X

    Nipple piercing

    83 stilarter fundet

    Nipple Piercing Smykker

    Brystpiercingens oprindelse er ikke præcist dateret. I vores del af verden, blev den især set i starten af 1800-tallet blandt de victorianske kvinder. Det var ikke en piercing, man talte om offentligt, og de som kendte til dette nye fænomen, kritiserede kvinderne for, at ødelægge deres krop. I nyere tid blev den, som mange andre piercinger, først praktiseret i de alternative punk miljøer tilbage i 80'erne. Smykkerne var oftest sikkerhedsnåle, hvilket som oftest resulterede i infektioner og udstødelse, netop på grund af det alternative smykkevalg.

    Hvordan laves en nipple piercing?

    En nipple piercing laves ved, at området desinficeres og derefter tegnes en sort prik med en engangs tusch, på hver side af brystvorten. Nogle vælger bevidst at få dem sat skævt i, så de peger nedad, Imens andre vælger en lodret piercing. Hvilken vej den peger, er som sådan lige meget, så længe smykket ikke pierces for dybt, dvs. ikke sidder Igennem det brune område (areola) bag brystvorten. Man placerer dog prikken så dybt som muligt. Hvor smykket placeres, er en individuel bedømmelse, som din piercer fortager - da alle bryster er forskellige. Nogle har bredere brystvorter, andre længere brystvorter, imens andre igen kan have indadvendte brystvorter. Efter at prikken er placeret, bruges en 14 G nål, til at pierce gennem brystvorten og smykket isættes. Smerten er, efter sigende, stor, men det går rigtig hurtigt. Når piercingen er lavet færdig, pakkes den ind, for på den måde, at forhindre tilførsel af bakterier og snavs.

    Bryst Piercing smykker

    En brystpiercing er både for mænd og kvinder, men måden den laves på, samt hvilke smykker du skal vælge, afhænger meget af dit køn. Mænd har ofte mindre brystvorter end kvinder og de har derfor behov for mindre smykker. Af samme grund er det vigtigt, at du kender til den korrekte måde at vælge et smykke på, samt hvordan smykket placeres optimalt.

    En nipple piercing til kvinder, kræver en stor viden fra piercerens side, da en forkert placering eller et forkert smykkevalg som oftest giver store problemer. En kvindelig brystvorte er tit større end den mandlige og området bag brystvorten (areola), er mere sart. Derfor anbefales det heller ikke, at pierce længere bagud, end bunden af vorten - dvs. ikke ind i det mørke område som omkranser vorten. Hvis piercingen placeres igennem areola kan det medføre brystbetændelse. Man skal også være opmærksom på valg af det smykke, som isættes. Til starter smykke, foretrækker de fleste piercere en lige stav, da piercingen på den måde heler mere lige op. Samtidig er den er nemmere at håndtere, for den som får piercingen. Eneste alternativ er, kvinder med meget indadvendte brystvorter - hos disse vælges ofte en buet stav, da denne lægger mindre pres på vorten, grundet dens buede form. 

    Hvis du bliver mor, og derfor skal amme, kan du godt beholde din brystpiercing imens. Det kræver dog, at du fjerner smykket hver gang du skal amme og sætter det i igen umiddelbart bagefter amning. Af samme grund anbefales det ikke, at få en brystpiercing under en graviditet.

    Hos mænd er brystvorten ofte mindre og det er derfor ikke altid muligt, kun at pierce i vorten. Mænds areola er heldigvis lidt mindre problematisk at pierce i, og det kan derfor lade sig gøre at isætte smykket gennem området bag brystvorten. 

    Smykkematerialer til din nipple piercing 

    Det er meget vigtigt, at du beholder dit startersmykke i, så længe din piercing heler. Helingsfasen vil typisk være mellem 3-6 måneder, men kan variere meget. Det er vigtigt, at du undgår smykker med vedhæng, belægninger og stor tykkelse så længe din nylavede piercing heler.

    Når din piercing er færdig helet, findes der et stort udvalg af smykker, som du kan anvende. Nogle er bedre egnet end andre - og nogle er kun egnet til særlige stunder/kortvarig brug. Det er vigtigt, at finde den helt korrekte størrelse. Det gør du lettest ved, at måle bredden på din brystpiercing. Du måler fra indgangshul til udgangshul og lægger ca. 0,5-1 mm. til den fundne længde. Vær opmærksom på, at brystvorter kan hæve hvis de stimuleres eller bliver kolde. Vær derfor på den sikre side og anvend den størst opmålte måling.

    Du kan bruge mange forskellige smykke materialer til din nipple piercing , men de mest sikre er ASTM titanium og ASTM kirugisk stål. Andre matrialer såsom PTFE, niobium osv. kan også sagtens anvendes. Smykker som er belagt, fx. guldbelagt eller titaniumsbelagt, bør kun isættes, hvis du ikke lider af nikkelallergi og kun når din piercing er helt færdig helet. Du kan dog anvende materialer som fx. anodiseret titanium, der ikke er belagt, eller pvd coatede metaller som fx. zirkon guld og blackline.

    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken