X

    Næsepiercing

    172 stilarter fundet

    Næsepiercing

    Næsepiercingen er en af verdens ældste piercinger, og den kan dateres helt tilbage til Mellemøsten, hvor den opstod for ca. 4000 år siden. Den kom senere til Indien for ca. 500 år siden, hvor den kan spores tilbage til de gamle indianer stammer. Dengang var piercingen meget udbredt blandt de Indiske kongelige og aristokrater. Piercingen var et symbol på status og skønhed, og den dag i dag er næsepiercingen meget udbredt blandt kvinder i Indien, hvor flere millioner bærer sådan et smykke. Den dag i dag bæres næsepiercingen også af mange mænd. I den vestlige verden, vandt den for alvor indpas sidst i 80'erne hvor den blev et statement for både punkere og efterfølgende ungdomskulturer. Næsepiercingen er for nogle stadig en religiøs praksis, hvor den for andre blot er til pynt. En næsepiercing kan både være den traditionelle piercing i næsen, men også septum piercing, earl piercing osv.

    Næsepiercing Piercingsmykker

    En Næsepiercing kan pyntes med mange forskellige typer af smykke designs som fx Næseskruer, Næsestift & Næseringe. Næsepiercingerne kan laves i forskellige farver og udgaver som giver dig et unikt look med smykket i centrum. Når du skal vælge smykker til næsen, er det vigtigt du ved lidt om hvilket design og materialer du skal vælge. Her kommer en lille guide du kan bruge, når du skal finde et smykke som passer til din personlige stil.

    Alle materialer til Næsepiercinger

    Der findes mange forskellige typer du kan bruge, og det er ikke alle vi kan gennemgå her. Derfor får du her en liste over de mest almindelige.

    Titanium Næsepiercinger

    Er perfekt til dig, som er bekymret for nikkelallergi. Det kan anodiseres (farves) i flotte farver uden det påvirker sikkerheden. Det er vigtigt du vælger smykker der er implantat godkendt (Ti6Al4V ELI). Fx ASTM F-136, ASTM F-1295, ISO 5832-3 eller ASTM F-67 når det skal bruges i din nye piercing. Det sikre din piercing mod risiko for infektioner, allergi osv. Da de er meget skånsomme mod huden.

    Kirurgisk stål Næsepiercinger

    Kirurgisk stål er fremstillet af forskellige legeringer, men kun nogle få specifikke varianter er sikre at bruge, som fx ASTM F-138, ISO 5832-1 eller 10993 - (6,10 eller 11). EU har lavet et fælles nikkel direktiv som forskriver at kirurgisk stål beregnet til langvarig brug, max må frigive 0,2 µg nikkel/cm²/uge, og kræver derfor høj kvalitet for at blive godkendt. Hvis du gerne vil have noget som ligner ægte sølv i farven, men er et sikkert og billigere smykke er kirurgisk stål helt sikkert noget for dig.

    Næsepiercing smykker i Ægte Guld

    Leder du efter et materiale i høj kvalitet til din næse, så er ægte guld måske en mulighed. Guld er lige som fx ægte sølv et ædelmetal, og derfor også noget dyrere end andre næsepiercing smykker. Det kan tilpasses din stil og det design du ønsker, da det er nemt at arbejde med.

    • 24 karat (24K) er den reneste form, som indeholder 99,9% rent guld. 24K guld er ikke egnet til næsepiercinger da det er meget blødt og derfor hurtigt vil gå i stykker.

    • 18 Karat (18K) Består af 75% ren guld og 25% andre metaller, som fx kobber eller sølv. 18K har en fin balance imellem renhed og styrke, og kan derfor sagtens bruges i din næsepiercing.

    • 14 Karat (14K) Består af 58,3% ren guld og 41,7% andre metaller, som fx kobber eller sølv. 14K Guld har en højere styrke end 18K og er samtidig billigere.

    • 10 Karat (10K) Smykket består af 41,7% ren guld og 58,3% andre metaller, som fx kobber eller sølv.

    Hvilke materialer er bedst til næsepiercinger?

    Det er svært at give et svar på, da alle smykker har hver deres force. Titanium er ideelt at pierce med, da det ikke indeholder nikkel og derfor ikke vil kunne irritere piercing hullet. Det kan samtidig matche de fleste ønsker og designes med en sten, kugle, hjerte eller måske perler.

    Hvis du derimod skal skifte smykket efter din piercing er helet kan du sagtens bruge andre materialer som fx ægte sølv, kirurgisk stål osv i næsen så længe det er smykker fremstillet i et god kvalitet.

    Hvilke smykkedesigns kan du bruge i din næsepiercing?

    Når du skal vælge piercingsmykker til Næse Piercingen, er der mange piercinger at vælge imellem. Det er først og fremmest vigtigt smykket altid har den rette trådtykkelse og diameteren er korrekt, samt at piercingen er klar til at få skiftet smykket.

    Næsering

    Er, som navnet antyder, en ring der placeres i næsefløjen, og dækker over forskellige designs som kugleringe, clicker ringe og hestesko. Du kan både fået lavet din næsepiercing med ring fra starten, men også skifte efter den er helet. Du kan læse mere omkring Næsering Her

    Næseskruer

    Er udviklet specielt til næsepiercinger, og udformet med en lille sten eller kugle, og en skruet bund som sikre at smykket ikke falder ud af næsefløjen. Selvom den er fremstillet til næsen, kan den faktisk også bruges i andre piercinger som fx tragus piercing.

    Næsestift

    Er en Piercing stav som er udviklet specielt til en Næsepiercing. Den lille stav kan produceres i mange forskellige materialer som fx titanium. I modsætning til næseskruen, kan denne stav nemmere falde ud af din næse, og derfor anbefales det kun at bruge denne piercing i en helet næsepiercing.

    Hvordan renser du en Næsepiercing

    Det er vigtigt at rense hver dag morgen og aften, og altid med materialer som er godkendte som fx isotonisk saltvand og en mild sæbe uden alkohol. Næseboret er lavet af brusk, og derfor skal du forvente en lang heling på op til 6-9 mdr.

    1. Rens din næse 2 gange dagligt med isotonisk saltvand, og evt en mild sæbe. Husk også at rense indeni næseborene. Når du har renset skal den lufttørre, og hvis du tørre den med noget skal det være helt rent.

    2. Brug ikke make up på din Næse omkring stenen/kuglen/ringen, og dit ansigt altid er rent. Pas på du med beskidt tøj omkring ansigtet og undgå at røre ved smykket, da det kan resultere i infektion.

    3. Brug kun kvalitets piercingsmykker som fx Titanium smykker mens den heler.

    4. Hvis der kommer en samling pus omkring smykket skal skal du fjerne det.

    Andre former for Næse Piercinger

    Der findes andre former for piercinger i næsen som fx septum piercing. En septum piercing bliver mere og mere populær, og er placeres i brusken mellem de 2 næsebor. Septum piercinger laves typisk med en hestesko, men kan også laves stave, eller en almindelige clicker ring.

    Information om næsepiercinger

    Vi får mange henvendelser omkring disse piercinger og vil derfor svare på de hyppigst forekommende her.

    Hvor lang tider tager en Næsepiercing om at hele?

    Den tager typisk 6-9 måneder, men nogle gange længere. Den er lavet i bruskvæv, og derfor skal du forvente en lang helingstid.

    Hvad koster en Næsepiercing?

    Prisen kan variere fra mellem 250 dkk og op til 500 dkk. Prisen behøver ikke altid at afspejle kvaliteten, men det er vigtigt du holder dig fra at få den skudt i med pistol, selvom det måske er billigere. Desværre findes der firmaer som slår sig op på at lave medicinske piercinger med ørepistol, men den er på ingen måde egnet og du finder ikke nogen seriøs piercer som kunne drømme om at bruge den.

    Hvilken side skal man have en Næsepiercing?

    Der er ikke nogen sider det er bedre end andre, og der er ikke nogen symbolik i det på samme på som der var i gamle dage med en piercing i øret. Så du kan bare få den der hvor du syntes den passer bedst til dig.

    Kan man få skudt en Næsepiercing i?

    Desværre er der stadig nogle forretninger som tilbyder det, men vi kan på ingen måde anbefale det. Nogle forretninger går endda så langt som at kalde det medicinske piercinger, hvilket er ret vildt når det frarådes af alle organisationer indenfor piercingområdet som fx Association of Professional Piercers der er verdens største organisation indenfor piercing branchen. Du kan læse mere om deres holdning her. En pistol laver et stort traume på huden, og smykkerne er ikke dimensioneret til hver kundens specifikke anatomi. Det er derfor forbundet med stor risiko at få din næsepiercing skudt i.

    Ørepistoler er generelt set ikke egnet til at lave nogle piercinger med, heller ikke øreringe. De kan heller ikke steriliseres på samme måde som piercing instrumenter, og derfor kan vi kun fraråde at få lavet din piercing med pistol.

    Vi kan se at du besøker oss fra Norge
    Klikk her hvis du vil besøke vår norske butikk

    Vi kan se att du besöker oss från Sverige
    Klicka här om du vill besöka vår svenska butik

    We zien dat u ons bezoekt vanuit Nederland
    Klik hier als u onze Zweedse winkel wilt bezoeken