X

    Septum Piercing

    127 stilarter fundet

    Septum Piercing 

    Er en brusk piercing i næsen som er placeret i rummet lige bagved næsetippen. Piercingen har været praktiseret gennem mange hundrede år i fx Indien og mange stammesamfund. Denne piercing er en vigtig udsmykning for hindudanserne, og visse indianer stammer. Den er især populær i Indien, Nepal og Bangladesh. I Nepal kaldes den en Bulaki og bæres af kvinder fra mange forskellige etniciteter, og bruges stadig som et symbol på en status, overbevisning og religion. 

    I Australien blev den før brugt som et symbol på overgangen fra dreng til mand blandt aboriginer, hvor overgangen også blev fejret med ceremonier. Efter ceremonien flyttede drengene over i en mandelejr, hvor de fx skulle lære at jage osv. Drengene var typisk mellem 11 og 13 år, når overgangen og piercingen fandt sted. Når drengene efter mange års træning kunne jage selv, blev overgangen fejret med at drengens far eller bedstefar udsmykke deres septum med et nyt smykke som ofte var fremstillet af ben fra et byttedyr. 

    På samme måde som drengene, fik pigerne også lavet denne piercing som et slags overgangsritual fra barn til voksen, men den blev ofte lavet af deres mand når de blev gift. 

    Hvordan laves en septum piercing 

    Selvom den går under betegnelsen brusk piercing, bliver den sjældent lavet igennem selve brusken, men mere i området under, som ofte kaldes “sweet spot” af piercere. 

    Den kan udføres med og uden brug af instrumenter, men de fleste piercere bruger som minimum en receiving tube eller prop til at gribe nålen med. 

    Inden pierceren bestemmer placeringen, vil området desinficeres med et dertil egnet produkt. Det skal altid gøres, da dårlig hygiejne kan medføre infektioner i den nye piercing. 

    Når området er renset, vil pierceren finde det optimale sted at placere smykket, og det gøres ofte ved at mærke på området og finde det såkaldte sweet spot, som ofte er det ideelle sted at placere den nye piercing. 

    Når det hele er klar, pierces nålen igennem i en vandret vinkel, og nålen erstattes til sidst af det ønskede smykke. 

    Hvordan skal du rense din septum 

    Når man får en ny piercing, vil der være en risiko for infektion, da man gennembryder hudens barriere og derfor fjernes kroppens bedste forsvar mod indtrængende mikroorganismer. En septum er lavet i bruskvæv og derfor er den mere udsat end andre piercinger, da bruskvæv heler langsommere og har en dårligere blodcirkulation end andre typer kropsvæv. Det er derfor også meget vigtigt, at rense sin piercing korrekt så man minimere risikoen for infektioner. 

    De vigtigst ting er 

    1. Undgå at røre ved smykket hele tiden, og rens altid dine hænder inden du gør. 

    2. Rens med godkendte produkter som fx isotonisk saltvand 0,09% dagligt så længe den heler. 

    3. Skift aldrig smykket før den er helt færdig helet og få en professionel piercer til at hjælpe hvis smykket skal skiftes før den er helet. 

    Hvilke Septum smykker findes der 

    Der findes rigtig mange smykker som kan bruges til en septum, og faktisk er det en af de piercinger som passer til allerflest smykkedesigns. Nogle smykkedesigns er meget almindelige som fx hestesko og piercing ringe, mens andre er mere sjældne som fx buede stave og piercing stave. 

    De mest almindelige er

    • Hestesko / horseshoe barbell kaldes også for en tyring, og er det smykke som de fleste mennesker forbinder med en septum piercing. Det er nemt at tage i og ud, og kan hos nogle endda gemmes ved at flippe det op i næsen. Den typiske størrelse for dette smykke er 1,2 mm i trådtykkelse og 8 - 10 mm i diameter alt efter hvordan din anatomi er, og hvor tydeligt du ønsker smykket skal være. Du kan dog godt stretche / udvide hullet, hvis du ønsker at bruge et større smykke. 

    • Piercing ringe er egentlig samme kategori som en hestesko, men i modsætning til det smykke, så kan du få dette smykke i flere forskellige designs. Der findes fx clicker ringe, endeløse ringe og kugleringe. De giver ofte et mere elegant og diskret look, og findes i mange forskellige farver, materialer og designs. Den typiske størrelse er 1,2 mm i trådtykkelse og 8 - 10 mm i diameter. 

    • Piercing stave er lidt mere specielt, men kan også sagtens bruges til denne piercing. Du kan både bruge lige stave og buede stave, og disse designs vil ofte bruges hvis man ønsker et meget diskret smykke som næsten ikke kan ses. Mange kan fx bruge dem hvis de ikke må have en piercing på jobbet og derfor ønsker at skjule den. 




    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken