X

    Brug for hjælp?

    Hvordan renser man sin piercing


    Sådan skal du rense din piercing 

    Der er mange forskellige meninger og holdninger til hvordan du skal rense din piercing. Mange råd fra venner og bekendte er velmenende, men ikke altid rigtige, og derfor skal du altid følge de guideline som du får med fra din piercer. Denne guide er baseret på råd fra det internationale piercing association som er førende på området, og altid sammenholder deres egen viden med læger og andre faggrupper med interesse i piercinger. 

    Hvad skal min piercing renses med?

    Det anbefales at du renser din piercing med saltvandsprodukter som er udviklet specielt til piercinger. Det er vigtigt blandingen er designet til at rense piercinger eller evt. designet til sårrens. Det betyder også at du ikke skal bruge andre lign. produkter som fx øjendråber osv. da opløsningen er anderledes. 
    Man kan også lave sin egen blanding ved at blande 1/2 tsk havsalt (uden jod) med en kop kogende vand, men det anbefales generelt at bruge færdigblandede produkter da der ofte kommer for meget salt i de blandinger man selv laver, hvilket kan udtørre huden og irritere piercingen. 
    Hvordan skal jeg rense min piercing?

    1. Vask altid dine hænder inden du rører ved din piercing, da der altid sidder bakterier på dine hænder som kan overføres til din piercing. Du kan også med fordel spritte hænderne inden. 
    2. Rens din piercing med saltvand 2-3 gange dagligt. Du kan også bruge en mild antibakteriel sæbe, men sørg for det er en mild sæbe som ikke irritere din piercing unødvendigt. 
    3. Skyl din piercing så der ikke er nogen spor af sæberester tilbage. Det er ikke nødvendigt at dreje smykket, da det blot irritere piercingen og kan forlænge helingstiden. 
    4. Tør området omkring piercingen med et engangsprodukt som fx papir. Undgå at bruge ting som fx håndklæder, som ofte er fyldt med bakterier og kan sætte fast i smykket.
     
    Hvad er normalt og hvad er vigtigt at vide?
    1. Det er helt normalt den i starten er meget øm, hævet, rød og bløder. 
    2. Mens den heler kan den godt klø og der kan komme klar / gullig væske fra piercingen, som nogle gange kan sætte sig som en skorpe.
    3. Når den er ved at være helet kan smykket godt sidde meget fast, og det vigtigt du ikke rykker for voldsomt i det. Derudover kan du opleve en væske som lugter grimt fra din piercing, især hvis du ikke har renset den dagligt efter de gældende forskrifter. 
    4. En piercing virker færdighelet før den er, og det skyldes den heler udefra og ind. Derfor kan vævet inderst godt være meget sart, selvom den udenpå virker færdighelet. Det er derfor vigtigt du renser den dagligt i hele perioden og ikke skifter smykke før tid. 
    5. Nogle piercinger lukker meget hurtigt hvis der ikke er et smykke i, og derfor er det vigtigt du altid har et smykke i. Selv piercinger som er flere år gamle kan lukke hurtigt. 
    FAQ
    1. Det er vigtigt du altid vasker fingre inden du rører ved din piercing.
    2. Det er godt at motionere efter du er piercet, men lyt altid til din krop. 
    3. Sørg for du altid har rent tøj på, og du altid sover i rent sengetøj. 
    4. Brusebade er altid bedre end karbade i starten.
    5. Undgå at rense din piercing med produkter som indeholder alkohol, som fx brintoverilte.  
    6. Undgå kropsvæsker, oral kontakt og voldsom leg med piercingen så længe den heler 
    7. Undgå at stresse kroppen med produkter som fx alkohol, stoffer og overdreven brug af koffein mens den heler 
    8. Undgå beskidt vand som fx svømmehaller, boblebade osv. Brug altid et vandfast plaster hvis det er muligt 
    9. Undgå at bruge kosmetiske produkter som fx bruncreme omkring din piercing 
    10. Brug aldrig smykker med vedhæng før din piercing er færdighelet 
    Nyttige links: 
    Er min piercing betændt?
    Buler ved piercing?

    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken