregår over nogle uger). Den langsomme måde, er klart den mindst smertefulde, men igen skal det understreges, at denne metode kun bør foretages med en taper i stål eller glas.

     

    Stretch aldrig for hurtigt. Der bør som minimum ikke stretches før den tidligere størrelse er helet op. En god tommelfingerregel er, at der skal gå 1-2 mdr. imellem størrelserne 0-8 mm., 2-3 mdr. imellem størrelserne 8-16 mm. og ca.3 mdr. imellem størrelser over 16 mm.

    Aftercare 

    Det anbefales du dagligt renser din nye piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% indtil den er færdighelet. 

    Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår.

    Hold dine ører rene, især under ophelingen. Du må gerne tage dine Plugs eller Tunnels ud fra tid til anden for at rense dem, da det ofte vil sikre en god hygiejne.  Selve øret renses bedst med varmt saltvand, som laves ved at putte en 1/2 tsk. havsalt i et glas og derefter fylde kogende vand henover. Det er vigtig at blandingen bruges når den er rigtig varm.

     

    • Vask altid dine hænder inden du røre ved din stretch, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af din stretch. 

    • Rens din stretch med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen.

    • Fjern alt puds omkring smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind.

    • Tør smykket med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din stretch. 

    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken