X

    Brug for hjælp?

    Kirurgisk stål 


    Kirurgisk stål

    Kirurgisk stål er lavet af en række forskellige legeringer. Mange af dem bruges til piercingsmykker, men kun nogle få specifikke varianter er biokompatible som fx ASTM F-138, ISO 5832-1 eller 10993 - (6,10 eller 11) 

    EU har lavet et fælles nikkel direktiv som forskriver at alle smykker som er beregnet til langvarig brug, max må frigive 0,2 µg nikkel/cm²/uge. Du kan læse mere om lovgivningen her  

    Kirurgisk stål kan belægges med andre farver ved hjælp af en guld eller titanium belægning. På den måde kan smykket ændre farve til andet end den traditionelle sølv farve, hvilket er meget efterspurgt. Der er stor forskel på kvaliteten af belægning og derfor vil man ofte lave en pvd coating på smykkerne, for at sikre en bedre slidstyrke. 

    Det anbefales ikke at bruge belagte smykker før din piercing er helt færdighelet, og husk at belægningen ikke tåler stærke væsker som fx brintoverilte og lign. 

    Ren Kirurgisk stål, som er biokompatibelt kan godt bruges til at lave piercinger med, men kirurgisk stål som er belagt bør ikke bruges. De fleste piercere vælger dog produkter som fx Titanium som er mere velegnede til at lave piercinger med. 

    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken