X
  Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

  Dermal

  Filter by:

  Dermal piercing

  Dermal piercingen blev opfundet af Ben fra House Of Color Piercingstudio i USA. Den er tænkt som et lettere, og mere bæredygtigt, alternativ til surface piercinger. Ideen med en dermal er, at den ikke lægger pres på omgivelserne. Samtidig følger den kroppens bevægelser, for på den måde, at give et mere sikkert - og længerevarende alternativ til surface piercinger.

  Hvordan laves en dermal anchor?

  En dermal anchor laves med en plade, som indsættes under huden med en nål på ca. 12 gauge. Selve proceduren, er ikke farlig eller mere kirurgisk end en almindelig piercing er. Men den adskiller sig alligevel på den måde, at den ikke bare kan tages ud, som en almindelig piercing kan det. Det er vigtigt, at den laves i den rette dybde, så den sidder optimalt ind mod huden. På den måde kan du undgå at smykket sidder fast i tøj osv. 

  Indgrebet kan også laves med en såkaldt biopsipen, som traditionelt set, anvendes til at tage prøver af muskelvæv på hospitalet. Denne metode er dog oftest ulovlig, da det anses for et kirurgisk indgreb, at lave dem med bipsipen istedet for nål. Biopsipennen har samtidig den ulempe, at man fjerner et stykke af huden ved denne procedure, og ikke blot skubber den, som med en nål. Ved at fjerne huden, sætter du kroppen på overarbejde, da den så pludselig både skal bekæmpe infektion og hele nyt hud på samme tid. Derudover er det svært at lave en dermal med små sten, da hullet efter en biopsipen oftest er så stort, at smykket risikerer, at blive opslugt af huden. 

  Er dermal anchors ulovlige?

  Dermals har desværre haft et dårligt ry, og har også været beskyldt for, at være ulovlige. Den var faktisk også kortvarigt ulovlig tilbage i 2008, men kort efter at sundhedsstyrrelsen fik fremlagt proceduren for hvordan den laves, blev den igen lovlig. Det skal dog siges, at det stadigvæk er ulovligt, at lave dem med biopsipen, da denne betragtes som et kirurgisk instrument, der kun er forbeholdt læger. 

  Piercinghuset har postet en udtalelse fra sundhedsstyrrelsen, som dokumentation for, at denne procedure er fuldt lovlig at udføre med nål i Danmark.

  Kan du selv skifte smykke i din dermal anchor?

  Det kan være svært selv at skifte stenen i din dermal, men det kan godt lade sig gøre. Kunsten er, at holde disken der sidder under huden, i spænd, samtidig med, at du løsner topkuglen. Denne procedure kan besværliggøres af, at der nogle gangge sidder kropsvæske osv. fast i gevindet. Det kan godt medføre, at kuglen sidder ekstra godt fast. 

  Hvilke smykker skal jeg bruge?

  Hos piercingfabrikken bruger vi kun 14 gauge ( 1,6 mm ) gevind smykker, det er også tilfældet i stort set alle andre piercingstudier. Allle de smykker vi har i shoppen, passer til din dermal. Bemærk, at der kan være forskel på, hvor stor stenen er og at du som oftest bør vælge små sten i ca. 2-3 mm til ansigtet. 

  Acceptér

  Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her