X

    Stretching

    59 stilarter fundet

    Filter by:

    Stretching - og lidt om hvordan du gør det sikkert!

    Hvad er stretch piercing?

    En stretch piercing (også kendt som gauging) er en type kropsudsmykning, der involverer gradvis udvidelse af en eksisterende piercing for at opnå en større åbning. Dette opnås ved at indsætte en større smykke gradvist, som strækker vævet i piercingen og udvider hullet over tid.

     

    Jeg vil her give dig en kort gennemgang af hvordan forløbet bør være når du skal stretche dine øre. Bemærk at denne guide gælder øreflip og ikke andre piercinger, da det kan variere hvilke metoder der er bedst i forhold til de forskellige piercinger. Guiden er kun vejledende, og tager udgangspunkt i de mest accepterede metoder til at stretche, men derfor vil du stadig kunne finde piercere, som har en anden opfattelse end denne.

     

    Guide til hvordan du stretcher din piercing:

    1.Først og fremmest skal du have en piercing i øret, som danner udgangspunkt for stretchet. Det er vigtigt, at øret får ro til at hele ordentligt, inden du begynder at stretche det selv. En god tommelfinger regel er, at der skal gå 2-3 gange så lang tid, som piercingen tager om at hele, før du går igang med at udvide. På den måde sikrer du, at kroppen får tid til at danne en ordentlig struktur omkring hullet, inden det udvides. Du kan dog også gå til en proffessionel piercer og lade dem om at stretche øret fra starten. En Piercer vil ofte bruge en større nål, en punch eller en taper, til at lave et stretch i en vis størrelse med det samme. Husk at dette kun bør gøres af en proffessionel piercer, som ved præcist hvor langt øret kan strækkes første gang.

    2. Herefter skal du igang med at udvide hullet i øret. Her anbefaler vi, at du bruger en Taper i Stål, da den ikke absorberer sårvæske og bakterier. Du kan dog også bruge andre materialer, som fx glas. Akryl og silikone bør kun bruges i tilfælde hvor du fører taperen igennem øret én gang og herefter sætter et smykke i umiddelbart bagefter. Dog anbefaler vi altid de førstnævnte materialer.  

    Der er som udgangspunkt 2 måder du kan bruge en taper på;

    Hurtig stretch, hvor du fører taperen igennem af en gang og herefter sætter smykket i.

    Langsom stretch, hvor taperen sidder i øret som et smykke og langsomt skubbes længere og længere ind, indtil den er hele vejen igennem (som oftest en proces der foregår over nogle uger). Den langsomme måde, er klart den mindst smertefulde, men igen skal det understreges, at denne metode kun bør foretages med en taper i stål eller glas.

    3. Stretch aldrig for hurtigt! Der bør som minimum ikke stretches før den tidligere størrelse er helet op. En god tommelfingerregel er, at der skal gå 1-2 mdr. imellem størrelserne 0-8 mm., 2-3 mdr. imellem størrelserne 8-16 mm. og ca.3 mdr. imellem størrelser over 16 mm.

    Husk altid kun at springe en størrelse op pr. gang, fx. fra 2 mm. til 3 mm. osv. Du undrer dig måske over, at der er størrelser som ikke eksisterer - fx. 7 mm., men det skyldes, at smykkerne laves efter det amerikanske Gauge system. Det er et lidt anderledes måle system, end det milimeter system vi bruger her. Du kan dog sagtens følge de størrelser vi har uden problemer, fx. fra 6 mm. til 8 mm. osv.

    4. Brug altid en form for smørrelse når du stretcher, det letter processen en hel del. En taper vil ofte være glat i sig selv, men det hjælper altid at smøre med en gel, som selvfølgelig også kan findes her på piercingfabrikken. Hvis du ikke har gel til rådighed, kan noget så simpelt som vand også bruges, men det er dog ikke helt så effektivt, som en gel er.

    5. Hold dine ører rene, især under ophelingen. Mange oplever, at deres ører lugter når de stretcher, Dette skyldes bakterier og døde hudceller fra hullet. Især smykker af træ og silikone absorberer disse ting, og derfor kan du med fordel skifte over til fx. stål, hvis det er et problem som du oplever. Du må gerne tage dine Plugs eller Tunnels ud fra tid til anden for at rense dem, da det ofte vil sikre en god hygiejne.  Selve øret renses bedst med varmt saltvand, som laves ved at putte en 1/2 tsk. havsalt i et glas og derefter fylde kogende vand henover. Det er vigtig at blandingen bruges når den er rigtig varm.

    Dette var en kort guide til, hvordan du stretcher dine ører. Hvis du har spørgsmål der ikke er blevet besvaret i ovenstående afsnit, kan du altid kontakte vores kundeservice. Du kan sende os en mail på info@piercingfabrikken.dk. Vi har altid en piercer klar, der kan svare på eventuelle spørgsmål.

    God fornøjelse med at stretche!!!

     

     Afslutningsvis er det vigtigt for os at pointere, at denne guide er vejledende, og ikke erstatter det, at tage til en proffessionel piercer for råd og vejledning.

    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken